© Teknik Elektrik 2017-2024

Suçumu öğrenmek için referandumu bekliyorum

  Ancak 28 Şubat sürecinde, Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararıyla ordudan ihraç edildi.

 

Ancak 28 Şubat sürecinde, Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararıyla ordudan ihraç edildi. Hiçbir gerekçe gösterilmedi. O, eşinin başörtülü olmasından dolayı bu kararın alındığını düşünüyor. Buna da bir anlam veremiyor. YAŞ kararlarına yargı yolunu açacak olan 12 Eylül'deki referandumu ise hesap sormak için önemli bir fırsat olarak görüyor. 'Evet' diyeceğini ifade ederken bütün milletten de aynı yönde oy kullanmalarını istiyor. Paksoy, "Suçumuzun ne olduğunu öğrenebilmek için referandumdan 'evet' çıkmasını bekliyoruz." diyor.

Eski Binbaşı Sadık Paksoy, vatanı için canını feda edecek subayların sırf namaz kıldıkları için savunma hakkı bile verilmeden keyfi bir şekilde ordudan atılmalarına tepki gösteriyor. Arkasından, "20 yıl boyunca vazifemi dört dörtlük yaptım. En küçük bir yanlış yapmadan şerefimle çalıştım. Ancak 28 Şubat sürecinde eşim başörtülü olduğu için ihraç edildim. Bu milletin anası, bacısı, eşi başörtülü olamaz mı? Suç mudur bu?" diye soruyor.

Onun hikâyesi de diğer 1700 YAŞ mağdurundan farklı değil. Söğüt Jandarma Ulaştırma Tabur Komutan-lığı'ndan, Diyarbakır'a tayin olan Sadık Paksoy, iznini kullanırken öğrenmiş ihraç edildiğini. 20 yıl emek verdiği ve gözü gibi sevdiği ordudan atılınca bir anda kendini boşlukta bulan Paksoy, işsizler ordusunun içerisinde ne yapacağını şaşırmış. Silahlı Kuvvetler'den uzaklaştırıldıktan sonra ev tutacak parası dahi yokmuş. Aylarca kayınpederinin evinin bodrumunda yaşamak zorunda kaldıklarını anlatıyor. İhraç kararı, en çok da çocuklarını etkilemiş. Çevresinin de kendilerine bakış açısının değiştiğini dile getiren emekli Binbaşı, "Sanki herkes bizimle konuşunca zarar göreceğini düşünüyordu. Bize vebalı gibi bakıyorlardı." diyor. Aile, ikinci travmayı oğul Talha ile yaşamış. Hava Harp Okulu sınavını dereceyle kazanan Talha Paksoy, aile fotoğrafında annesinin başörtülü olması nedeniyle asker olamamış.

Baba Sadık Paksoy, bugüne kadar ihraç edilen askerlerin hem mağdur hem de mazlum olduğunu ifade ediyor. Artık millete çok önemli bir görev düştüğüne işaret ederken şöyle sesleniyor: "Bu millete milyon dolara mal olan bir pilot sadece namaz kıldığı için ordudan ihraç edilmiştir. Subaylar ihraç edilmiştir, astsubaylar ihraç edilmiştir. Sebebi nedir? Sadece namaz kılmak. İhraç edilen subay ve astsubaylar bulundukları kışlarının belki de direkleridir, kolonlarıdır. O kolonlar yıkılmıştır. Milletini seven subay ve astsubayların bulunduğu bir yerde yanlış yapamayacaklarını bildikleri için bunlar temizlenmiştir. Hiç kimse de hesabını soramamıştır. Aslında millet mağdur edildi. Milletin gözünü açması gerekiyor. Herkesi referandumda 'evet' demeye çağırıyorum."

zaman

TÜM HABERLER