© Teknik Elektrik 2017-2024

Rijkaard: Takımımı kutluyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Trabzonspor karşısında iyi bir maç çıkardıklarını ifade ederek, 'Önemli bir galibiyet, çünkü kupanın ilk maçıydı.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Trabzonspor karşısında iyi bir maç çıkardıklarını ifade ederek, 'Önemli bir galibiyet, çünkü kupanın ilk maçıydı. O yüzden muhteşem oynayan takımımı kutluyorum' dedi.

 

Maçta değişik bir sistem ile oynamak zorunda kaldıklarını vurgulayan Rijkaard, 'Sistemimi değiştirmek biraz zorunluluk oldu. Bazı futbolcularımız bizimle değildi. O yüzden elimizdeki kadroya göre oynadık' diye konuştu.

 

Rijkaard, yabancı oyunculara izin vermeleri konusuna da 'Bütün yabancı oyuncular izinle gitti. Keita ve Nonda sakattı. Kewell'ın ülkesine gitmesi tıbbi bir izindi, her yıl bu dönemde yaptırdığı bir tedavi vardı. Elano ve Leo Franco burada olsalardı da oynamayacaktı. Ayhan'ın, Aykut'un nasıl performans gösterdiğini merak ediyordum' diyerek açıklık getirdi.

 

Rijkaard, takımda birinci kaleci olarak Leo Franco'yu gösterirken, Aykut'un formunun sevindirici olduğunu söyledi. 'Ben de Arda gibi 10 oyuncunun İngiltere Premier Ligi'nde oynayabileceğini düşünüyorum' diyen Rijkaard, Linderoth'un takımda kalıp kalmayacağı yolundaki bir soruyu ise 'Bu tip konuları yönetimimizde konuşuyoruz. Bekleyip görmemiz lazım' diye yanıtladı.

 

Galatasaray kalecisi Aykut ise ilk yarıdaki mükemmel oyunlarını ikinci yarıya taşıyamadıklarını söyledi.

 

Ayhan da yabancı oyunculardan yoksun sahaya çıktıklarını, ancak takımda çok fazla forma şansı bulamayan futbolcuların da böylece kendilerini gösterme şansı bulduklarını söyledi.

 

'OYUNDAN MEMNUN DEĞİLİM'

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında hem skordan, hem oyundan memnun olmadığını söyledi.

 

Güneş, daha iyi oynamak zorunda olduklarını ifade ederek, 'İlk yarıda akıcılık ve pozisyon zenginliği yoktu. Hatalardan dolayı gol yedik. Hatamızla geriye düştük. İkinci yarı daha atak oynamayı düşündük. Kaçırdığımız gol sonrasında yediğimiz gol var. Bu hatalar bizi 2-0 geriye düşürdü, ondan sonra pozisyon ve gol bulduk. Bu bize eşitliği getirmedi. Fenerbahçe maçında benzer şekilde çok kolay mağlup olduk. Pas yüzdemiz bize yakışmayan şekildeydi. Mağlup olmayabilirdik ama oyundan tatmin olamadım. Genelde takım olarak arzumuz yoktu. Kaliteyi yukarı çıkamadık, tempo istenilen düzeyde değil. Bunun üzerine çıkmalıyız, çıkacağız. Bu maçta berabere kalırdık, ama bu bizi tatmin etmezdi'dedi.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER