© Teknik Elektrik 2017-2024

Operasyonda PKK8217;ya ait 16 ton esrar ele geçirildi

Lice ilçesinin Dibek köyünde piyasa değeri yaklaşık 17 milyon lira olan 13 ton 170 kilo kubar esrar, 2 ton 245 kilogram toz esrar ve 60 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Lice ilçesinin Dibek köyünde piyasa değeri yaklaşık 17 milyon lira olan 13 ton 170 kilo kubar esrar, 2 ton 245 kilogram toz esrar ve 60 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’nın düzenlediği operasyona polis Özel Harekât timleri de destek verdi. 200 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda sıcak çatışma da yaşandı. 1 asker yaralandı.

Zaman Gazatesi’nin ‘Silahların gölgelerinde esrar tarlaları’ manşetiyle gündeme gelen Diyarbakır-Bingöl arasındaki binlerce dönümlük uyuşturucu tarlalarına operasyon düzenlendi. Üç gün önce Diyarbakır’ın Hazro ilçesinin kuzeyindeki Ormankaya, Oyuklu ve Çitlibahçe köylerine düzenlenen operasyonda 70 bin kök dişi Hint keneviri, toprağa gömülmüş vaziyette 410 kilogram kubar esrar, 25 kilogram toz esrar ve 10 kilogram kenevir tohumu ele geçirilmişti. Bu bölgede düzenlenen ikinci operasyonda ise Dibek köyüne gidildi. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’nın düzenlediği operasyona MİT Diyarbakır Bölge Başkanlığı ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü ve köy korucuları destek verdi. Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı da operasyonel destek sağladı.

Operasyonun ardından Vali Mustafa Toprak, açıklamada bulundu. Toprak, Dibek köyü bölgesindeki ormanlık alanda terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve finans kaynağı olan uyuşturucunun ele geçirilmesine yönelik operasyon yapıldığını söyledi. Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde 13 timden oluşan yaklaşık 200 kişinin operasyona katıldığını anlatan Toprak, köyün güneyindeki sık ormanlık alanda uyuşturucu madde imal yerleri ile saklandığı yerlerin tespit edildiğini belirtti. Operasyonda bidonlara konularak toprağa gömülmüş, kurutulmak için asılmış ve sevk edilmek üzere bekletilmiş halde olan 13 ton 170 kilogram kubar esrar, 2 ton 245 kilogram toz esrar, 60 bin kök kenevir bitkisi, 3 adet çelik yelek, 1 adet tel yelek, 1 adet el terazisi ve bir adet dijital terazinin ele geçirildiğini bildirdi.

PKK, GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇTI: 1 YARALI
Operasyon sırasında teröristler tarafından güvenlik güçlerine ateş açıldı. Vali Toprak da, “O bölgede olduğunu değerlendirdiğimiz 4-5 terör örgütü PKK–KCK üyeleri Bixi makineli tüfeklerle güvenlik güçlerine ateş açtı ve bir askerimiz yaralandı. Yaralı askerimizin tedavisi devam ediyor.” diye konuştu. Lice’de temmuz ayında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın çok kapsamlı bir operasyon düzenlediklerini hatırlatan Toprak, Türkiye’de ilk kez bir seferde 5 tona yakın esrarın ele geçirildiğini kaydetti. Bu operasyonda da yine rekor kırıldığını dile getirerek şöyle konuştu: “Diyarbakır’da emniyetiyle, jandarmasıyla ve diğer birimlerle uyuşturucu maddeye yönelik mücadelemiz devam edecek. Terör örgütü PKK 30 yıldır uyuşturucu madde üzerinden kirli emellerini gerçekleştiriyor. Terör örgütü bir yandan çocukları dağa çıkarmak suretiyle ailelere acı yaşatırken diğer yandan çocukları ve gençleri bağımlı yaparak kendi emelleri doğrultusunda kullanmaktadır.”

Şüpheli minibüsten 430 kilo esrar çıktı
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları uygulamalarda yaklaşık yarım ton esrar ele geçirdi. Diyarbakır’ın esrar tarlalarına güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sonrası uyuşturucu tacirlerinin esrar maddelerini batı illerine kaçırmaya çalıştığı istihbaratı üzerine güvenlik güçleri kontrollerini artırdı. Şanlıurfa polisi, Diyarbakır yolunda şüphe üzerine durdurduğu bir minibüste arama yaptı. Aramada 430 kilogram esrar bulundu. Başka bir araçta ise 11 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgusu devam ediyor. FETHİ ALTUN ŞANLIURFA

Esrar eken 2 kişiye 10 yıl hapis cezası
Osmaniye’de, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan 2 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Amanoslar kırsal alanında terör örgütünün sözde Osmaniye grubu içerisinde faaliyet yürütürken, 2008 yılında örgütten kaçarak Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olan “Mordem Zerdüş” kod adlı teröristin ifadesi doğrultusunda, PKK’ya esrar ekerek yardımda bulundukları belirlenen ve tutuksuz yargılanan S.Y. (62) ve T.A.’nın (43) davası sonuçlandı. Şahıslar “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gözaltına alınan şahıslar, Osmaniye T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. zaman

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER