Prysmian Group Türkiye CEO’su Sayın Hans Hoegstedt ile Prysmian Group Türkiye’nin Dünü, Bugünü ve Yarını
RÖPORTAJLAR• Prysmian Group ve Prysmian Group Türkiye hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Bugün, Prysmian Group, 2012 yılında gerçekleşen yaklaşık 8 milyar Euro cirosu ve 50 ülkedeki 91 fabrikasında çalışan 20.
Bugün, Prysmian Group, 2012 yılında gerçekleşen yaklaşık 8 milyar Euro cirosu ve 50 ülkedeki 91 fabrikasında çalışan 20.000 personeli ile tam anlamıyla global bir firmadır.
Prysmian Group, 2011 yılının Temmuz ayında, Prysmian ve Draka firmaları arasında gerçekleşen birleşme sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu birleşmeyi takiben, Prysmian Group, enerji ve telekomünikasyon kabloları alanında dünya lideri konumundadır.
Firmamız, özellikle yüksek teknoloji ürünleri pazarında oldukça güçlüdür ve müşterilerine, içerisinde ürün, hizmet, teknoloji ve bilgi bulunan çok geniş bir yelpaze sunmaktadır. Dünya çapındaki çok sayıdaki tesisinde, zorlu pazar koşullarını kolaylıkla yönetmemize imkan tanıyan yüksek bir kapasitesiye ve özel müşteri ihtiyaçları ile hem enerji hem de telekomünikasyon alanında gelen talepleri karşılayacak üst düzey bilgi donanımına ve tecrübeye sahiptir. Draka ile birleşmeyi takiben, bugün her tür ürünü müşterilerimize sunabiliyoruz. Özellikle de yenilenebilir (güneş+rüzgar) enerji, multimedya çözümleri (MMS) ve asansör kabloları alanında yüksek teknoloji ürünü kablolarımızla, gelen taleplere yanıt verebiliyoruz.
Türkiye’de de durum çok farklı değil. Bugün Prysmian Group Türkiye olarak, yeni ürün yelpazemizle çok daha güçlüyüz. MMS, demiryolları, otomotiv gibi özel uygulamalar başta olmak üzere, Prysmian ve Draka’nın birleşmesinin avantajını çok yüksek oranda görüyoruz.
• Ürünleriniz, üretim tesisiniz, çalışanlarınız hakkında da bilgi alabilir miyiz?
Prysmian Group Türkiye olarak, Prysmian Group’un 91 fabrikasından birine sahibiz. Mudanya’daki fabrikamızda, aynı zamanda hem enerji hem de telekomünikasyon kabloları üretimi yapabiliyoruz ve bu özelliğimizle de dünya çapında, Prysmian Group bünyesinde yer alan, aynı özelliğe sahip 12 tesisten biriyiz. Fabrikamızda 220 kV’a kadar tüm enerji kabloları, yeraltı ve denizaltında kullanılan özel kablolar, 3600 çifte kadar bakır telekomünikasyon kabloları ve fiber optik kablolar üretilebiliyor. Örneğin, sadece 2012 yılı içerisinde, fabrikamızda tam olarak 4917 farklı kablo üretimi yaptık.
Fabrikamız 180.000 m² (kapalı alan: 79.000) alan üzerinde hizmet veriyor. 1964 yılında kurulan tesisimiz çok genç olmasa da, yeni teknolojilere uygun olarak fabrikamıza entegre ettiğimiz yeni makinelerimizle bugün, özellikle yüksek teknoloji ürünler alanında çok güçlüyüz. Türk Standartları Enstitüsü onaylı ve Prysmian Group bünyesinde yer alan 17 Ar-Ge Merkezi arasında bulunan araştırma ve test laboratuvarlarımız da hem Türkiye’ye hem de dünyaya son teknoloji ürünü kablo çözümleri sunmamızı sağlıyor.
Bünyemizde bulunan 500 çalışanımızla, her gün, yeni teknolojileri takip ediyoruz ve Türk kablo sektöründeki öncülüğümüzü her daim sürdürüyoruz.
• Firmanız için 2012 yılını değerlendirir misiniz?
2012 yılı Prysmian Group Türkiye için çok önemliydi. Geçtiğimiz yıl içerisinde, hem önceki yıllarda başlattığımız bazı aksiyonları bitirdik hem de ek olarak “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” gibi sektöre sunduğumuz yeni çalışmalara imza attık. Aynı dönem içinde, fabrikamıza ve çalışanlarımıza da yatırım yapmayı ihmal etmedik.
2012 yılının en önemli aksiyonu, hiç şüphesiz sene başında yeni şirket misyonumuzu, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz”u duyurmamızdı. Prysmian Group Türkiye olarak uluslararası ve ulusal projelerde başlıca tedarikçiler arasında yer almaktan her zaman gurur duyuyoruz. Parçası olduğumuz tüm bu prestijli ve yenilikçi projelerle de, Türkiye’nin gelecekteki başarısında bir paya sahip oluyoruz ve diyoruz ki “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz”.
Ayrıca mutlaka söz etmem gereken bir başka projemiz, TEİAŞ’ın açtığı ihale sonrasında kazandığımız Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Projesi’dir. 155 milyon TL değerindeki proje kapsamında, Avrupa ile Asya’yı Çanakkale Boğazı’ndan bağlayacak yüksek gerilim denizaltı enerji kablo bağlantısının tasarımı, tedariği, montajı ve devreye alınmasından sorumluyuz. 380 kV Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi; Türkiye’nin elektrik iletim ağının Marmara Denizi çevresindeki ring çevrimini tamamlayarak, ülkenin Avrupa tarafındaki ana tüketim merkezleri için Asya tarafından güvenli ve uygun maliyetli bir enerji iletimi sağlamak açısından stratejik önem taşıyor. Bağlantı, Asya tarafında bulunan Lapseki ve Avrupa tarafında bulunan Sütlüce’deki merkezler arasında her biri 1000 MW kapasitede, yaklaşık 4 kilometrelik çift devre alternatif akım (AC) enerji iletim sisteminden oluşuyor. 380 kV XLPE izoleli kablolar Prysmian Group’un Avrupa’daki tesislerinde üretilirken, montaj ise grubun kablo gemisi Giulio Verne tarafından yapılacak. Sistemin devreye alınması ise, 2014’ün ikinci yarısında planlanıyor. Çanakkale Boğazı Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi’nin bir özelliği de projede kullanılacak olan, AC YG XLPE kabloların bu kadar uzunluktaki bir projede ve kıtalararası bir bağlantıda dünyada ilk kez kullanılacak olmasıdır.
2012 yılına özel olarak paylaşacağım bir diğer çalışmamız ise, Aralık ayında Türk kablo sektörüne sunduğumuz, sektörün bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı bilgilendirme ve eğitim girişimi olan “Dikkat! Her Kablo aynı Değildir...”dir. İlk kez Mudanya’da fabrikamızda lansmanını yaptığımız girişimimizle ilgili çalışmalarımız, 2013’ün ilk 6 ayında devam etti ve bizler somut örneklerle projemizin önemini elimizden geldiğince çok kişiye anlattık. Bu projeyle sektörümüze öncülük etmekten bir kez daha gurur duyuyoruz.
Tüm bu çalışmalar sürerken, bir yandan Prysmian&Draka birleşme sürecini tamamladık ve fabrikamıza, kurulduğu günden bu yana yapılan, 26,6 milyon TL eşdeğerindeki en büyük yatırımı yaptık. Bu yatırımlar kapsamında, en başta yaptıklarımız arasında, fabrikamızın genel kapasitesini %24 arttırmamız, çalışma ofislerimizi yenilememiz, Türk kablo sektöründe ilk defa solar panel kurulumu yapmamız bulunuyor. Ayrıca, çalışanlarımıza yaptığımız yatırımları çok büyük oranda arttırdık. “Kablo uzmanı” olarak, pazarda konumumuzu ve bilgimizi pekiştirmek amacıyla, eğitim programlarımızda artış yaptık; ailemiz olarak gördüğümüz çalışanlarımızı ve onların ailelerini desteklemek amacıyla, birçok çalışan programı lanse ettik. 31 Aralık itibariyle, çalışanlarımıza verdiğimiz toplam eğitim süresi 20.000 saat idi. Ayrıca çalışanlarımızın çocukları için eğitim bursları verdik, Mudanya’daki okullara ve çalışanlarımıza bilgisayar desteğinde bulunduk, fabrikamız bünyesinde bulunan spor salonumuzu tüm çalışanlarımızın kullanımına açtık. Yıl içerisinde yaptığımız ancak burada sayamadığım tüm bu çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da aynen sürdüreceğiz.
• Tüm bu çalışmalar sonrasında, 2012 yılını nasıl tamamladınız?
2012 yılı, özellikle de pazardaki standart dışı ürün satışı dolayısıyla, Türk kablo sektöründeki tüm oyuncular için zor bir yıl oldu. Ancak yine de, yılı cesaret verici sonuçlar ile bitirdik.
2012 yılı içinde tamamladığımız tüm bu çalışmalar, elbette 2012 yılı sonuçlarımıza yansıdı. 2012 yılını 677 milyon TL net satışla tamamladık. Bu tutarın %39’u ise tamamen ihracat kaynaklıydı.
2012 yılı içinde, endüstriyel satışlarımızı %17, MMS satışlarımızı %90 ve ihracat satışlarımızı %22 oranında arttırdık. Ayrıca yine 2012 yılı içerisinde 4917 farklı kablo ürettik ve 5736 kamyon ile 533 milyon km kablo sevkettik.
Türkiye’de 3500, dünya çapında 381 projeye kablo temin ettik. Bunlardan sadece birkaçı olarak Zorlu Center, Konya Ankara Hızlı Tren Projesi, Azerbaycan’da Socar Kulesi, Rusya Kazan Havalimanı ve Türkmenistan’da TV kulesini örnek verebilirim.
• 2013 yılı hedefleriniz neler?
Birleşmenin üzerinden geçen 2 yılı takiben, pazardaki konumumuzun daha da iyi olması için attığımız adımlarla, doğru yolda olduğumuzu hissediyoruz. Enerji ve telekomünikasyon kabloları alanında sunduğumuz güvenlikli, yüksek performanslı, verimli çözümler ile tam anlamıyla hazır olduğumuzu ifade edebilirim. Mudanya’daki fabrikamızda 22.000 farklı ürün üretimi mümkün ancak Mudanya’da olmaz ise, dünya çapındaki 91 fabrikamızdan birinde mutlaka çözüm buluyoruz.
Sektörünün en deneyimli ekibi, en iyi dağıtım ortakları, güçlü müşteri portföyü ile, 2013 yılı sonuçlarından ve daha ileriki yıllardan çok umutluyum. Hedefimiz elbette, 2012 yılına göre, daha iyi sonuçlar ile yılı tamamlamak.
• Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ar-Ge yıl içerisinde odaklandığımız ana başlıklardan biriydi. Prysmian Group’tan gelen güçle, yapımızda •Ar-Ge’nin etkisi çok büyük.
Prysmian Group’un büyümesinde ve müşterileri için, devamlı yenilikçilik çok etkili. 10 ülkede bulunan 17 araştırma geliştirme merkezimiz, 500’den fazla deneyimli profesyonel ekibimiz ve 5600’den fazla patentimiz ile Ar-Ge alanında en iyi olanaklara sahibiz. Firmamız 2012 yılında, sadece Ar-Ge için, 68 milyon Euro harcama yaptı.
Bahsi geçen bu 17 merkezin biri de Mudanya’da. Fabrikamızda, Türk Standartları Enstitüsü onaylı, alanında tek, termal, mekanik ve elektrik araştırma ve test laboratuvarlarına sahibiz. Bu laboratuvarlarda, en üst düzey teknolojiden yararlanıyoruz. 2012 yılında yaptığımız test sayısı ise 136.023.
“Dikkat! Her Kablo aynı Değildir...” girişimimizle ilgili çalışmalarımız da elbette bu Ar-Ge çalışmalarımızın bir ürünü. Sadece bu girişim için, 2011 yılından bu yana 3629 test yaptık ve sonuçları gördüğümüz anda da, bu girişimi lanse etmeye, sektörümüzü bilgilendirmeye karar verdik.
• “Dikkat! Her Kablo aynı Değildir...” girişiminiz hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
“Dikkat! Her Kablo aynı Değildir...” girişimimizi 2012 yılının Aralık ayında lanse ettik ve pazara sunduk. Bu girişimle birlikte bizim amacımız, Türk kablo sektöründe her kablonun aynı olduğuna dair inancın doğru olmadığını gözler önüne sermek ve sektördeki yatırımcılarımızı, müteahhitleri, proje firmalarını yani kablo sektörü ile yakından ilgili olan herkesi bilgilendirmek ve eğitmek. Ne yazık ki, Türk kablo sektöründe, bazı kablolar arasında güvenlik, performans ve ekonomik açıdan ciddi farklılıklar var. Fakat elbetteki amacımız sadece bu kadarla sınırlı değil. Aynı zamanda güvenli, yüksek performanslı, ekonomik açıdan verimli bir pazar yaratmayı da hedefliyoruz. Türk kablo sektörünün, uluslararası pazardaki bilinirliği, düşük kalite malzeme kullanımından ötürü çok iyi değil. Elbetteki bir diğer düşüncemiz de bu algıyı değiştirmek ve ihracat koşullarını çok daha iyi hale getirmek.
Türk kablo sektörünün öncü ve lider firması olarak, tüm bu konuları sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak, “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimimizi ve bu girişim akabinde ortaya çıkardığımız “Prysmian Performans Testi” projemizi sektörümüze sunmaya karar verdik.
• Bu girişimin altyapısından bahseder misiniz?
Bu girişimimizi sektörümüze sunmadan önce, yaklaşık 2 yıllık bir çalışma yaptık. Bu süre içerisinde, pazardaki kablo kalitesi üzerine araştırmalar yaptık, şantiyeleri ziyaret ettik, derneklerle bir araya geldik, istatistikleri inceledik vb. Bir müteahhidin yaptığı işi, kablo montajının ekonomik yönünü ve Türk yapı sektöründeki güvenlik ve performans konularına bakış açısını tam anlamıyla anlamak için zaman harcadık.
Elde ettiğimiz bu bilgileri, 2011’den bu yana farklı marka ve ürünler üzerinde yaptığımız 3629 test ile bir kez daha masaya yatırdık. Gördük ki, pazarda performans ve güvenlik anlamında, bazı kablolar arasında tutarsızlık mevcut. Kabloların bir bölümü standartlara göre işlevlerini yerine getirmezken bir kısmı da fiziksel koşulları karşılayamıyor ve zaman kaybına sebep oluyor.
Bunu ilk adım olarak varsayarak, ikinci adımda da standart dışı kablo kullanımından kaynaklı sonuçları inceledik ve yangın istatistiklerine baktığımızda ise, hem üzüldük hem çok şaşırdık. Bu da bu girişiminin aciliyetini ve önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bu istatistiklerden bazıları şöyle:
- 2008 yılı istatistiklerine göre, 1988 yılına oranla, Amerika (-%40) ve İngiltere’de (-%22) yangın sayıları azalırken, Türkiye’de aynı dönemde +%296 artış var.•
- İstanbul İtfaiyesi’nden aldığımız istatistiklere göre, sadece İstanbul’da 2011 yılında 26.444 adet yangın olmuş ve bu da 2010 yılındaki 20.046 adede göre +%32 artış demek.
- Tüm yangınlar içerisinde binalar içinde çıkan yangınlar %28 oranında.
- Türkiye’deki tüm yangınlar arasından %19’u elektrik kaynaklı.
Ne yazık ki yangınlarda elektrik kontağı önemli bir etken. Sizinle de paylaştığım bu bilgiler bir araya gelince, harekete geçmek adeta kaçınılmaz oldu. Dünya çapında lider Prysmian Group ve Türkiye’nin teknoloji lideri Prysmian Group Türkiye olarak, bu girişime önderlik etmeye karar verdik. Bundan sonraki düşüncemiz, elbetteki bu girişimle birlikte değişimi görmek ve hedefimize ulaşmak.
• Prysmian Performans Testi hakkında bilgi verir misiniz?
Prysmian Performans Testi, bu girişimin adeta doğal bir sonucu gibi ortaya çıktı. Daha önce de bahsettiğim gibi, önce sorunu belirledik, ardından bu soruna bir isim verdik: “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” ve son adımda da bu girişime bir çözüm üretmemiz gerekiyordu.
Bu noktada, sahip olduğumuz altyapıyı, deneyimi, Prysmian Group’tan gelen gücü kullandık. Sonuç olarak da, Türk kablo sektörünün en kapsamlı testi olarak tanımlayacağımız ve daha çok güvenlik, performans, düşük maliyet gibi konularda olumlu sonuçlar elde ettiğimiz Prysmian Performans Testi’ni (PPT) lanse ettik.
PPT kapsamında 5 ana test grubu var: Geometrik, Elektrik, Mekanik, Performans ve İşlevsellik. Bu 5 başlık, aslında bir kablonun olmazsa olmaz unsurları. Bu nedenle, doğru kablo tüm bu testleri geçmelidir. Biz sahip olduğumuz imkanlarla, Mudanya’daki laboratuvarlarımızda bu testleri yapabiliyoruz.
PPT, kabloları güvenlik, yüksek performans ve toplam proje maliyetinde sağladığı avantajlar açısından değerlendiren, sektörün tek kapsamlı testidir.
Her ne kadar kablolar, ortalamada, toplam inşaat maliyetinin %1’den azını oluştursa da, doğru kabloyu seçerek her zaman elle tutulur farklar yaratmak mümkün. Prysmian Group kablo çözümleri güvenlik ve performans kriterlerine ek olarak, hız kazandıran montaj kolaylıkları sayesinde işçilik maliyetinde %50’ye*; toplam kablo tutarında ise %12’ye* varan avantaj sağlıyor.
*Bağımsız kuruluşlar tarafından hazırlanan raporlara istinaden hesaplanmıştır.
• Bugüne kadar bu girişim kapsamında neler yaptınız?
Daha önce de bahsettiğim gibi, girişimimizin 2 yıldan daha uzun bir altyapısı var. Önce bu altyapıyı kurduk, ardından girişimimizi paylaştık.
Lansman haftası öncesinde de bazı hazırlıklıklarımız oldu elbette. Bu girişimle ilgili her tür bilgiyi paylaşmak üzere www. prysmianperformanstesti. com sitemizi hazırladık, I-phone’da bir uygulama çıkardık. Ayrıca sosyal medya hesaplar açtık. Kısacası girişimimizi duyurmak için gerekli altyapıyı sağladık.
Aralık 2012’de gerçekleşen ve 6 gün süren lansman organizasyonumuza, aralarında A-Takımı yetkili satıcılarımız, müteahhitler, proje firmaları, satış ve pazarlama ekipleri, gazeteci dostlarımız ve Prysmian personeli de bulunan 300’den fazla kişi katıldı.
Bu haftayı takiben, Türkiye genelinde 13 şehri ziyaret ettik ve 124 satış noktasını, promosyon malzemelerimizle dekore ettik; girişimimizi anlattık.
Bir sonraki adımda, road show kapsamında, 11 şehre gittik. Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Trabzon, Adana, Antalya, Eskişehir ve Sakarya’da düzenlenen 22 seminerde 1430’dan fazla kişiyle “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimimizi paylaştık.
Ardından, Irak-Erbil’de düzenlediğimiz ve sektörün önde gelen 80 ismi ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KRD) Enerji Bakanlığı’ndan Genel Müdür Qaraman Sleman Haman ve KRD Enerji Bakan Yardımcısı Mahmud Haji Khalil’in de katılımıyla gerçekleşen “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” seminerimizle birlikte 2. aşamamıza geçiş yaptık.
• “Dikkat! Her Kablo aynı Değildir...” girişiminiz ile ilgili gelecek planlarınız neler?
“Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimimiz Türk kablo sektörünün bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı girişimi. Ayrıca bildiğimiz kadarıyla dünya çapında da böyle. Dolayısıyla bizler bu girişim üzerine sürekli yeni şeyler ekleyerek yola devam etmeliyiz.
2. aşamayı Erbil’de başlattık ancak bugünlerde farklı yerlere ulaşmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.
Umuyoruz ki, aralarında birkaç farklı ülkenin de olacağı, birçok yeri ziyaret edeceğiz.
Fakat, “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimimizin 2. aşamasının en önemli unsuru hiç şüphesiz Kablomatik olacak.
• Kablomatik nedir? Bize daha detaylı bilgi verir misiniz?
Kablomatik, Ar-Ge ekibimiz tarafından, pazardaki paydaşlarımızla yakın ilişikiler içinde geliştirilen, doğru kablo seçimi konusunda yardımcı bir programdır.
Size adım adım anlatayım.
Sektördeki sorunu belirleyip adını da koyduktan ve bu soruna çözüm olarak Prysmian Performans Testi’ni Türk kablo sektörüne sunduktan sonra, sektörden birçok soru geldi. Bize doğru kablo seçimini kolay bir şekilde nasıl yapabileceklerini soruyorlardı. Aslında bu sorular sayesinde, sektörün ihtiyacını belirlemiş olduk. Şimdi yapmamız gereken, doğru kablo seçimi için en kolay yolu ortaya çıkarmak ve sektöre sunmak idi. Bu ihtiyaç doğrultusunda, müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı dinledik ve birçok Ar-Ge araştırması yaptık. Yapabilir miyiz, yapamaz mıyız diye araştırdık ve en sonunda da harekete geçtik.
Bugün yine sektöre öncülük yapmaktan ve yeni bir projeyi duyurmaktan büyük gurur duyuyoruz: KABLOMATİK.
Kablomatik sektörümüzdeki sorulara ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verecek, son derece kolay bir programdır.
• Kablomatik nerelerde ulaşılabilir olacak?
Birçok farklı yerde, Kablomatik olacak. Öncelikli olarak elbette www. prysmianperformanstesti.com web sitemizi ve I-phone uygulamamızı kullanıyoruz. Her ikisine de Kablomatik’i ekledik.
Fakat bu defa, Blackberry ve Android’e de göre de çalışmalar yaptık. Kablomatik’e bu iki şekilde de ulaşılabilecek.
Bugün artık, I-phone, blackberry ve android gibi akıllı telefonlar/programlar ile ya da internet sitemizden doğru kablo seçimi yapmak çok kolay. Kullanıcı dostu olan bu programın önümüzdeki günlerde vazgeçilmez olacağından eminim.
•Kablomatik’in ne gibi yararları var?
Sektörümüzün öncüsü olarak, aynı zamanda bir danışmanlık firması gibi de hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin bir kısmı, projeleri için en doğru kablonun hangisi olduğundan habersiz bir şekilde yola çıkıyorlar. Bu noktada da biz onlara yardımcı oluyoruz. Ancak artık Kablomatik ile bu çok daha kolay.
Kablomatik sayesinde, pratik hesap ile standartlara uygun hızlı ve güvenilir sonuçlar almak mümkün. Pratik ve profesyonel hesap ile, teknik tablolara boğulmadan güvenilir sonuçlar alınabilir. Ayrıca farklı kablo yapılarına göre karşılaştırılabilir sonuçlar da elde edilebiliyor. Elde ettiğiniz sonuçları da kendinize mail ile gönderebiliyorsunuz ya da kaydedebiliyorsunuz.
Kablomatik’in en ilginç ve önemli özelliklerinden biri de web destekli sürümü ile tek seferde çoklu hesaplama imkanı sağlaması ve off-line çalışma imkanı ile kullanım sırasında internete gereksinim duymaması.
Kablomatik son derece yeni bir proje. Bu nedenle, sektörümüzden ve elbette sizin okuyucularınızdan yorumlar, öneriler, geri dönüşler almaktan bütük memnuniyet duyarız. Her geçen gün bu programı geliştireceğiz.
• “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişiminizle ilgili çalışmalarınız daha ne kadar sürecek?
Bugüne kadar, girişimimizle ilgili çok güzel geri dönüşler aldık ve büyük bir başarıyla ilk süreci tamamladık. Ancak daha yolun başındayız. Kablo sektörünü daha da iyileştirmek ve eğitmek amacıyla, hala yapacağımız çok iş var. Bizler, ekonomik açıdan daha verimli, güvenli ve yüksek performanslı bir pazar yaratmak için uzun bir yola çıktık. Ne zaman ki sektörümüzün durumu kabul edilebilir bir düzeye gelir ve ne zaman ki sektörümüzdeki rekabet adil olur, o zamana kadar bizler de çalışmayı sürdüreceğiz.
Bu sorun dolayısıyla, sektörümüzün uluslararası pazardaki bilinirliği çok iyi değil. İnanıyoruz ki “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimimiz bu algının değişmesinde yardımcı olacak.
Özetle diyebilirim ki, önümüzdeki dönemde de “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” girişimimizle ilgili çalışmalarımızı duymaya devam edeceksiniz.
İlginizi Çekebilir