© Teknik Elektrik 2017-2024

Ses kayıt cihazı katliamı duymadı

MARDİN (A.

MARDİN (A.A)
Mardin'in Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 tarihinde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 4'ü çocuk 10 kişinin de yaralandığı saldırı olayıyla ilgili hazırlanan iddianame Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce onaylandı. İddianamede jandarmanın ses kayıt cihazının olay tarihinde tamirde olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR'A YOLLANMIŞ

Suç tarihindeki “156 Jandarma İmdat” kayıtlarının Mardin İl Jandarma Komutanlığı'ndan istenildiği belirtilen iddianamede, şu ifadeye yer verildi: “Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nın yazısına göre; 156 imdat telefonu kayıtlarının kaydedildiği ses kayıt cihazının 17 Nisan 2009 tarihinde arızalanması nedeniyle tamir edilmek üzere Diyarbakır'a gönderildiği bu nedenle kayıtların alınamadığı belirtilmiştir.” İddianamede, Mardin Sağlık Müdürlüğü'nden de olay tarihindeki 112 acil telefon kayıtlarının istenildiği, gönderilen Cd'nin yapılan çözümünde, suç tarihindeki görüşmelerde herhangi bir silah sesi ve benzeri patlayıcı sesinin bulunmadığının belirtildiği kaydedildi.

2 SİLAH BULUNAMADI

İddianamede, olay yerinde aktif olarak kullanılan, bir tanesinden 78, diğerinden ise 23 adet mermi atıldığı tespit edilen 2 adet uzun namlulu silahın, inceleme konusu edilen silahlar arasında bulunmadığı bildirildi.

 

Kökünü kurutacağım

İddianamede Meles Çelebi'nin tüyler ürperten ifadesi de yer aldı. Meles Çelebi ifadesinde şunları söyledi: Silah sesleri geldiğinde televizyon izliyordum. Pencereden dışarı baktığımda, Abdulkadir Çelebi'nin eşi Neslihan Çelebi'nin damadı Mehmet Sait Çelebi'ye Kürtçe, 'Yeter artık. 20 kişiyi öldürdün, hepsini öldürdün' dediğini, buna karşılık Çelebi'nin de 'Ben onların kökünü kurutacağım' dediğini duydum.

 

44'er kez müebbet

İddianamede 9 sanık hakkında, TCK'nın “Tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme” suçundan 36'şar kez, 7 çocuğun öldürülmesi suçundan 7'şer kez ve gebe olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan da 1'er kez olmak üzere 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, tutuklu 9 sanığın, 4'ü çocuk 10 kişiyi de “kasten öldürmeye kalkışma” suçundan 200'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Sanıklardan 18 yaşından küçük olan M.Ş.Ç. ile ilgili soruşturma ise ayrı yürütülecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER