© Teknik Elektrik 2017-2024

Önce pikniğe sonra HDP’ye ardından dağa götürdüler

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakırlı annelerin oturma eylemine, 14 yaşında dağa kaçırılan oğluna kavuşma ümidiyle katılan baba Ömer Tokay, “Piknik amacıyla oğlumu kandırdıkları Şırnak’ta, önce HDP İl Başkanlığı’na, sonra hücre evine, oradan da dağa götürdüler” dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP’yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı binası önüne gelen ailelerin başlattığı oturma eylemi 10’uncu gününde devam ediyor. İnşaatlarda çalıştığı için fırsat bulduğu saatlerde HDP il binası önüne gelebilen 8 çocuk babası Ömer Tokay da oturma eylemine katılıyor.

Tokay, 2011 yılında lise 1. sınıfta okuyan 14 yaşındaki oğlu Mehmet Tokay’ın dağa kaçırıldığını söyledi. Daha önce 2014’te de başlatılan oturma eylemine de katıldığını anımsatan Tokay, yıllardır oğluna kavuşabilmenin mücadelesini verdiğini aktardı.

“Torpillilerin çocukları geri döndü”

“Oğlumu önce pikniğe sonra dağa götürdüler. Piknik amacıyla oğlumu götürdükleri Şırnak’ta, önce HDP İl Başkanlığı’na, sonra hücre evine, oradan da dağa götürdüler. HDP’de torpili olan ailelerin çocukları geri döndü” diyen Tokay, oğlunun ise kendisine verilmediğini anlattı.

Tokay, evladını ailecek çok özlediklerini, en çok da annesi ve büyükannesinin büyük özlem duyduğunu belirterek, oğluna kavuşmak umuduyla HDP il binasına ve Irak’ın kuzeyine gittiğini ancak bir sonuç alamadığını kaydetti. Eyleme katılan 25. anne Nihan Çiçek ise “19 yaşındaki nişanlı kızımı, eşimin HDP’li akrabaları dağa gönderdi. Kızımı istiyorum” dedi. 

 

 

Dirilişpostası

Diyarbakır’da kayıp çocukları için HDP il binası önünde nöbet tutan acılı anne Saliha Edizer, dağa kaçırılan 19 yaşındaki oğlu Yakup için ağıt yakarken fenalaşıp bayıldı. Hastanede tedavi altına alınan annenin durumunun iyi olduğu bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER