© Teknik Elektrik 2017-2024

Skala Endüstriyel Ürünler Sayın Tolga Erel İle Söyleşi

Sayın Tolga Erel okuyucularımıza kısaca Skala Endüstriyel’den bahseder misiniz? Skala Endüstriyel; 1952’den beri İzmir’de faal durumda olan Erel Elektrik’in ithalat firması olarak kurulmuştur.

Sayın Tolga Erel okuyucularımıza kısaca Skala Endüstriyel’den bahseder misiniz?
Skala Endüstriyel; 1952’den beri İzmir’de faal durumda olan Erel Elektrik’in ithalat firması olarak kurulmuştur.Volkan Şençağlayan’ı da ortakları arasına alarak 2010 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Ürün çeşitlerimiz arasında İtalya’dan ithal ettiğimiz Cobra markalı Kablo Bağları, Çin’in önde gelen fabrikalarından kendi normlarımız ve yüksek kalite standartlarında ürettirip ithal ettiğimiz Kablo Uçları, Yüksükler ve SKP Kablo Pabuçları,Yapışkan Kroşe ve Kodsisler bulunmaktadır. Bunların yanında Energizer pillerinin Ege Bölgesi satışına devam eden firmamız, pil gurubunun yan ürünleri sayılabilecek kuru ve jel akü, adaptör ve fener çeşitlerinide ürün portföyünde bulundurmaktadır.

Raflardaki ürünlerinizi gelen taleplere göre belirliyorsunuz. Şuan piyasada en çok hangi ürünlere talep var? Bu talepler ne doğrultuda değişkenlik gösteriyor?
Biz belli ürünler konusunda hizmet veriyoruz. Piyasada satışını yaptığımız ürün guruplarında oldukça fazla marka ülkemizde boy göstermektedir. Biz zaman içerisinde müşterilerin ucuz fakat kullanımda problem çıkaran ürünlerdense, daha kaliteli ve problemsiz ürünlere yöneldiğinin bilincindeyiz. Bu doğrultuda ithalatını yaptığımız ürünlerin belli bir kalite segmentinde olmasına özen gösteriyoruz. Piyasada çok çeşitli ürün ve marka olmasına rağmen sadece kaliteli ürün çeşidi olan, fiyat istikrarını sağlayabilen ve sürekli stok seviyesini koruyabilen firmaların ayakta kalabileceğini zaman bizlere gösterecektir.

Son Tüketiciyle birebir temas halinde olan sizlersiniz. Yani aslında piyasayı yönlendiren de diyebilirmiyiz. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
Bizce piyasayı artık ne istediğini bilen ve yaptığı işte yeterli bilgiye sahip olan branşlaşan müşterilerimiz yönlendiriyor. Bizim önceliğimiz, müşterilerimize  istenilen özelliklerdeki ürünleri, uygun fiyat politikası ve yeterli stok seviyesinde sağlamaktır.

Ayrıca birde firmaların yapmış oldukları kampanyalar var. Bu kampanyalar satışlarınızı nasıl etkiledi,, sürpriz sonuçlar oldu mu sizin açınızdan?
Kampanyalar günümüzde hemen hemen her firmanın tercih ettiği bir uygulama haline geldi. Bu, hem satıcının toplu satış yapabilmesini sağlıyor hemde müşterinin kullandığı yada sattığı ürünlerden fazla stok yaparak bir tatil yada hediye kazanmasını sağlıyor. Biz firma olarak, klasikleşen seyahat yada hediye kampanyalarından ziyade müşterinin ihtiyaçlarına yönelik kişiye özel kampanyaları tercih ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER