© Teknik Elektrik 2017-2024

Süper Lig'in Kazananı ve Kaybedenleri

Süper Ligi nefes kesen son maçlarla noktaladık ve Galatasaray 21. şampiyonluğuna ulaşarak ligi zirvede tamamladı...

Elbette Tudor sonrası bir enkaz alan Fatih Terim, ne denli büyük bir hoca olduğunu da aslında ispatladı tüm spor kamuoyuna... Düşünsenize Tudor zamanında yedek kulübesini bırakın adı duyulduğunda statta yuhalanan isimler şimdi baştacı oldular!.. Linnes, Donk, Sinan Gümüş, Denayer isimlerini adeta parlatarak yeniden vitrine soktu Fatih Terim!.. Galatasaray için Göztepe karşısında alınacak bir puan bile yeterliyken zaferlerini perçinleyerek net bir galibiyetle diğer maçlarda bekleyenleri umutlandırmadılar bile!.. 

Evet Galatasaray şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helalinden kazanmıştır ve tebrik ediyorum..

Tabii böylesi çetin bir sezonda Aykut Kocaman’ın talebelerinin de Şampiyonlar Ligi vizesi alması kulüp adına çok çok önemli bir gelişim... Her ne kadar son 4 sezondur eline kupa alamasa da!.. Son nefeste kabuklarını kırarak büyük bir silkinme yapan ve üst üste 8 maç kazanarak şampiyonluk umutlarını son bir haftaya taşıyan sarı-lacivertliler için de bu senenin kayıp olduğunu söylemek haksızlık olur kanısındayım!..

Malumunuz Aykut Kocaman’ın istifasıyla sarsılan daha sonra ikna edilen kulübün ligi 2. sırada bitirmesi bence büyük başarı!..

Gelelim Medipol Başakşehir'e.. Şampiyonluk yolunda adından çok söz ettirdi. Oynadığı futbol ve rakiplerine karşı olan üstünlüğü 'akıllara neden olmasın' sorusunu getirse de sonunu getiremeyen İstanbul ekibi sezonu 3. sırada tamamlayarak iki ön eleme oynayacak Avrupa Ligi'nde...

Gelelim geçen iki sezonun şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’ni gruplarda namağlup bitiren ilk Türk takımı olan Beşiktaş’a... Transfer politikasını bence 'bir tık' abarttı.. Elindeki önemli isimleri satarak şampiyonluk yolunda geriden gelmeyi kabullenen Siyah-Beyazlılar, kuşkusuz bu sezonun en büyük kaybedeni oldu!.. 

Yaprak dökümünün yaşanacağını beklediğim Beşiktaş'ta iki gün içerisinde hem Tosiç hem de Talisca vedasını yaptı...

Yeni dönemde en çok hareketliliğin yaşanacağı kulüp kuşkusuz Beşiktaş olacaktır!..

HOŞGELDİN BB. ERZURUMSPOR

Önceki akşam Bursa'da tarihi bir final yaşandı.. Büyükşehir Belediye Erzurumspor kalecileri Hakan Canbazoğlu'nun 4 penaltı kurtarmasıyla Gazişehir Gaziantep'i eleyerek Süper Lig'e geldi.. Tebrikler Dadaşlar. Hoşgeldiniz Süper Lig'e....

www.yeniakit.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER