© Teknik Elektrik 2017-2024

NILSON Satış Müdürü Sayın Alper Uruk İle Söyleşi

Sayın Alper Uruk okurlarımıza biraz kendinizden ve sektördeki geçmişinizden bahseder misiniz? 1990 yılında üniversite öğrencisi iken tanıştığım elektrik piyasasında, anahtar priz ve sayaç imalatı yapan sektörün öncü firmalarında yönetici ve üst düzey yönetici olarak görev aldım.

Sayın Alper Uruk okurlarımıza biraz kendinizden ve sektördeki geçmişinizden bahseder misiniz?
1990 yılında üniversite öğrencisi iken tanıştığım elektrik piyasasında, anahtar priz ve sayaç imalatı yapan sektörün öncü firmalarında yönetici ve üst düzey yönetici olarak görev aldım . Daha sonra  enerji piyasasında kısa bir süre iştigal edip; Nilson ile anahtar priz sektörüne geri dönüş yaptım.

Alper bey şuan Nilson firmasında Satış Müdürlüğü yapmaktasınız. Nilson özellikle son yıllarda anahtar ve grup prizde öne çıkan firmalar arasında. Ve piyasada kendi alanında ciddi rakipleri var. Bu durumda Ar-Ge çalışmaları önem kazanmakta. Ar-Ge çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Bilginiz üzere Nilson firması 1985 yılında yurt içi ve yurt dışına plastik enjeksiyon ve sac metal kalıpları üreterek çalışma hayatına başlayan Metal Kalıp San. Tic. A.Ş ‘nin markasıdır. 2006 yılına kadar tanınmış bir çok firmaya uzun yıllar anahatar priz mekanizması üretmiş ve nihayetinde Nilson markasıyla kendi ürününü iç ve dış pazara sunmuştur. 2009 yılında yönetimi;  Sayın Aslan Karabulut’a geçmesi ile birlikte Ar-Ge çalışmaları hızlanmış yeni ürün tasarımları yapılarak bugün 33 ülkeye ihracat yapan iç pazara ve yapı marketlere ürün verebilen bir marka haline gelmiştir.

Dolasıyla yeni bir marka olmakla beraber 27 yıllık üretim tecrübesi olan bir firmayız. Bütün bu alt yapı ve tecrübe tabiki Ar-Ge’ye dayanmaktadır. Ülke ve firma imajı için öncelikle bize özgü tasarımların ve bu tasarımların uluslararası standartlara uygun olması şart. Ürün tasarımı ve proje departmanlarımıza önem veriyoruz. 3D tasarım programları ile ürün tasarımları yapıyoruz. Yeni ürün projelerinde seri üretime başlamadan önce parçalar ve ürünler standartların istediği değişik test aşamalarından geçiyor. Varsa iyileştirmeleri yapılıyor. Ardından plot üretime geçiliyor. Plot üretimden sonra parça ve üründe son değerlendirmeler yapıldıktan sonra seri üretime başlanıyor. Yeni ürünlerimizde güvenlik, estetik ve fonksiyonellik bizim için ön planda geliyor.

Alper bey sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz. Pek sesli konuşulmasa da bir krizden bahsediliyor. Nilson olarak bu dönemi nasıl yorumluyorsunuz?
Dünyanın her geçen gün küçüldüğü, bir noktasında yaşanan krizin bütün dünyayı etkilediği bu konjüktürde yaşanan global krizin etkileri gerek biz üreticileri gerekse tüketiciyi etkilemektedir. Yaşanan krizleri fırsata dönüştürmek adına Pazarın talebini iyi algılayarak, kaliteden vazgeçmeden üretim yapıp doğru bayileşmeyle nihai tüketicide iyi bir marka imajı yaratmak istiyoruz.

Nilson olarak ileri dönük hedefleriniz ve projeleriniz nelerdir?
Önümüzdeki yıllarda sektörümüzün en güçlü ve prestijli firmalarından biri olarak yurtiçi ve yurtdışı pazarda yer almayı hedefliyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER