© Teknik Elektrik 2017-2024

Sizi dikkatle izliyoruz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Thani dün Başbakan Erdoğan'la görüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Thani dün Başbakan Erdoğan'la görüştü. Bodrum'daki Rixos Otel'deki çalışma yemeğinde Erdoğan ile El Thani'nin başta enerji ve ticari ilişkiler olmak üzere birçok konuyu görüştüğü öğrenildi. Görüşmede, Türkiye ile Katar arasında doğalgaz boru hattı döşenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. El Thani çalışma yemeğinde Erdoğan'a, Türkiye'nin son dönemdeki enerji konusundaki girişimlerini dikkat çekici bulduğunu ve kendileri tarafından da dikkatle izlendiğini söyledi.

UZUN VADELİ ANLAŞMA

Türkiye'nin transit enerji geçişinde önemli bir pozisyona geldiğini ve Katar'ın sahip olduğu enerji kaynaklarını da bu şebekeye dahil etmek istediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan'ın da, “Katar doğalgazı ve petrolü için Türkiye'nin kalıcı ve uzun vadeli güçlü bir anlaşma yapmak istediğini” gündeme getirdiği ifade edildi.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER