© Teknik Elektrik 2017-2024

Örtülü ambargo uygulayanlar anlayacak

Erdoğan: Ülkemize savunma sanayii ile ilgili örtülü ambargo uygulayanlar bu işin çaba, azim işi olduğunu anlayacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Milli Savunma Üniversitesi Müşterek Harp Enstitüsü ve Harp Enstitüleri Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

 

DAHA İYİSİNİ ÜRETECEĞİZ: 

Bölücü terör örgütünün 35 yıldır ülkemizi hedef alan saldırılarına gizli açık destek verenler Suriye'de daha büyük bir tezgah kurmanın peşine düştüler. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı, şimdi biz İHA'mızı, SİHA'mızı da üretiyoruz, şimdi onların çok daha kalitelisini de birkaç ay içerisinde üretir hale geleceğiz. Ülkemize, savunma sanayiyle ilgili neredeyse her alanda örtülü veya açık ambargo uygulayanlar, bu işin aslında yürek işi, cesaret işi, azim işi, çaba işi olduğunu elbette birgün anlayacaklar. Ama o gün geldiğinde, biz artık kimseye ihtiyaç duymayacağımız noktaya gelmiş olacağımız için, ne yaptıklarının, ne dediklerinin bir önemi kalmayacak.


AMBARGO ARTTI: 

Türkiye'nin son dönemde gündeminde olan önemli bir kısmının da savunma ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Mesela S-400 tartışması, F-35'lerin teslimatı, Doğu Akdeniz ve Libya'daki son gelişmelerdir. Uluslararası alanda dostlarımızın haklarını savundukça savunma sanayinde maruz kaldığımız ambargoların arttığını görüyoruz. İhtiyacımız olan savunma sanayi ürünlerinin sadece yüzde 20'sini kendimiz üretiyorduk, şimdi ise yüzde 70. Çok büyük engel, zorluk ve sabotajlarla mücadele ederek savunma sanayinde bu orana ulaştık. Şayet bunu başaramasaydık bugün ne halde olacağımızı düşünmek bile istemiyorum. Cudi, Gabar, Tendürek, Kandil'de Türk uçaklarını, İHA'larını, SİHA'larını göremezdik. Şimdi bunların inlerine girdik, kaçacak delik arıyorlar.

 

 

SABAH

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER