© Teknik Elektrik 2017-2024

Şampiyon olmadan sevinmek yasak

Fenerbahçe galibiyetinin ardından Mustafa Denizli, oyuncularına gece 12'ye kadar eğlenme izni verirken, "Kupayı, 26 yıldır kazanmayı isteyen Fenerbahçe'nin elinden aldık.

Fenerbahçe galibiyetinin ardından Mustafa Denizli, oyuncularına gece 12'ye kadar eğlenme izni verirken, "Kupayı, 26 yıldır kazanmayı isteyen Fenerbahçe'nin elinden aldık. Türkiye'de kazanılacak iki kupa var ve siz bunun ilkini güzel bir oyunla hak ederek aldınız. Bizim bir sezon boyunca kovaladığımız şampiyonluğa ise üç maç kaldı. Coşkumuzu, sevincimizi, kutlamamızı şampiyonluktan sonra yapacağız." ifadelerini kullandı. Gerçek hedefin ligi zirvede bitirmek olduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Şimdi bu masada kupanın zaferini yaşayacağız. Ancak sabah uyandığınızda Ankaragücü maçını düşünüyor olmanızı istiyorum. Ben de dahil hepimiz yorgunuz. Bu kutlamanın gece yarısını geçmesini istemiyorum." uyarısında bulunarak rehavete izin vermedi.

DEMİRÖREN: MUTLU SONA 270 DAKİKA KALDI

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de kendi görev süresinde iki kupa, bir süper kupa sevinci yaşadığına dikkat çekerek futbolculardan beklentisinin ligi zirvede bitirmeleri olduğunu söyledi. Demirören dün geceki şampiyonluk yemeğinde şu konuşmayı yaptı: "Bu, benim başkanlık dönemimde yaşadığım 3. kupa sevinci. Teknik heyetimizi ve bu başarıda emeği geçen futbolcularımızı kutluyorum. Şimdi önümüzde sadece 270 dakika kaldı. Çok dikkatli ve kararlı olmalıyız. Bu maçların tüm Beşiktaşlıların isteği doğrultusunda biteceğine eminim." Teknik Direktör Mustafa Denizli ile gelecek yılda devam edeceklerinin müjdesini veren Demirören, kupa primi yerine toplam şampiyonluk primi vaadinde bulundu. Türkiye Kupası'ndan gelen paranın yarısının (yaklaşık 100 bin dolar) oyunculara lig şampiyonu oldukları taktirde dağıtılacağı öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş, iki kupa sevincini sadece bir kez yaşadı. Siyah-Beyazlı takım daha önce Gordon Milne döneminde 1989-90 sezonunu çifte kupayla tamamlamıştı. Şimdi Kartal 19 yıl aradan sonra bu fırsatı bir kez daha yakaladı. 47 yıllık Türkiye Kupası tarihinde 8. kez kupaya uzanan Beşiktaş, ilk kez bir Türk teknik adamla bu sevinci yaşadı. Beşiktaş, ilk Türkiye Kupası'nı 1974-75'te Alman Horst Buhtz ile aldı. 1988-89 ve 1989-90'da Gordon Milne, 1993-94'te Christoph Daum, 1997-98'de Benjamin Toshack, 2005-06 ile 2006-07'de de Jean Tigana ile kupaya uzandı.

Beşiktaş teknede yorgunluğunu attı

Fenerbahçe'nin elinden kupayı bol gol ve güzel futbolla alan Beşiktaşlı futbolcular dün sabah İzmir'de sahil kenarında tekneyle yorgunluk giderdi. Sahilden açılmadan teknede vakit geçiren futbolcular, Siyah-Beyazlı taraftarın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bu arada Coca-Cola'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen 14 Yaş Altı Akademi Ligi'nde Beşiktaş şampiyon oldu. Siyah-Beyazlı ekibin gollerini Murat ve Muhammet Demirci (2) kaydetti.

Kupa, Beşiktaş'ın kasasını doldurdu

Kupada çıktığı 9 maçta 8 galibiyet 1 yenilgi alan Beşiktaş, toplam 2 milyon 586 bin dolar kazandı. Beşiktaş gruplara kaldığı için 86 bin dolar aldı. Gruptaki dört maçı kazanıp lider olarak bitirerek çeyrek finale çıkan Kartal, 700 bir doları kasasına koydu. Çeyrek finalde gelirini 500 bin dolar artıran Beşiktaş yarı finalde ise bu paranın üzerine 550 bin dolar daha koydu. Siyah-Beyazlılar finali kazanınca toplam 2 milyon

586 bin dolarlık bir kazanca ulaştı.

Bobo, Feyyaz'ın

gol rekorunu kırdı

 

Beşiktaş'ın formda golcüsü Bobo Devison, Feyyaz Uçar'ın kupalardaki 18 gollük rekorunu kırdı. Fenerbahçe'nin kupa ümitlerini attığı kafa golüyle tamamen bitiren Brezilyalı oyuncu, Feyyaz Uçar'ın uzun süredir kırılamayan rekoruna da son verdi. Uçar,

rekorunun Bobo gibi yetenekli bir oyuncutarafından kırılmasının kendisini mutlu edeceğini belirterek, "Fenerbahçe karşısında attığı iki gol de çok güzeldi. Holosko'ya verdiği pas Bobo'yu kupanın yıldızı yaptı." dedi.

Türkiye Kupası esprileri güldürdü

En son 26 yıl önce kupayı kazanan Fenerbahçe yine kupaya uzanamadı. Sarı-Lacivertli takım finali kaybedince dün internet sitelerinde ilginç

espriler üretildi.

Fener kupayı kazandığında;

-Katma Değer Vergisi hayatımıza girmemişti.

-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve birçok otoyol yoktu.

-Reagan ABD başkanı idi; İngiltere'de Thatcher başbakandı.

-Renkli televizyon yayını yeni başlamıştı.

-Sovyetler Birliği dağılmamıştı.

-Fenerbahçeli Semih 1,5 aylık bebekti, Gökhan Gönül doğmamıştı.

- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 31, Aragones 45 yaşındaydı.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER