© Teknik Elektrik 2017-2024

Sivas, Aslanı alkışlarla uğurladı

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında G.

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında G.Saray'ı penaltı atışları sonunda 4-2 yenen Sivasspor adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu. Arda ve Kamanan'ın golleriyle 1-1 sona eren karşılaşmada uzatmalarda da sonuç değişmedi. Penaltı atışlarında Diallo, Balili ve Kamanan'la gol bulan Sivas'ta kaleci Petkoviç sadece Hakan Balta'nın vuruşuna engel olamadı.

Ligde ve kupadaki ilk maçta G.Saray oyuna hızlı başlarken Sivasspor, savunmasını kalabalık tutup, sonuca gitmeyi hedeflemişti. Bu kez Sarı-Kırmızılılar kalesini savundu. Ancak G.Saray golü erken buldu. Henüz 8. dakikada Arda, İbrahim'den kaptığı topla ceza alanına girdi ve plase bir vuruşla topu filelere gönderdi. Bu golün ardından iyice savunmaya çekilen Sarı-Kırmızılılar, Sivasspor'un daha çok hücum geliştirmesine zemin hazırladı. Özellikle Kamanan, Mehmet, Musa ve Sezer'in etkili ataklar geliştiren ev sahibi takım, 30. dakikada Kamanan'ın uzaktan attığı güzel golle beraberliği yakaladı. İlk yarının son dakikasında önce Musa ardından Kamanan'ın meşin yuvarlağı kale yerine auta göndermesi takımları adına büyük şanssızlıktı.

İkinci yarıda Bülent Uygun, önce Balili'yi ardından da Muhammed'i oyuna alarak hücum gücünü artırmaya çalıştı. Galatasaray'da özellikle Mehmet Güven, Mehmet Topal ve Barış'ın çok koşması Sivasspor'un oyun kurmasını zorlaştırdı. Kamanan'ın geliştirdiği ataklarda ise Mehmet Yıldız ve Balili son vuruşları iyi yapamadı. Sarı-Kırmızılı takım ise 60. dakikada bulduğu tek pozisyonda Nonda ve Ümit Karan'la gole ulaşamadı. 90 dakika 1-1 sona erince karşılaşma uzatmalara gitti. Ancak yarım saatlik uzatma bölümünde takımların gol çabası yine sonuç getirmedi. Penaltı atışlarında ev sahibi takım Diallo, Balili ve Kamanan'la gol bulurken Sarı-Kırmızılılarda sadece Hakan Balta'nın vuruşu gol oldu. Ev sahibinden Muhammed ile Sarı-Kırmızılı takımdan Arda, Ümit ve Yaser'in vuruşlarını kaleci Petkoviç kurtardı.

SİVASSPOR: Petkoviç 8, Abdurrahman 7, Sedat 7, Diallo 7, Murat 6, Musa 6 (Dk. 65 Balili 6), Sylla 6, İbrahim 6, Sezer 5 (Dk. 84 Muhammed Ali 3), Kamanan 7, Mehmet Yıldız 4.

G.SARAY: Aykut 6, Emre Güngör 4, Meira 4, Emre Aşık 5, Hakan 6, Barış 7 (Dk.113 Volkan Yaman ?), Mehmet Topal 6, Mehmet Güven 7, Arda 6, Nonda 4 (Dk.101Yaser ?), Ümit 4.

GOLLER: Dk. 30 Kamanan / Dk. 8 Arda.

PENALTILAR: Kamanan, Balili, Diallo /

Hakan Balta .

SARI KARTLAR: Sylla, Sezer, Murat / Hakan Balta, Emre Güngör, Emre Aşık, Barış.

KIRMIZI KART: Dk. 118 Mehmet Yıldız.

HAKEMLER: Bünyamin Gezer 7, Muhittin Gürses 7, Asım Yusuf Öz 7.

STAT: SİVAS 4 EYLÜL

 

[MAÇTAN NOTLAR]

Adnan Polat'tan centilmenlik dersi

Rakibini karanfille karşılayan Sivasspor'un, G.Saray'ı elemesinin ardından Başkan Adnan Polat rakiplerini alkışladı. Polat, Yiğidoları ayakta alkışlayarak fair-play örneği gösterdi.

Barış Özbek'in dizi döndü

Maçın ikinci uzatma devresinde Sedat'ın müdahalesi ile yerde kalan G.Saray'ın başarılı futbolcusu Barış Özbek'in dizi döndü.

Bülent Uygun, kupayı almak istiyor

Sivasspor'un başarılı teknik direktörü Bülent Uygun maç sonrası, "Kupa bizim için çok önemli. Bu kupayı kazananlar arasına adımızı yazdırmak istiyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir." dedi.

TFF, 'Kural hatası yok' dedi

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün Denizli'de toplandı. Federasyon 24 Ocak'ta Sivasspor-Galatasaray maçı ile ilgili olarak Sarı-Kırmızılı kulübün başvurusunu değerlendirdi ve kural hatası olmadığına karar verdi.

Bülent Uygun, kupayı almak istiyor

Sivasspor'un başarılı teknik direktörü Bülent Uygun maç sonrası, "Kupa bizim için çok önemli. Bu kupayı kazananlar arasına adımızı yazdırmak istiyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir." dedi. G.Saray'ın hocası Skibbe ise Sivas'ı şanslı buldu.

HAYAL KIRIKLIĞI - Nonda, şansını iyi kullanamadı

Denizlispor'la oynanan lig maçında attığı golle dikkatleri üzerine çeken Nonda, Sivas'ta adeta dondu kaldı. Ümit Karan ile birlikte çift forvet oynayan Fransız futbolcu, son vuruşlarda başarılı olamadı. Skibbe'nin gözüne giremeyen Nonda, yerini genç Yaser'e bırakmak zorunda kaldı.

MAÇIN ADAMI - Michael Petkoviç, 3 penaltı kurtardı

Maçın penaltılara gitmesi üzerine gözler kalecilere çevrildi. Zira penaltı atışını kullanlar kadar Petkoviç ve Aykut'un göstereceği performans maçın sonucuna doğrudan etki edecekti. Sonuçta Sivasspor'un tecrübeli kalecesi Petkoviç, kurtardığı 3 penaltıyla takımının yarı finale yükselmesinde başrol oynadı.

KIRILMA NOKTASI - Önce Musa, sonra Kamanan kaçırdı

Maçın 45. dakikasında Sivasspor, öne geçme fırsatını iki kez yakaladı. Önce Musa, çapraz pozisyonda kaleci Aykut ile karşı karşıya kaldı. Musa'nın çizgi üzerinden vuruşunda top yan ağlarda kaldı. Ardından Kamanan, Aykut'u da çalımladıktan sonra topu kale yerine direğe nişanladı.

HAKEMİN NOTU - Gezer, soğuk havada terledi!

Sezonun formda hakemlerinden Bünyamin Gezer, kupanın en zorlu maçını yönetti. Gezer, 120 dakika boyunca heyecanın hiç eksik olmadığı maçta pozisyonlara yakın durmaya çalıştı. Her iki takımın oyuncularının gerginliğini sarı kartlarla yatıştıran Gezer, Mehmet Yıldız'ın Emre Aşık'a küfür etmesini affetmedi.

MAÇIN NOTU - 8

Sivas'ın dondurucu soğuğunda oynanan maçta futbolseverler zevkli bir müsabaka izledi. Bozuk zemine rağmen 120 dakika boyunca tempo hiç düşmezken 4 Eylül Stadı'nda futbol adına her şey vardı. Tribünleri dolduran taraftarlar tarihî bir maça tanık oldu.

HACI HASDEMİR / ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER