© Teknik Elektrik 2017-2024

Son dakika... YEKA ihalesi başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi 8 konsorsiyumun katılımıyla başladı. Bakanlıkta yapılan ihalenin komisyon başkanlığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar yapıyor. İhalede yarışan firma sayısı 8'den 2'ye indi. Bir yanda Çinli Mingyang konsorsiyumu diğer tarafta Alman Siemens konsorsiyumu yer alıyor. Şu an en düşük teklif Siemens'e ait ve 3,66 sent/KWS. 22. tura başlarken Mingyang mola aldı.

Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi 8 konsorsiyumun katılımıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının E-Blok 1 No'lu toplantı salonunda, açık eksiltme usulüyle ETKB Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar'ın başkanlığında başladı. 

İlk teklifler açıldıktan sonra en düşük teklif 4,19 sent/KWS olarak belirlendi. Enercon, Goldvind ve Vestas OG'leri açık eksiltmeye katılmama kararı aldı. GE, Sıemens, Nordex, Mıngyang, Senvıon OGG'leri açık eksiltmede yarışmaya devam etti. 5 OGG  arasında devam eden ihale GE- Fina Enerji ortaklığı çekilince 4 firmaya indi. Sonrasında Senvion ve Içtaş ortaklığı ihaleden çekildi. 

İhale saat 11.30 itibariyle Siemens-Türkerler-Kalyon, MingYang-İlk İnşaat ve Nordex - İklim El.- MKS Marmara - Zorlu Enerji ortaklıkları arasında devam ederken dördüncü tur sonrasında Nordex- İklim El.- MKS Marmara - Zorlu Enerji ihaleden çekildi. 

İKİ FİRMA ARASINDA KIRAN KIRANA MÜCADELE

Dördüncü tur sonrasında Alman Siemens-Türkerler-Kalyon ve Çinli MingYang-İlk İnşaat arasında mücadele devam ediyor. 0.01 sent inerek devam eden ihalede en düşük teklif 22. oturuma başlarken 3,66 ile Siemens'e ait. 

Çinli Mingyang 3,80 sent/KWS, 3,70 sent/KWS ve 3,66 sent/KWS teklifleri sonrasında mola istedi. 

www.hurriyet.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER