© Teknik Elektrik 2017-2024

Sözde değil özde Osmanlı torunuyuz

Cennet Mekan Abdulhamid Han'ın torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Biz Devlet-i Aliyye'nin öz torunlarıyız. Artık Hanedan'a iade-i itibar verilmeli." dedi.

Cennet Mekan Abdulhamid Han'ın torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Bütün protokollerde Hanedan'ın isminin olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

'Biz sözde değil özde Osmanlı torunlarıyız'

"Nasıl bütün dünyada kraliyet aileleri ve imparatorluklar var ise ki biz imparatorluk değil, Devlet-i Aliyye'nin öz torunlarıyız. Artık bize iade-i itibar verilmeli." diyen Osmanoğlu, "Bütün protokollerde Hanedan'ın isminin olması gerektiğini düşünüyorum. Çok geç kalındı ve bir an önce gerçekleşmesi gerekir. Biz sözde değil özde Osmanlı torunuyuz. Bazıları dedelerimizin lafını ağzına alır. Bazıları da dedelerimizin resimlerini arkalarına asarlar ama Osmanlı'nın öz be öz torunlarını görmezden gelirler." ifadelerini kullandı.

"Osmanlı'daki 'Sadaka Taşı' uygulamasına devam ediyoruz"

Devlet-i Aliyye Ocakları olarak resmi çalışmalarını da anlatan Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu şunları söyledi:

"Osmanlı Devleti'nde 'Sadaka Taşı' vardı. Biz de bu adeti günümüzde Devlet-i Aliyye Ocakları ile yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde resmi olarak faaliyetlerimiz sürüyor. Derneğimizin kuruluş amacı, Milletimize ve Ümmet'e yardımlarımızla hizmet etmek. Ekibimizle beraber Türkiye'nin tüm il ve ilçelerine ulaşmaya çalışıyoruz. Yurtdışına da ziyaretler gerçekleştirerek mazlumlara ulaşmayı amaçlıyoruz"

 

yeniakit

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER