© Teknik Elektrik 2017-2024

Tanıl Küçük yeniden İSO başkanı seçildi

Tanıl Küçük, İSO yönetiminin yeniden belirlendiği seçimlerde tekrar başkan seçilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Sanayisinin zor günler yaşadığını, göreve devam etmesinde Sanayiden gelen seslerin etkili olduğunu ifade etti.

Tanıl Küçük, İSO yönetiminin yeniden belirlendiği seçimlerde tekrar başkan seçilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Sanayisinin zor günler yaşadığını, göreve devam etmesinde Sanayiden gelen seslerin etkili olduğunu ifade etti.

Küçük, ''(Devam etmen gerekir) telkinleri gerçekten bunda rol oynadı. O anlamda önemli bir görev İSO başkanlığı. İnşAllah bu dönemi de namusumuzla, şerefimizle, hayırlısıyla, Türk Sanayisine hizmet ederek tamamlarız. Türk Sanayicisi, İSO, her zaman sağduyuludur. Ben buna her zaman inandım. Demokrasi, seçim bunların hepsi güzel... Ama İSO'nun sağduyusu da gerçekten önemli'' şeklinde konuştu.

Küçük, ''seçim sürecinde 'çekil' baskısı alıp almadığına'' ilişkin bir soruya da ''Ben bu konularda her zaman az konuşmayı tercih ediyorum. Sabahki gerginliğimiz, hem seçim çalışması, hem yorgunluk, hem stres, hem de birkaç günde yaşadıklarımızın aşırı gerginliği rol oynamıştır'' diye yanıt verdi.


-SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU-


İSO'da başkanlık seçimini kaybeden Süleyman Orakçıoğlu ise ''seçime katılarak İSO'daki sessizliği bozduklarını'' dile getirerek, şunları kaydetti:

''Son zamanlarda baktığımız zaman küresel krizle hep konuşulan bir şey var; Piyasalardaki sessizliği bozmak. Biz enerjimizle bunu firma olarak da yapıyoruz. Aynı zamanda seçime katılan grup olarak da İSO'daki bu sessizliği bozduk ve bir enerji getirdik. Buraya bir heyecan kattığımıza, bir enerji getirdiğimize inanıyorum.''

 İSO'nun geleneklerine bağlı köklü bir kurum olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, ''Bu kurumda seçim bittikten sonra biz el ele tüm arkadaşlarımızla birlikte Türk Sanayisinin önümüzdeki dönemlerde her türlü projelerde işbirliği yapmak için hazırız. seçim bitmiştir. seçim bittikten sonra kol kola, el ele artık bizim için bir hizmet söz konusudur'' diye konuştu.

MECLİS BAŞKANLIĞINA ERDAL BAHÇIVan SEÇİLDİ

 İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanlığına Erdal BahçıVan seçildi.

İSO'nun Odakule Meclis Salonu'nda yapılan Meclis Başkanlık DiVanı seçimlerinde, Yönetim Kurulu'na aday olan her iki liste ile eski Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi tarafından ortak bir önerge verildi.

Erdal BahçıVan'ın Meclis Başkanı, Mustafa Özkazanç ve Zeynep Bodur Okyay'ın Meclis Başkan Yardımcısı olarak belirlendiği önergenin ardından seçimlere geçildi. 117 meclis üyesinden 108'inin oy kullandığı seçimlerde geçerli oy 106 oldu.

Meclis başkanlığına seçilen BahçıVan, daha sonra meclis üyelerinin tebriklerini kabul etti. BahçıVan, yeni Meclis Başkanlık DiVanı ve eski Meclis Başkanı Kavi ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.


-''ONURLU BİR GÖREVİ ÜSTLENMENİN GURURUNU YAŞIYORUM''-


BahçıVan, daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en köklü kuruluşlarından ISO'nun yeni bir seçim dönemini geride bıraktığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Odamızın geçmişten gelen saygı ve sevgi üzerine kurulu değerleri kadar, demokratik esaslara dayalı bir rekabet sürecinde gerçekleştirmekte olduğu bu seçimlerde sizlerin kıymetli tercihleri sonucu yeni meclis başkanı olarak huzurlarınızda bulunuyorum. İSO Meclis Başkanlığı gibi onurlu bir görevi üstlenmiş olmanın heyecan ve gururunu tüm benliğinde yaşayan birisi olarak bu çatı altında birlikte olmaktan her zaman büyük mutluluk duyacağım siz değerli arkadaşlarıma şahsım ve başkanlık diVanı adına teşekkür ediyorum.''

BahçıVan, İSO'nun geçmişten gelen köklü gelenekleri ve bugüne kadar sergilediği duruşun gelecek adına kendilerine ışık tutmak kadar, büyük sorumluluklar da yüklediğini dile getirerek, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin etkilerine de değindi.

Yaşamakta oldukları bu zorluk ve yeni fırsatlar döneminde İSO'nun misyonunun kendisi için büyük önem taşıdığını belirten BahçıVan, ''Misyonumuzda belirtilen hedeflere kavuşmak içinse uzlaşmada uzlaşıp, kişisel çıkar ve beklentiler yerine ülkemiz ve Odamız menfaatleri ortak paydasında buluşup bağımsız bir çizgide ilerlemeye önem vereceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

ROTA HABER

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER