© Teknik Elektrik 2017-2024

Siyonist İsrail ve Yunan el ele, hedefleri ise Türkiye

Seçimlerin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı, ilk kapsamlı ziyaretini İsrail’e gerçekleştirdi. Ege ve Akdeniz’de Türkiye’yi sınırlamaya çalışarak Güney Kıbrıs’ı da destekleme anlamına gelen “Bölgesel işbirliği”nin artırılması kararı alındı.

Gerçek niyeti gizlemiyorlar

Gerçekten de, ABD, İsrail ve Yunanistan’ın yakınlaşmasını içtenlikle desteklediğini açıklamakta bir beis görmezken, bu ittifakın Türkiye karşıtı değerler içerdiğini de açıkça dillendiriyor. Dolayısıyla Türk-Yunan ihtilafı artık Türk-Yunan/İsrail anlaşmazığı olarak devam edecek. 2010 yılında Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara gemisi yolcularına ateş açmasıyla 9 kişi ölmüş, 30 kişi de yaralanmıştı. Bu gelişme, Türkiye-İsrail ittifakının fiilen sonlanmasıyla noktalanmıştı. İşte İsrail o tarihten itibaren bölgede Türkiye’nin yerini dolduracağını umduğu Yunanistan ile işbirliğini günden güne artırıyor.

Türkiye'yi tehdit etti

Öte yandan bu gelişmeyle birlikte Yunanistan’ın, Türkiye aleyhine yapacağı açıklamalarda artış olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Nitekim Yunan Bakan Dendias, daha göreve gelir gelmez Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleriyle ilgili konuşarak “Yunanistan savaş tehditlerine müsamaha göstermez” demişti. Dendias ayrıca, “Rehber, uluslararası hukuk kurallarına saygıdır. Bizim için, Türkiye’nin sondaj faaliyetinin durması gerektiği açıktır” diyerek Ankara’yı uluslararası arenada kıstırmak için var gücüyle çalışacağını da açıkça dillendirmişti.

 

 

Diriliş Postası

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER