© Teknik Elektrik 2017-2024

Sputnik, Ermeni işgalini eleştiren gazeteciyi işten çıkardı

Rus Haber Ajansı Sputnik, Türkiye ve Azerbaycan'ın tezlerini savunan Azerbaycan Sputnik Bürosu'nun Genel Yayın Yönetmeni Metin Yaşarloğlu'nun görevine son verdi.

Azerbaycan Sputnik bürosunun genel yayın yönetmeni gazeteci Metin Yaşaroğlu, Dağlık Karabağ mevzusunda, Ermenistan aleyhine yayın yaptığı gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

RUSYA'NIN KARABAĞ MESELESİNDE TARAF OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Avropa İnfo Genel Yayın yönetmeni Ruslan Beşirli konuyla ilgili Diriliş Postası’na yaptığı açıklamada, Rus haber ajansı Sputnik'in Azerbaycan yöneticisini işten çıkarması sıradan bir olay olmadığını, bu hadisenin Rusya'nın Karabağ meselesinde ne kadar taraf olduğunu gösterdiğini söyledi.

Beşirli, Rus Haber Ajansı Sputnik’in Ermenistan’da yayın yaptığını da hatırlatarak, Ermeni Medyası'ndaki haberlere baktıklarında, Sputnik Armenia'da Azerbaycan ve Türkiye aleyhine her gün çok sayıda yazının, yorumun hatta aslı olmayan haberlerin çıktığını belirtti. Hatta Sputnik Armenia'da, Ermenistan işgali altındaki Karabağ'ın isminin 'Artsax' olarak kullanıldığını ifade eden Beşirli, buna kimsenin itiraz etme hakkının olmadığını söyledi.

ETKİLİ YAZILARINDAN DOLAYI TASFİYE EDİLDİ

Azerbaycan milli ilimler akademisinde görevli Dr. Dilaver Azimli de konuyla ilgili açıklama yaptı. Azerbaycan'da herkes tarafından tanınan Metin Yaşaoğlu'nun milli bir gazeteci olduğunu belirten Azimli, Karabağ konusunda her zaman etkili yazılar yazdığını, bundan dolayı tasfiye edildiğini ifade etti. Azimli, Yaşaroğlu'nun işten çıkarılmasının sıradan bir hamle olmadığını vurguladı.

Azerbaycan’da çok sayıda gazeteci, ülkedeki Medya Şurası Başkanı Aflatun Amashova çağrı yaparak, kendi ülkelerinde Ermeni makamlarının beğenmediği yazılar ve analizler yazdığı için bir gazetecinin işten atılmasının ahlak ve basın ilkeleriyle bağdaşmadını belirttiler ve Medya Şurası'nın Sputnik'e tepki vermesini ve yaptırım getirmesini talep ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER