© Teknik Elektrik 2017-2024

Son sınava yetişemedi

Rio De Janairo-Paris seferini yaparken Atlantik Okyanusu'na düşen Fransa Havayolları'na ait A330 tipi uçakta bulunan tek Türk yolcu Ceren Necipoğlu'nun 4 öğrencisinin son sınavına yetişebilmek için çok sevdiği bir müzisyenin konserini izlemekten vazgeçerek Rio'dan erken ayrıldığı öğrenildi.

Rio De Janairo-Paris seferini yaparken Atlantik Okyanusu'na düşen Fransa Havayolları'na ait A330 tipi uçakta bulunan tek Türk yolcu Ceren Necipoğlu'nun 4 öğrencisinin son sınavına yetişebilmek için çok sevdiği bir müzisyenin konserini izlemekten vazgeçerek Rio'dan erken ayrıldığı öğrenildi.

SANATININ BAHARINDA KAYBETTİK

Necipoğlu'nun (37) görev yaptığı Anadolu Üniversitesi'ndeki çalışma arkadaşları ve öğrencileri acı haberle yıkıldı. Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, kendisini öğrencilerinin başarısı için eğitime adayan Necipoğlu'nun kaybının kendilerini derin bir üzüntüye boğduğunu söyledi. Necipoğlu'nun sanatının baharında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, şöyle konuştu:

EĞİTİM VE SANAT İÇİN YAŞARDI

“Necipoğlu, başarılı bir sanatçı olarak öğrencilerine kol kanat geren bir arkadaşımızdı. Necipoğlu, öğrencilerin başarılı olmaları için gece gündüz çalışan eğitime ve sanata düşkün bir insandı. Bugün dönem sonu sınavını yapacaktı, ancak maalesef olmadı.”

KAZA GÜNÜ ABLASIYLA GÖRÜŞTÜ

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Yaşar Hoşcan da konservatuvar olarak acı ve üzüntülü bir gün yaşadıklarını belirterek, kazanın olduğu gün Necipoğlu'nun, İstanbul'daki ablası İmren Necipoğlu ile görüştüğünü söyledi. Hoşcan, Türkiye'deki iki arp sanatçısından biri olan Ceren Necipoğlu'nun, sadece 4 tane öğrencisi olduğu söyledi.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN ERKEN YOLA ÇIKTI

Necipoğlu'nun, verdiği konserin ardından öğrencilerinin sınavına yetişmek için erken gelmek istediğini belirten Hoşçan, "Sınavda öğrencilerinin başında olmak istedi. Öğrencileri ile arasında güzel bir bağ vardı. Onları sınavda yalnız bırakmak istemedi. Ancak bu kaza başına geldi" diye konuştu. Necipoğlu'nun üniversitedeki 4 öğrencisisi dışında bir ilköğretim ve bir lise öğrencisine de ders verdiği öğrenildi.

 

Arp sınıfı öksüz kaldı

Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Serla Balkarlı Can, çalışma arkadaşı Fatma Ceren Necipoğlu'nu anlatırken "Çok başarılı bir arp sanatçısıydı, disiplinli bir öğretmendi. Şoktayız" dedi. Necipoğlu'nun çalışmalarına gösterdiği özen panosuna astığı çalışmayla da görüldü. Necipoğlu, üzerine titrediği 4 öğrenciden oluşan arp sınıfıyla çektireceği fotoğrafın planını bile yapıp panoya asmış. Necipoğlu'nun kazada hayatını kaybetmesiyle öğrencileri de öksüz kaldı.

 

Dünyaca ünlü Türk yıldızı

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda 2001 yılından beri öğretim görevlisi olarak görev yapan Fatma Ceren Necipoğlu, sanat eğitiminin yanında Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nü de bitirdi. Necipoğlu, Louisiana Üniversitesi'nde 1999'da, Indiana Üniversitesi'nde de 2001'de yüksek lisans yaptı. Fransızca, İngilizce ve Almanca'yı iyi derecede bilen Necipoğlu, çoğu uluslararası 61 sanatsal etkinlikte Türkiye'nin adını duyurdu.

 

Annesi fenalık geçirdi

Dünyaca ünlü arp sanatçımız Fatma Ceren Necipoğlu'nun Kadıköy'de oturan ailesi, uçağın enkazının bulunmasıyla yıkıldı. Necipoğlu'nun annesi Selçuk Necipoğlu, acı haberi Üsküdar'da oturan diğer kızı Ayşe İmren Tüylü'nün evinde aldı. Anne Selçuk Necipoğlu'nun fenalık geçirdiği ve doktorlar tarafından evde yapılan müdahale ile uyutulduğu öğrenildi.

Üzücü haberi alan Necipoğlu'nun akrabaları ve yakınları, abla Tüylü'nün Üsküdar Ercan Sitesi'ndeki evine geldi. Sanatçının Kadıköy'deki teyzesi Ayşe Volga Necipoğlu, "Biz hâlâ iyi bir haber bekliyoruz. Umarız kurtulmuştur. Ne hissedeceğimizi bilemiyoruz" dedi.

 

Öğrencilerine düşkündü

Ceren Necipoğlu'nun öğrencilere ders verdiği arp odasının panosuna, verdiği bir konserin gazete kupürünü astığı görüldü. Okuldaki öğrenciler tarafından çok titiz bir öğretmen olarak tanınan Necipoğlu, Arp odasında dikkat edilmesi gereken hususları maddeler şeklinde yazıp panoya asmış. Necipoğlu'nun okuldaki çalışma arkadaşları, "Çok titiz ve başarılı bir insandı. İşine çok bağlı, öğrencilerine düşkündü. Mütevazı bir insandı. Burada üniversitenin lojmanında kalırdı" diye konuştular.

 

Şampiyonlar yetiştirdi

Necipoğlu'nun kendisi gibi yetiştirdiği öğrencilerin de birçok başarısı bulunduğu ortaya çıktı. 10. Dünya Arp Kongresi Genç Arpistler Konserleri kapsamında Necipoğlu'nun öğrencisi Elif Güngör (18), 30 ülkeden seçilen 35 genç arpistten biri olarak Amsterdam'da Temmuz 2008'de bir dinleti sundu. Slovenya Arpistler Derneği'nin Haziran 2007'de düzenlediği 1. Uluslararası Slovenya Arp Yarışması'nın 16-19 yaş kategorisinde de Ece Yavaş birinci, 12-15 ve 16-19 yaş kategorilerinde Ceyda Çakır (15) ve Elif Güngör üçüncü oldu. İngiltere'de Mart 2006'da gerçekleşen 1. Uluslararası Wales Arp Festivali Arp Yarışması'nın 16 yaş altı gençlik kategorisinde de Ece Yavaş ve Elif Güngör yarı finale çıktı.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER