© Teknik Elektrik 2017-2024

Sayın Dursun Alkoç ile Kanal 9 Söyleşisi

Sn Dursun ALKOÇ kimdir ve Kanal 9 nasıl ortaya çıktı neler söylemek istersiniz? Çemişgezek doğumluyum.

Sn Dursun ALKOÇ kimdir ve Kanal 9 nasıl ortaya çıktı neler söylemek istersiniz?

Çemişgezek doğumluyum. Ortaokulu Çemişgezek’te liseyi de Elazığ’da okudum. Keban barajının oluşumuyla biz Çemişgezekten çıkmıştık. Zamanla iş nedeniyle il dışında da çok uzun yıllar geçirdik ve bu bizde büyük bir özleme dönüştü. Kendi şehrimize, doğduğumuz yerlere, kültürüne, örfüne, toprağına özlem duyuyorduk. Bu süreçte her ilin kendini tanıttığı bir yayın organı bir iletişim aracı varken bizi doyuran, özlemimizi hakikaten giderecek bir araç bulamıyorduk. Kendimizden bir şeyler bulamıyorduk. Bu bizi çözüm üretme sürecine götürdü ve zaten 8 yıl önce Çıra radyo Tv’yi kurmuştuk, bunlarla birlikte Elazığda gazetemiz matbaamız vardı. Bu duyguları yaşayan binlerce hemşerimizin olduğunu düşünüyorduk ve bunun için şartlar da oluşunca, Gayret bizden yardım Allah’tan diyerek kıymetli hemşerim, kardeşim Yunus ÇELİK’le bu işe giriştik. Televizyonun kuruluşu böyle oldu. Daha sonra Allahın yardımıyla ve bizim gayretlerimizle yayına girdik. Aslında 2008 sonunda yayına girmemiz gerekiyordu fakat Türksatta yer olmadığından 2009 Haziran sonunda test yayınına başladık.

Amaç, vizyon misyon konusunda kısaca neler söylemek istersiniz?

Şehrimize, bölgemize ve tüm toplumumuza faydalı olmak elbette önceliğimiz. Örfümüz, müziğimiz. Tarihi ve doğal güzelliklerimizi tanıtmak, dışarıda yaşayan insanlarımızın memleketlerine katkılarını sağlamak amacıyla bizim memleketimizin de gezilecek görülecek yerleri olduğunu göstermek amacıyla başladık.

Temel değerlerimiz; Milli kültür ve tüm inançlara saygılı, insan hak ve özgürlüklerini savunan güvenilir, doğru ve ilkeli yayıncılık kapsamında toplumsal sorumluluk bilincine sahip, mesleki ve etik kurallara uyan, çağdaş, demokratik ve güvenilir yayıncılık yapmaktır. Oluşturduğumuz kurumsal kültürümüz ile şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin huzur ve mutluluğunun sağlanmasında öncülük etmektir…

Bugün baktığımızda tüm göstergeler itibarı ile ülkemizin en geri kalmış yöresi olan Doğu Anadolu’nun bunu hak etmediği kanaatini samimiyetle taşımakta ve bu konuda Kanal 9 olarak önemli bir misyon yüklenmeyi kendimize görev addetmekteyiz.

Aynı bayrak altında yaşayan ve bu toprakları vatan bilen tüm kültürel zenginliklerimizle, güzel Anadolu’muzu dünya açacak bu pencereden 2009 Mayıs ayı itibarı ile; doğru, dürüst, ilkeli, haksızın karşısında, haklının yanında, insan haklarını gözeten, saygılı ve temel prensiplerinden taviz vermeyecek yayıncılık anlayışı ile güçlü sesimizi tüm dünyaya duyurmak için büyük fedakarlıklar yapılarak ve kaliteden ödün verilmeyecek Kanal 9 TV’y kurmuş bulunmaktayız.”

“Bu ilkeler içerisinde; Bölgemizin güçlü sesi olarak, kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması yönünde etkili bir yayıncılık yaparak, bölgemizin her alanda tanıtımını yapmak suretiyle kalkınmasına ivme kazandırmak, işsizliğe çare olmak, halkımızın hak ettiği yaşam kalitesi ve statüsüne ulaşmasına öncülük etmek... Aynı bayrak altında yaşayan tüm vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu ile vatanımızın bölgede lider ülke olarak bölünmez bütünlüğü önceliğimizdir.” Bu düşünceyle başladığımız çalışmaya gelen tepkilere baktığımızda da oldukça olumlu neticeler görüyoruz. Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz, İnsanlarımız bizi mutlu etmektedir, inanır mısınız kurban kesen insanlarımız da oldu.Dursun abi televizyonun gelir

kaynakları nelerdir?Ulusal yada yerel bazda yayın yapan bir iletişim aracıysanız temel gelir kaynağınız elbette reklamdır, ki bütün kanalların gelir kaynakları aynıdır, reklamdır. Yalnız ülkemizde kurumsallaşma süreci oldukça yavaş işlemektedir. Reklamı sadece bir gider yada kendimizi gösterdiğimiz bir prestij aracı olarak kullanıyoruz, hele satışlar düştüğünde ilk bütçesi kısılan reklam giderleridir sanıyoruz ki o boş bir masrafdır. Bugün krizde birkaç kat büyümüş yerli bir Casper’e yada uluslar arası ticari kuruluşlara baktığımızda satışları azaldığında ilk tanıtıma reklama ağırlık verdiklerini,daha fazla insana ulaştıklarını görüyoruz. Elbette hedef kitleye ve ürüne göre kullanılan iletişim aracı farklılaşmaktadır ve büyümenin ana stratejisi budur ama biz Hala babadan kalma metotları uyguluyoruz,her şey değişirken biz kendimizi hiçbir şekilde yenilemiyoruz, karmaşıklaşan ve her türlü alternatifin çoğaldığı ortamda kendinizi anlatacağınız iletişim araçlarına her zaman ihtiyacınız vardır.

Neden isim ‘’Kanal 9’’ olarak belirlendi ?

Uydudan yayın yapan bir televizyon kurmuşsun. Yöresel isimle çıkmanın birçok ortak görüşle, analizlerle profesyonelce olamayacağı ve çok fazla yerel duracağı kanısına vardık. Uluslar arası patent alıyorsun buda çok önemli, yani uluslar arası yayın yapıyorsun. Yine kanal 7, kanal 5, tv 8, trt 1 gibi marka niteliğini taşıyabilmesi de çok önemli, kumandaya koyduğunda ve yine isim olarak 9 rakamı televizyonculuk anlamında bir avantajdır, fazla yerel kaldığınızda büyük başarılara imza atamaz, ülke menfaatiyle birlikte il dışındaki insanlarınıza dahi fayda sağlayamazsınız. Bu yüzden fazla yerel kalmayacak isim gerekiyordu. Ayrıca isme bakmaktan çok içerik önemli. Profesyonelce düşünmek lazım. Anadolu’nun Sesi’yiz diyoruz, yani komple anadoluyu anlatmaya çalışıyoruz.

İstanbul’da da Aralık 09 itibarıyla stüdyo yapıldı. Kanal 9’un hedefleri nelerdir?

Aynı anda İstanbul ve Elazığda canlı yayın imkânımız olacak. Programlar arası geçiş yapabileceğiz. Gerekli teknik altyapıyı da sağladıktan sonra ulusal bazda çok daha rahat olacağız. Kurumsal bir yapıyla öncelikle Anadolu’nun Sesi olacağız. Elbette ulusal bazda yüksek standartlarda yayın adına emin adımlarla yürüyoruz. Amaç öncelikle tüm hemşerilerimiz olmak üzere tüm insanlarımız arasında ortak iletişim imkanı sağlayarak, ortak akılla gerek sorunlara çözüm bulmak ve gerekse daha yaşanabilir bir hayata daha güvenle, refah içinde yürüyebilmek. İletiyi tek taraflı değil tüm kaynaklardan alarak alıcıya sağlam ulaştırmamız gerekmektedir. İstanbul ile Anadolu arasında köprü olmak gerekiyordu.İçerik demişken, İçerikle ve kanalla ilgili başka neler ifade etmek istersiniz?

Biliyorsunuz sizde, her görüntü bir paradır. Bizde maddi imkanlarımız ölçüsünde gayret sarf etmekteyiz ve imkanları düzettikçe daha iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Haberler, sosyal kültürel programlar, spor, müzik, ekonomi ve eğlence programlarımız var. Kanalın hem içerik hemde görüntü kalitesi çok net fark edilebilmektedir. Ayrıca her konuda kıymetli Hemşerilerimizin de her türlü görüşüne tüm iletişim kanallarıyla açığız, bizim için her fikir bir değerdir.

 

Dijtürk ve Dsmart aracılığıyla da çok yakında izlenmeye devam edilebilecek kanalımız şuanda Türkiye ile birlikte Asya ve Avrupa ülkelerinde de yayın yapmaktadır. Çok kısa sürede güçlü kanallar arasına girmeyi başaran kanalımız tarafsız, güncel, aktif bültenleri ve haber programlarıyla artık gündemin nabzını tutmaktadır.Ülke ve dünya gündeminden kopmadan en doğru haberi en hızlı şekilde verirken birbirinden güzel film, belgesel ve her alandaki programlarıyla beğeniyle izlenmektedir.

Tecrübeli personel ve modern teknolojiyle donatılan Kanal 9, gün boyunca yerel ve ulusal alanda öne çıkan gündem konularını izleyicilerine ulaştırıyor. “Hayat 9’da başlar” sloganıyla yayın hayatına başlayan Kanal 9, çeşitli ve farklı programlarla da izleyicilerine ulaşmaya devam edecek. İstanbul’da stüdyosu yeni kurulan ve deneyimli 25 personelin Elazığ’da görev başında olduğu Kanal 9, saat 14.00 - 16.00 – 18.00- 20.00 ve 24.00’te yayınlanan canlı haber bültenleriyle günün gelişmelerini izleyicilerine aktaracak.

Kanal 9’un uydu frekansları :

Türksat 3 A bandı

Frekans: 12729

Sembol: 30000

Vertical: Dikey

www.kanal9.com.tr

Adres:

Elazığ : Yeni mah.Namık Çitçi cad. No:31 ELAZIĞ Tel: (424) 233 0 156 Fax: (424) 233 0 156 E-mail: kanal9@kanal9.com.tr

İstanbul : Beşyol mah. E-5 yanyol No: 25, Sefaköy, Küçükçekmece/ İstanbul. Tel: 0212 541 2309 Fax: 0212 541 9330

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER