© Teknik Elektrik 2017-2024

SEL ELEKTRİK SAHİBİ; ÖMER AŞKIN İLE SÖYLEŞİ

Sn.

Sn. Ömer Aşkın, SEL ELEKTRİK olarak ilk ne zaman ve nasıl kuruldu?

SEL ELEKTRİK olarak ilk kuruluşumuz 1989’da Diyarbakır AR Pasajında şahıs firması olarak açıldı. İstanbul’da 1993 ‘de şube olarak Menevşe İş Han’ında şubemizi açtık. Emek Yemez’de 2 nci, Yanıkkapı’da 3 ncü şubemizi açtık. 1996 yılında da şirkete çevrilerek 1999’da Şair Ziya da yerimizi bulduk ve halen burada faaliyetimizi sürdürmekteyiz.

Ürün gamınızdan bahsedermisiniz?

Piyasanın ihtiyacı olan her türlü elektrik malzemelerini satıyorduk. Spot kalemlerinden (Sayaç, Ampul, W-otomat, Kablo) malzemeleriydi. Sonradan sezonluk malzeme satışına geçtik. (Soba, vantilatör) Fakat marketlerin açılması bizi bu sektörün dışına itmeye zorluyor. Bundan sonra bizde marketlerin giremeyeceği ürünlere yöneldik. Bu ürünler; Pano, Şalt Malzemeleri, Kablo ve Sayaç olarak hizmete devam edeceğiz.

Elektrik Sektörü nereye gidiyor?

Elektrik sektörü güncel sektör olduğu için hiçbir zaman geri planda kalmayan bir sektör. Çünkü yeniliklere her zaman açıktır. Buna göre büyük üreticiler teminatsız çalışmamalıdır. O zaman sektörümüz çok daha iyi bir yere varır. Sektörümüz rahatlar ve piyasa biraz daha canlanır. Kolay krediler verilmemelidir. Eğer bunlar uygulanırsa bizim piyasamızdan güçlü firmalar çıkar. Çünkü piyasamızın %80’i çok zayıf firmalardan oluşuyor.

Krizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Krizden etkilenmeyen 2 tane güç var.

Bunlar; Mali güç ve hizmet’tir. Bunları hiçbir zaman etkilemez. Önceden oturduğumuz yerden para kazanıyorduk. Artık o devri bitirdik, bundan sonra bu 2 güce odaklanacağız.

Bu sayınızda bizede yer verdiğiniz için Tek. Elek. Postası adına tşk ederiz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER