© Teknik Elektrik 2017-2024

Sahte belgeyi yakalıyor

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nün yerli kaynaklarla ürettiği 'FORENSİC XP-4010D' isimli cihaz, her tür belge ve dokümanın sahte olup olmadığını ortaya koyabiliyor.

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü'nün yerli kaynaklarla ürettiği 'FORENSİC XP-4010D' isimli cihaz, her tür belge ve dokümanın sahte olup olmadığını ortaya koyabiliyor. Cihaz belgedeki yazıların hangi sırayla yazıldığını, mühür ve imzanın hangi sırayla atıldığına ilişkin bilgi verebiliyor.

DÜNYADAKİ EN ETKİN YÖNTEM

TÜBİTAK araştırmacıları, ForensicXP-4010D'de bugüne kadar kullanılan mevcut teknolojilerden çok farklı bir optik teknoloji kullandı. Bu teknik, dünyada bu tip cihazlar arasında ilk kez FORENSİC XP-4010D'de kullanıldı. Cihaz, kullanıcı yorumuna gerek kalmaksızın kesin sonuçlara ulaşılmasını sağlıyor. Kullanılan özel yöntemle mevcut diğer teknolojilerin göremediği detayları da ortaya çıkarıyor. Dünyadaki mevcut cihazlara göre daha güvenilir ve daha hızlı sonuç veren cihaz aralarında Çin, Almanya ve İrlanda'nın da olduğu birçok ülkeye toplam 100 adet satıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER