© Teknik Elektrik 2017-2024

Sigma Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa TOKHAN; 8220;Yeni Üretim Tesisimizde Büyümemizin Artan Bir İvmeyle Devam Edeceğine İnanıyoruz8221;

Son 5 yılda yaptığı yatırımlarla Alçak Gerilim Şalt Cihazları üretiminde söz sahibi yerli üreticilerden biri haline gelen Sigma elektrik 2012 ye yeni üretim tesisinde merhaba dedi.

Son 5 yılda yaptığı yatırımlarla Alçak Gerilim Şalt Cihazları üretiminde söz sahibi yerli üreticilerden biri haline gelen Sigma elektrik 2012 ye yeni üretim tesisinde merhaba dedi. Sigma Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa TOKHAN ile Sigma Elektrik hakkında konuştuk:

Sigma Elektrik ve üretmiş olduğu ürünler hakkında bilgi alabilir miyiz?
1993 yılında otomatik sigorta üretimi ile sektöre adım atan Sigma Elektrik son 5 yılda yaptığı yatırımlarla üretime ağırlık vererek hızlı bir büyüme sürecine girmiş, geçtiğimiz yılın sonunda da üretim tesisini İstanbul Sancaktepe’de bulunan yeni yerine taşınmıştır. Firmamız uluslararası standartları ve müşteri memnuniyetini esas alarak AG Devre Kesicileri, AG Kontaktörler, Otomatik Sigortalar, Akım Transforma-törleri başta olmak üzere çeşitli Alçak Gerilim koruma ve ölçü cihazları üretimini yapmaktadır.

Üretmiş olduğumuz ürünler, Hollanda, İspanya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra İran, Irak, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Senegal, Sudan, Lübnan, Suriye gibi Orta doğu ve Afrika ülkelerinin de içinde
olduğu 20’ den fazla ülkeye ihraç edilmektedir.

Sigma Elektriğin son yıllardaki hızlı büyümesinde hangi faktörler etkili oldu?
Her şeyden önce sektörel tecrübesi yüksek deneyimli bir ekibe sahibiz ve başarımızda en büyük payı birbiri ile uyumlu bu ekibe borçluyuz. İşimizi severek yapıyor ve üretmenin zevkini birlikte paylaşıyoruz. İşin teknik boyutuna gelince projelerimizi hayata geçirme noktasında bizi güçlü kılan donanımlı bir kalıphanemiz ve Ar-Ge çalışmalarımıza yön veren çok ciddi bir kısa devre güç laboratuarına sahibiz. Gerek laboratuar gerekse iyi bir kalıphaneye sahip olmanın avantajlarını iyi kullanarak kısa sürede ürün gamımızı genişlettik ve genişletmeye de devam ediyoruz. Üretim gücümüz bize müşteri taleplerine zamanında cevap verebilmeye ve optimum maliyetleri yakalayabilmeye olanak tanıyor. Bu yüzden pazarda kalite-termin-fiyat kriterleri bir arada değerlendirildiğinde öne çıkan bir marka haline geldiğimize inanıyoruz.

Sigma Elektrik açısından 2011 yılının nasıl geçtiğini değerlendirir misiniz?
2011 yılı Türkiye’nin olduğu gibi Sigma Elektrik açısından da beklentilerin üzerinde bir büyüme ile sonuçlandı. Özellikle yurtdışından ürünlerimize olan talepte çok ciddi bir artış meydana geldi ve bazı talepleri üretim kapasitemizin dolu olması nedeniyle geri çevirmek zorunda kaldık. Artan talepler karşısında müşteri beklentilerini zamanında karşılayabilmek için 2011 yılı ikinci yarısında fabrikamızı hedeflerimizle orantılı yeni bir yere taşıma kararı aldık ve bu kararımızı süratle hayata geçirerek yılsonuna doğru yeni tesisimize taşındık.

Sigma Elektrik olarak 2012’den beklentileriniz nedir?
Amerika ve Avrupa üzerinde dolaşan kara bulutlara ve Ortadoğu’daki belirsiz-liklere rağmen ülkemiz açısından iyi geçen bir 2011 sonrası yeni yılda da bu bahar havasının esmeye devam edeceğine inanmakla birlikte tedbiri de elden bırakmamak ve Türkiye’nin inisiyatifi dışındaki olumsuz gelişmelere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini düşünüyoruz. Biz tüm planlamalarımızı her türlü senaryoyu dikkate alarak yaptık ve büyük bir aksilik olmazsa istikrarlı büyümemizi sürdüre-ceğimize ve marka değerimizi daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz.

Sigma Eelektrik’in kısa ve uzun vadeli hedeflerinden bahseder misiniz?
Sigma elektrik olarak kısa ve uzun vadeli hedeflerimizi belirlerken öncelikli olarak müşteri beklentilerini dikkate alıyoruz. Daha sonra toplam kalite anlayışını esas alarak iş süreçlerimizle ilgili performans göstergelerimizi bu hedefler doğrultusunda oluşturuyor ve hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışı-yoruz. Bu doğrultu da 2012 yılında artan müşteri taleplerini karşılayabilmek için modern üretim teknolojilerini kullanarak otomatik sigorta ve akım transformatörü üretim kapasitemizde ciddi bir artış öngörüyoruz. Bunun için gerekli yatırım hazırlıklarını yaptık ve bu yılın ilk çeyreğinde bu yatırımları tamamlayıp üretim kapasitemizi arttıracağız. Bunun yanı sıra pazara sunacağımız açılabilir tip akım transformatörleri, güç kondansatörleri ve reaktif güç kontrol rölesi ile ürün portföyümüzü genişletmeyi hedefli-yoruz. Orta vadede pazara sunacağı-mız yeni ürünlerle ilgili Ar-Ge çalışma-larımız da devam ediyor.

Sigma Elektrik olarak 5 yıl içerisinde AG şalt ve koruma cihazlarının % 90 nını üretebilir konuma gelmeyi ve tüm satışlar içinde ihracat Pazar oranımızı % 70’lere çıkartmayı hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda hedef pazarlara yönelik fuarlara bu yıl da iştirak edeceğiz. İlk etapta Şubat ayında Dubai de düzenlenecek Middle East Electricity Fuarına akabinde Kiev de Elcom fuarına katılacağız. 2012’nin ikinci Yarısında da yurtdışı fuarlara katılı-mımız devam edecek.

Türkiye’de Elektromekanik sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Performansı ve gelişimi direkt olarak enerji ve inşaat alanındaki yatırımlarla orantılı seyir gösteren elektromekanik sektörü bu alanlardaki yatırımların çokluğu nedeniyle sürekli gelişim göstermektedir. 2008 yılı sonlarında baş gösteren global ekonomik krizle bir süre sekteye uğrasa da sektörümüz bu krizi avantaja çevirerek özellikle 2010 yılı ile birlikte dış pazarlarda Türk markalarının daha fazla tercih edilme-sine imkan tanımıştır. Tabi bunda firmalarımızın kalite-fiyat performansı yüksek ürünleri global tüketicilerin tercihine sunması büyük rol oynamıştır. Bu durum fiyat seviyesi çok yüksek Avrupa menşeli ürünler ile kalite standartlarından uzak kalite sürekliği olmayan Uzakdoğu ürünleri arasında sıkışan tüketicilerin Türk markalarına yönelmesine yol açmıştır. Özellikle krizin etkilerinin en az hissedildiği Ortadoğu ve Afrika pazarında bugün en çok tercih edilen ürünler Türk markaları olmuştur. Biz de geçtiğimiz yıl bu bölgelere yaptığımız ihracatı % 80 arttırarak bunun somut çıktılarını almış bulunuyoruz.
       
İnanıyoruz ki Türk firmaları yakala-dıkları bu ivmeyi arttırarak devam edecek ve global pazarlarda her zaman aranılan markalar arasında yer alacaklardır. Türk insanının sahip olduğu liderlik özellikleri, bilgi birikimi ve dinamizm bu ivmenin artarak devam edeceğinin en önemli göstergesidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER