© Teknik Elektrik 2017-2024

SMARTHOME SATIŞ ve PAZ. YÖNETİCİSİ Sn.UĞUR EROĞLU ile SÖYLEŞİ

Sn.

Sn. Uğur Eroğlu Smarthome hakkında kısa bilgi verebilir misiniz ?

Smarthome güçlü teknik alt yapısı olan ve güçlü markaları ile sektörde kendine iyi bir noktada yer edinmiş firmadır. Müşteri odaklı yaklaşımı ve kaliteli ürünleri ile özel konut projelerinin aradığı ürünleri bünyesinde barındırmaktadır.

Akıllı ev sistemlerinde BPT markasıyla piyasadasınız. Bu markayı tercih etmenizin sebebi nedir ? BPT den biraz bahseder misiniz?

İtalyan BPT firması dünyanın sayılı markaları arasındadır. Tercih sebebimizin önceliğini bu nokta oluşturmaktadır. Şirketimizde Türkiye distribütörü olarak akıllı ev otomasyonu, interkom ve güvenlik kamera konularında çözüm üretmektedir. BPT 1950 den günümüze İnterkom ve otomasyon konusunda üretim yapan bir İtalyan şirketidir. Bünyesinde İnterkom sistemleri, Alarm sistemleri ve son dönemin gözde ürünü Power Led aydınlatma armatürleri de bulunmaktadır. Ürünlerimizin üretiminde kullanılan malzemeler son teknoloji ürünleri olup; ürün kalitesini üst düzeyde tutmakta, kullanım ömrü açısından da farkını ortaya koymaktadır. Özellikle belirtmek istiyorum ki ürün imalatında kullanılan ürünler BPT nin İtalya daki fabrikasında üretilmekte olup uzak doğu menşeili ürünlerin kullanılmamasına özellikle dikkat edilmektedir. İşte bu yüzden biz ürünlerimize 5 yıl gibi oldukça uzun süreli garanti vermekteyiz. Örnek verecek olursak BPT interkom ve otomasyon alt yapısında data kablosu kullanmaktadır. İnterkom için klasik kablolamaya göre kablo, montaj ve işçilikte maliyetleri oldukça aşağıya çeken uygulaması firmamızın durduğu yeri göstermesi açısından önemli bir noktadır.

BPT markasının referans projeleri nelerdir ? Hangi proje tiplerinde iddialı ?

BPT ürünlerinin son teknoloji ürünleri olmasının yanında kullanıcı dostu olması önemli ayrıntıları olarak karşımıza çıkmaktadır. 1950 yılından beri kendi uzmanlık alanında faaliyet gösteren BPT data kablosu ile sistemini çalıştırabildiği için özellikle Residance tarzı projelerde alt yapı uygulamasında uygun maliyet avantajı sunmaktadır. Bu bilgiler ışığında önemli bir kriter olan fiyat performansı ile de oldukça iyi bir konumdadır. Özel proje üreten inşaat firmalarının aradığı farklı segment ürünleri bünyesinde barındıran firmamız bu konuda projelere çok özel fiyatlar uygulamaktadır. İşte bu faydalar bütünü içerisinde bizde bu farkı müşterilerimize yaşatmak için çalıştığımızı söyleyebilirim.

Yeni çıkan ürününüzden bahseder misiniz? Smarthome’un akıllı ev sektöründeki konumu nedir?

Evet burada son dönemde oldukça ilgi gören projelerde optimum çözüm sunduğumuz yepyeni bir ürünümüz olan Mitho Plus’ tan bahsetmek isterim. Bu ürünümüzle İnterkom – otomasyon ve hırsız alarmını tek bir panelde müşteriyle buluşturuyoruz. Ürünümüz sesli ve görüntülü video kaydı yapabilmesi, ekrana yansıyan görüntünün zoom edilebilmesi, 32 adet harici kamera görüntüsünün daire içi monitöre aktarılabilmesi, Türkçe kullanım menüsüne sahip olması sebebiyle her yaş kesiminin rahatça kullanabilmesini sağlamaktadır. Bu çok özel ürünümüz müteahhit firmaların otomasyona bakış açısını değiştirdi diyebilirim. Zira ev otomasyonunun interkomla birleştiği, hırsız alarmının aynı panelde olması sebebiyle daire içine ayrı bir estetik hava kattığını ve en önemlisi hayatı kolaylaştıran yönünü keşfetmesini sağladı. Bu detayın onlara konut satış başarısı olarak döndüğünü uygulama yaptığımız projelerden aldığımız geri dönüşler olduğunu paylaşmak isterim. Bu arada Residance gibi çok daireli projelerde yaşanan kablo karmaşasına son verecek IP tabanlı interkom+otomasyon ürünlerimizle de bu tarz projelere çözüm üretme imkanımız olduğunu belirtmek isterim. Buradan hareketle Smarthome’un akıllı ev sektöründe önemli bir oyuncu olduğunu dahil olduğu projelerle kanıtladı. Bu manada şirketimizi orta ve orta üst segment kalitede proje yapan firmalara çözüm sunacak şekilde konumlandırdığımızı söyleyebilirim.

Servis ağınız nasıl ? Projelere nasıl cevap veriyorsunuz ?

Servis ağı olarak Türkiye çapında 30 özel mühendislik firması ile çalışıyoruz. Bunun yanı sıra satış ekibimiz ve teknik ekibimizle projelere direkt dahil olup çözüm üretebiliyoruz. Çalıştığımız projelere özel garanti şartları ve ürün temini açısından özel çalışma şartları oluşturabiliyoruz.

Akıllı ev sistemleri Türkiye’de yeterince tanınıyor mu ? Hayatımıza getirdiği kolaylıklar nelerdir ?

Akıllı ev konseptine bakış açısının Türkiye de yeni yeni oturduğunu söyleyebilirim. Bunu bazı projelerde iki adet hareket dedektörü kullanımının akıllı ev olduğunu söyleyenler bile çıkabiliyor. Ancak bizim sunduğumuz otomasyon ise tamamen hayatı kolaylaştıran ve eve değer katan unsurları ön plana çıkarmaktan ibaret.

Sektörde edindiğim tecrübeye dayalı olarak söyleyebilirim ki Akıllı ev konsepti karmaşık ve zor olarak algılanıyor. Oysaki böyle değil. Bu noktada doğru sonuca ulaşmak ve çözüm üretmek için müşteri beklentilerini açığa çıkarmak ve onların isteklerini ürün özellikleri ile harmanlayıp sunmak gerekiyor. Bunu başarabildiğiniz ölçüde Akıllı ev konseptinin başarı ile uygulandığını görme imkanı doğacaktır diye düşünüyorum. Yakın gelecekte bahsettiğimiz sistemler hemen hemen bütün projelerde uygulanıyor olacak diye düşünüyorum.

Smarthome olarak kısa ve uzun vadeli projeleriniz nelerdir ?

Türkiye pazarında çeşitli firmaların varlığı hepimizin malumu. Bu firmalar arasında kendinize yer edinmeniz için ön plana çıkan bir çok kriter var. Önemli olan bu kriterleri doğru okuyup müşteri beklentilerini karşılamak. Smarthome olarak hedefimiz şirketimizi bugün getirdiğimiz noktadan daha ileriye taşımak olacaktır. Müşteri odaklı yaklaşımı benimsemiş firmamızın yakın ve uzun vadede başarılarını yine sizlerle paylaşmak bize keyif verecektir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER