© Teknik Elektrik 2017-2024

Şampiyon Bursa

Bu bir şampiyonluk yazısıdır.

Bu bir şampiyonluk yazısıdır. Bursaspor ligi zirvede tamamlasa da 2. bitirse de bu gerçek değişmeyecektir. Milyon dolarlık transferlerle yarışa başlayan takımların Bursaspor'un gösterdiği başarı karşısında eriyip gitmeleri bunun en önemli sebebidir.

Yeşil-Beyazlı takımın Beşiktaş karşısında alacağı sonuç sadece bir teferruattır. Zaten maç öncesi tribünlerin astığı "Öyle mutluyduk ki şampiyonluğun canı cehenneme" yazılı pankart Bursa'nın neyi başardığını göstermeye yetiyordu. Bursa'da bir tarih yazılıyordu. Anadolu'dan bir şampiyonun çıkması demek bizim de tarihe tanıklık etmemiz anlamına geliyordu. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ise farklı şekillerde tarihin tekerrürü olacaktı. Bursa şehrinin inanmışlığına dün Beşiktaş'ın gücü yetmedi. Siyah-Beyazlı takımın 3.lük şansı bulunmasına karşın Bursa'yı durduracak hırsı gösteremedi. Daha ilk dakikadan itibaren oyunu rakip kaleye yıkan Yeşil-Beyazlılar 32. dakikada Batalla'nın golü ile üzerindeki baskıyı da attı. Artık işi Fenerbahçe-Trabzon karşılaşmasının sonucunu beklemeye bıraktı. İstanbul'dan gelen gol haberleri Bursalıları bir üzüyor bir sevindiriyordu. Kulaklıklarla radyodan maçı dinleyen Bursalıların gözü sahadaydı. 44'te Ali Tandoğan'ın ortasına ters bir vuruş yapan İbrahim Toraman skoru 2-0'a getirince Ertuğrul Sağlam'ın talebeleri yolu yarılayıvermişti.

Kalan bir 45 dakika vardı o da tüm Bursa ve oyuncular için asır gibiydi. Bu zorlu bekleyiş 87'de Beşiktaş'a bir gol getirdi. Uğur İnceman'ın dokunuşu skoru 2-1 yaptı. Hakem Cüneyt Çakır 90 dakikayı bitirdi. İstanbul'dan gelen haber Anadolu devriminin habercisiydi. 2010'un şampiyonu Ertuğrul Sağlam, talebeleri ve Bursa'ydı. Son düdük çaldığında Ertuğrul Sağlam tarihe altın harflerle geçiyordu. Bursa ise Osmanlı'nın kuruluşu gibi futbolun şampiyonluğuna şahitlik ediyordu. Artık bu şampiyonluk yeni bir devrin başlangıcı olmuştur. Biz de 10 binlerce Yeşil-Beyazlının arasında tarihe şahitlik ettik.

Timsah, tarihi sağlam yazdı

Beşiktaş'ı 2-1 yenip Fener-bahçe'nin sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor'un bu başarısı şehirde büyük sevinç oluşturdu. Bursaspor-Beşiktaş maçının bitiminin ardından bir süre İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının sonucunu bekleyen Yeşil-Beyazlı teknik heyet ve futbolcular, bu mücadelenin 1-1 bittiği haberinin alınmasının ardından adeta coştu.

Futbolcuların bu sevincine bir süre sonra taraftarlar da ortak oldu. Tribünlerden sahaya inen futbolseverler, Bursa Atatürk Stadı'nı doldurdu. Trabzonspor lehine tezahürat yapan taraftarlar, 'İşte şampiyon, işte taraftar' tezahüratları yaptı. Bursasporlu futbolcular sevinç gösterisini kesip soyunma odasına giderken, taraftarlar sevinmeye saha içinde devam etti. Bu sırada, taraftarların üzerine yeşil-beyazlı konfetiler atıldı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte araçlarıyla sokağa çıkan taraftarlar, kentin birçok caddesi ve ana arterlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu sırada, birçok cadde uzun süre trafiğe kapandı. Atatürk Caddesi, FSM Bulvarı, Altıparmak ve Çekirge gibi işlek caddelerde ellerindeki yeşil-beyaz bayraklar ve flamaları sallayan taraftarlara, sürücüler kornalarıyla eşlik etti. Yeşil-Beyazlı renklere gönül verenler, kentin hemen her köşesinde meşaleler yakıp, davul zurna eşliğinde takımları lehine slogan attı. Bursaspor'un internet sitesi de yoğun ilgiden çöktü. Maçta esnasında 3 taraftar fenalaştı. Adem Elitok

Ertuğrul Sağlam: Bu onur bize ait

Bursaspor'u tarihinde ilk kez şampiyonluğa taşıyan Ertuğrul Sağlam, büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtirken, "Bu onur bize ait. Oyuncularımla gurur duyuyorum." dedi. Ligin lideriyken şampiyon olacaklarına yürekten inandıklarını belirten başarılı çalıştırıcı, "Liderliği kaybettikten sonra da umudumuzu kaybetmedik. Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini hep bekledik. Son maçta nasip oldu, son maçta şampiyonluğu kazandık. Trabzonspor'dan sonra Anadolu'da bu mutluluğu yaşattık. Bu onur bize ait. Oyuncularımla gurur duyuyorum, alınlarından öpüyorum. Taraftara çok teşekkür ediyorum." dedi. Şimdi üzerlerinde Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etme yükünün ağırlığına dikkati çeken Sağlam, "Bize inanan, güvenen herkesin güvenini boşa çıkarmamak için çalışacağız. Bu tarihi, bütün şehir yazdı." şeklinde konuştu. Fatih Karakılıç

UEFA'NIN MANŞETİNE ÇIKTILAR

Bursa'nın Turkcell Süper Lig şampiyonu olması, UEFA'nın internet sitesinde, "Bursaspor'un başarısı Türkiye'de fırtınaya sebep oldu" başlığıyla duyuruldu. Haberde, Bursaspor'un son haftada şampiyonluğu Fenerbahçe'nin elinden kaptığı ve ilk şampiyonluğuna ulaştığı belirtildi. Ertuğrul Sağlam'ın, "Trabzonspor'un adımlarını takip ederek Anadolu'ya başarıyı geri getirdik." sözlerine de yer verildi. Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri de resmi internet sitesinden Bursa'yı kutladı.

zaman

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER