© Teknik Elektrik 2017-2024

Şampiyonluk bizim kupa bizim

Futbolda 2008-2009 sezonunu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş, zaferini görkemli bir törenle kutladı.

Futbolda 2008-2009 sezonunu çifte kupayla tamamlayan Beşiktaş, zaferini görkemli bir törenle kutladı. Muhteşem şölenin startı, Akaretler'dei kulüp binasının önünden verildi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler ile teknik heyet, futbolcular, futbolcuların eşleri, çocukları, Akaretler'deki kulüp binası önünde üzeri açık bir otobüse binerek şampiyonluk kutlamaları için BJK İnönü Stadı'na geldi. Taraftarlar, kulüp binasından stada kadar coşkuyla kafileye eşlik etti. Taraftarlar, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcularla yol boyunca birlikte şampiyonluk şarkıları söyledi. Futbolcular ellerindeki bayraklarla taraftarlara eşlik ederken, taraftarlar da yaktıkları meşalelerle güzergahı adeta bayram yerine çevirdi.

 

STATTA BÜYÜK COŞKU

Taraftarlar, özellikle teknik direktör Mustafa Denizli ile kaleci Rüştü'ye büyük ilgi gösterirken, zaman zaman oyunculardan üçlü çektirmelerini istedi. Ellerindeki formaları, atkıları oyunculara atan taraftarlar, şampiyonluk şarkılarıyla coşkuyu artırdı. Taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle üstü açık otobüs, kulüp binasından stada kadar kısa mesafeyi yaklaşık iki saatte alabildi. Kafile stada geldiğinde konserler başladı. Beşiktaşlı sanatçılar Demet Akalın ve Mustafa Sandal söyledikleri şarkılarla taraftarlara güzel bir müzif ziyafeti verdi. Anadolu Ateşi yaptığı nefis gösteri ile tribünlerin alkışını aldı. Sabırsızlıkla takımlarının gelmesini bekleyen taraftarlar, tribünde şampiyonluk şarkıları söyledi.

 

6 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

İnönü Stadı'nın ortasında kurulan dev platforma önce kupalar yerleştirildi. Ardından önce kulüp çalışanları sonra futbolcular tek tek anons edilip sahaya çağrıldı. Futbolcuların ardından sıra teknik kadroya geldi. Mustafa Denizli anonsu yapıldığında tribünlerden büyük bir gürültü koptu. Siyah-beyazlı futbolcular sıralandıkları platformda öne kadar geldi, iki yana açılarak komutanlarını karşıladı. Ve son olarak yönetim platforma davet edildi. Başkan Yıldırım Demirören kucağında oğlu Cemal'le geldi. Tribünler Demirören'i “Büyük başkan” diye uzun süre alkışladı. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener şampiyon Beşiktaş'a madalyasını ve kupasını verdiğinde coşku doruğa çıktı. Ve müthiş şölen kupalarla atılan turla sona erdi.

 

Bu takım her şeyi hak etti

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado, şampiyonluğu şu cümleyle özetledi: “Bu takım her şeyi hak etti. Sezon başından itibaren harcadığı güç ile bu kupayı kazanmayı bildi. Şimdi kutlama zamanı.”

 

Olympiakos Bobo için Kartal'ın kapısını çalacak

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Bobo'nun Olympiakos ile anlaştığı iddia edildi. Goal.com'un haberine göre Yunan kulübü golcü oyuncunun transferini kısa süre içerisinde resmen açıklayacak. İnternet sitesindeki haberde Bobo'nun geçtiğimiz günlerde masaya oturduğu Olympiakos yöneticileriyle el sıkıştığı, transferin resmiyet kazanması için Süper Lig sonunun beklendiği kaydedildi. Haberde Beşiktaş ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan genç golcü için Olympiakos'un 3 milyon euro bonservis bedeli teklif etmeyi düşündüğü iddia edildi. Olympiakos, sezon başında da Bobo'yu istemiş 2 milyon euro bonservis bedeli biçmişti. Olympiakos'un bu teklifi Bobo'yu 10 milyon eurodan aşağı satmayı düşünmeyen Beşiktaş yönetimince 'komik' bulunmuştu.

 

Şampiyonlar Ligi'nde gelirlere zam geliyor!

UEFA, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde kulüplerin elde ettiği gelirleri artırmayı planlıyor. Önceki senelerde yapılan uygulamada galibiyete 600 bin, beraberliğe de 300 bin euro veren UEFA, bu rakamları 800 bin ve 400 bine çıkarmayı düşünüyor. Şampiyonlar Ligi'ne katılım payının da 5.4 milyon eurodan 7.2 milyon euroya çıkarılması hedefleniyor. İki ön eleme maçı oynayacak Sivasspor'un gruplara kalamaması halinde ise yeni tarifeyle Beşiktaş tam 14.4 milyon euro sadece katılım payı kazanacak.

 

Rüştü, Ertuğrul Sağlam'ı unutmadı

Beşiktaş'ın milli kalecisi Rüştü, çifte kupa kazanarak güzel bir sezon geçirdiklerini söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Rüştü, “Özellikle sayın başkanımıza. Çok büyük Beşiktaşlıdır. Yönetime çok teşekkür ediyoruz. Akabinde hocamıza, ayrıca Ertuğrul Sağlam'a da çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kariyerinde Antalya, Fenerbahçe, Barcelona ve son olarak da Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadığını belirten milli kaleci, “Oynadığım her takımda şampiyon oldum. Bu benim için gurur kaynağıdır. Başarımda ailemin de katkısı büyük” diye konuştu.

 

22 'dev' gruplara direkt katılacak

Manchester United, Liverpool, Chelsea (İngiltere), Barcelona, Real Madrid, Sevilla (İspanya), Inter, Milan, Juventus (İtalya), Bordeaux, Marsilya (Fransa), Wolfsburg, B.Münih (Almanya), Rubin Kazan, CSKA (Rusya), Unirea (Romanya), Porto (Portekiz), AlkmaAr (Hollanda), G.Rangers (İskoçya), Beşiktaş (Türkiye), Dinamo Kiev (Ukrayna), S.Liege (Belçika).

 

Beşiktaş 3. torbada

Şampiyonlar Ligi'nde 2009-2010 sezonundan itibaren ilk kez uygulanacak statü gereği, UEFA ülkeler sıralamasında ilk 12'de yer alan ülkelerin şampiyonları gruplara direkt katılıyor. Türkiye, sıralamada 11. sırada bulunduğu için şampiyon Beşiktaş ön eleme oynamadan direkt gruplara katılma hakkı kazandı, Süper Lig ikincisi Sivasspor ise iki ön eleme oynayacak.

BEŞİKTAŞ 18. SIRADA

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak takımlar arasında UEFA takımlar sıralamasında 18. bulunan Beşiktaş, grup kuralarına 3. torbadan katılacak. Yeni statüye göre, sıralamada Beşiktaş'ın üzerinde bulunan ve ön eleme oynayacak takımlardan sadece 5'i gruplara katılma hakkı elde edeceğinden, siyah-beyazlılar en kötü ihtimalle 22. sıraya gerileyecek. Bu durumda dahi Kara Kartal, grup kuralarına 3. torbadan girme hakkını kazanacak.

SİVASSPOR'UN İŞİ ZOR

İlk turda Sivasspor, UEFA sıralamasında 6. sırada bulunan Rusya'nın üçüncüsü ile sıralamada 7'den 15'e kadar olan ülkelerin ikincilerinden biri ile eşleşecek. Sivasspor, bu turu geçerse bu kez UEFA sıralamasındaki ilk 5'te yer alan ülkelerin takımları ile eşleşecek. Sivasspor, bu turu da geçerse, grup kuralarına 4. torbadan katılacak.

 

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER