© Teknik Elektrik 2017-2024

Partizanlık yapmıyoruz İzmir bunun bir kanıtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla tamamlanan Aliağa Menderes Raylı Sistemi İZBAN'ın resmi açılışı Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kıılçdaroğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla tamamlanan Aliağa Menderes Raylı Sistemi İZBAN'ın resmi açılışı Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kıılçdaroğlu'nun katıldığı törenle yapıldı. Alsancak Garı'ndaki törende Başbakan Erdoğan, kendisinden bir süre önce tören alanına gelen Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleriyle tek tek tokalaştı. Kılıçdaroğlu CHP olarak Cumhuriyetin simge kenti olan İzmir ile gurur duyduklarını belirterek, "İzmir'den bakınca, gazetelerde özgürce yazılarını yazan gazetecileri, düşüncelerini özgürce açıklayan öğretim üyelerini, özgürce gösteri yapabilen insanların yaşadığı bir Türkiye'yi istiyorum" dedi.

DEMOKRASİ OTOBANI

Erdoğan ise konuşmasında ulaşımı, medeniyetin olduğu kadar, demokrasinin, insanca yaşamın da önemli bir aracı olarak gördüklerini ifade ederek şunları söyledi: "Otobanlar inşa ederken demokrasi otobanını da güçlendirmek, genişletmek, ileri standartlara ulaştırmak için gayret gösteriyoruz."

Erdoğan EGERAY Sistemi İZBAN Bölümü'nün hükümetin partizanlığa asla tevessül etmediğinin, 81 vilayet arasında ayrım yapmadığının, 74 milyonu bir ve beraber olarak kucakladığının somut bir eseri olduğunu söyledi.

ÇANDARLI MÜJDESİ

Akdeniz oyunlarını da Mersin'e kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, "Burada CHP'li belediye var, diye bir şey düşünmedik" ifadesini kullandı. İzmir'in büyüklüğüne ve potansiyeline denk düşen bir büyük yatırımın da Çandarlı Limanı olacağı müjdesini veren Erdoğan, İzmir'de tesis edilen bu örnek işbirliğinin daha da geliştirilmesini yürekten arzu ettiğini söyledi.

Başbakan'ın İzmir'in EXPO 2020 adaylığını gönülden desteklediğine inandığını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise "Resmi açıklamayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

CHP'Lİ GENÇLERİN AYIBI

Erdoğan, salona girerken, CHP Buca Gençlik Kolları üyesi Sinan Yaman, Erdoğan'a hitaben, "Biz gavur İzmirliyiz, ya sandığa gömeriz, ya denize dökeriz" diye bağırdı. Yaman gözaltına alınırken salonda arbede yaşandı.

 

İlk kez bir açılışta buluştular

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu ilk kez bir açılışta buluşmuş oldu. Dikkatlerin çevrildiği buluşmada iki lider tokalaşırken gülümsedi. Fakat tören yan yana oturmalarına rağmen konuşmadılar. Kurdele kesildikten sonra birlikte banliyö trenine bindiler. Treni Erdoğan kullandı. İki lider bu sırada bir süre sohbet etti.

 

'Yaşam tarzı' endişesini görmezden gelmeyiz

 

Başbakan Erdoğan, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Konsey Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı. İzmir'in marka bir şehir olmayı ziyadesiyle hak ettiğini vurgulayan Erdoğan, "İzmir, kabuğunu kırarak, Akdeniz'in incisi olmayı, yıldız şehri olmayı ziyadesiyle hak ediyor. Ben bunu başarabileceğimize, bunu tabii ki hep birlikte başarabileceğimize yürekten inanıyorum" diye konuştu. İnsana 'homo ekonomicus olarak, bir ekonomik varlık olarak bakmadıklarını' dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

"Biz, insan insanın kurdudur gibi bir yaklaşımı asla benimsemiyoruz. Rakamların, göstergelerin, grafiklerin, ekonomik büyümenin her şey olmadığını çok iyi biliyoruz. İşte onun için, insanların korkuları, endişeleri, kaygıları bizim için ekonomik büyüme kadar, hatta daha fazla önemlidir. Kendi yaşam tarzını tehdit altında hisseden vatandaşımın bu tehdit algısı bizim için son derece önemlidir. Biz, bu korkuları bastırmak, bu tehdit algısına sırt dönmek, endişeleri, kaygıları görmezden gelmek gibi bir yöntemi asla benimsemeyiz, benimsemedik. Tersine, empati kurmak, hissedebilmek, anlayabilmek ve gereğini yapmak için yoğun çaba içindeyiz." İş adamlarından kentsel dönüşüm, değişim projesi için destek isteyen Erdoğan, "Gelin bize destek verin, şu ucubelerden İzmir'imizi kurtaralım" dedi.

TÜRKİYE ARTAK VEREN EL

Erdoğan, Kızılay Ege Kan Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada ise Kızılay'ın uluslararası yardım çalışmalarından örnekler vererek, "Kızılay, Türkiye'nin artık alan el değil, veren, yardım eden bir el olduğunu somut olarak dünyaya gösteriyor" dedi.

 

Balbay CHP'yi tercih ederse memnun oluruz

Almanya'da çeşitli temaslarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün gurbetçilerle bir araya geldi. Düsseldorf'ta gazeteciler ve partililerle yemek yiyen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, soru üzerine Ergenekon sanıklarının milletvekili yapılması konusunda bir çalışmaları olmadığını söyledi. Gazetecilerin Mustafa Balbay'ın "Bana CHP yakışır" sözünü hatırlatmaları üzerine ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Balbay'a seviniriz tabi, CHP'ye yakışır niye yakışmasın, bir basın emekçisi saygı duyduğum bir gazeteci, CHP'yi tercih ederse memnun oluruz."

Kılıçdaroğlu'na "Siz de Baykal gibi Ergenekon'un avukatı mısınız" sorusu da yöneltildi. CHP lideri "Benim öyle bir iddiam yok" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu daha önce Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın CHP'den milletvekili olmalarına yeşil ışık yakmış tepkiler üzerine "Yok öyle bir şey" demişti. Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması tutuklanan gazeteci Nedim Şener eşi Vecide Şener ile Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık'ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu'nun, "Biz Nedim'i de Ahmet'i de haberlerden tanıyoruz. Gazetecilik yaptıkları için suçlanıyorlar. Biz bu davanın her aşamasını takip ediyoruz" dediği öğrenildi. yenişafak

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER