© Teknik Elektrik 2017-2024

Terörist güçler yine Filistinlileri hedef aldı!

Siyonist İsrail rejiminin işgalinde bulunan Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'da nöbet tutan silahsız ve savunmasız Filistinliler, Siyonist teröristlerin hedefi oldu. İşgalci güçler nöbet tutan insanlara saldırarak çoğunu yaraladı ve gözaltına aldı.

Filistinlililere İslamiyet'in mirası olan Mescid-i Aksa'da nöbet tutan insanlar, Siyonist İsrail askerlerinin saldırısına maruz kaldı. İşgal güçlerinin yatsı namazı sonrasında nöbet tutan cemaate saldırdığının bilgisini aktaran Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Firas Dibs, olayların Rahmet Kapısı'nda cereyan ettiğini bildirdi.

Çok sayıda Filistinlinin gözaltına alındığını belirten Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Dibs, insanların Beyt-i Makdis'ten zorla dışarı çıkarıldığını kaydetti.

KIZILAY AÇIKLADI

Filistin Kızılayı, işgalci teröristlerin müdahalesinde çok sayıda Filistinlinin yaralandığı ve bazı yaralıların hastaneye kaldırıldığına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İŞGALCİ GÜÇLER, FİLİSTİNLİ CEMAATİ DARBEDİYOR

İsrail askerlerinin insanlık haklarına aykırı müdahalesi ise kısa sürede sosyal medyada dolaşıma sokularak viral oldu. Rahmet Kapısı'nda bulunan Filistinlilerin, Siyonist teröristler tarafından saldırıya uğradığı söz konusu videolarda ayan beyan ortaya çıktı.

RAHMET KAPISI 3 GÜNDÜR SEBEPSİZCE KAPALI

Siyonist teröristlerin ablukasına maruz kalan Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı, 2003 yılından bu yana kapalı durumda. Şimdi ise işgal güçlerin söz konusu kapıya ulaşım sağlayan merdivenlerin başındaki kapıyı zincirledi.

KAPI KIRILDI

İşgale direnen bir grup Filistinli genç dün Mescid-i Aksa'da toplanarak söz konusu kapıyı kırmıştı. Vakit kaybeden işgalciler ise gençlerden birçoğunu gözaltına almış ve Harem-i Şerif'in kapılarını hukuksuzca kapatmıştı.

İŞGAL GÜÇLERİ TERÖR ESTİRMEYE DEVAM EDİYOR!

ABD’nin Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıma kararının ardından işgal altında tuttuğu bölgelerde Müsümanlara yönelik baskılarını artıran işgalci İsrail, 22 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Filistin işgalcisi İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından Siyonist İsrail, işgal altında tuttuğu Kudüs ve Batı Şeria gibi bölgelerde Müslümanlar’a yönelik hukuksuz baskılarını artırdı.

22 GÖZALTI DAHA!

Çeşitli bahanelere sığınarak masum insanları sürekli gözaltına alan, sık sık evlere baskınlar düzenleyen terör devleti, işgal altındaki Batı Şeria’da 22 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

İDARİ TUTUKLULUK BAHANESİYLE FİLİSTİNLİLERİ ALIKOYUYORLAR

İşgalci İsrail, “idari tutukluluk” bahanesi adı altında illegal yollarla gözaltına aldığı masum Filistinlileri 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Hakimler, tutuklanan kişinin İsrail’in güvenliği için zararlı olduğuna karar verirse, bu süre 5 yıla kadar uzatılabiliyor.

Öte yandan İsrail, geçen gün işgal altındaki Batı Şeria’da 18 Filistinliyi daha çeşitli bahanelere sığınarak gözaltına almıştı.

MÜSLÜMANLARIN KUTSAL MABETLERİNE SALDIRIYORLAR!

Filistinlilerin sadece gözaltına almakla yetinmeyen terör devleti, aynı zamanda Müslümanların kutsal mabetlerine sık sık baskınlar düzenliyor. 9 Şubat’ta Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bir camiye baskın düzenleyen işgalci İsrail askerleri, 3 kişiyi yaraladı.

İşgalci İsrail, geçen gün de Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapatmıştı. 

21 Ocak'ta da Yusuf Türbesi'ne baskın düzenleyen işgal güçlerince açılan ateş sonucu 1 Filistinli yaralanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER