© Teknik Elektrik 2017-2024

NASSA ELEKTRİK ALPER ONURSOY İLE SÖYLEŞİ

Sayın Alper Onursoy okurlarımıza kısaca Nassa Elektriği anlatır mısınız? NASSA Elektrik geçmişten gelen yaklaşık 16-17 yıllık tecrübe ve satış bilgimize dayanarak 2001 yılında İzmir de kurduk.

Sayın Alper Onursoy okurlarımıza kısaca Nassa Elektriği anlatır mısınız?
NASSA Elektrik geçmişten gelen yaklaşık 16-17 yıllık tecrübe ve satış bilgimize dayanarak 2001 yılında İzmir de kurduk. Başlangıçta müşteri memnuniyetine dayalı ve daha çok hizmet erbabı mantığı ile çalışarak zaman içinde bir yandan toptan – dağıtıcı diğer yandan yine hizmet anlayışı ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir şirket haline geldik.
    
Bugün NASSA elektrik Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Güney Marmara ve Trakya da bir yandan pazarlama – dağıtım öte yandan spesifik ürünlerle ve müşteriye kesintisiz; kaliteli ve zamanında hizmet anlayışı ile ulaşmakta ve her geçen gün hem müşteri portföyünü hem de cirosunu artırarak yola devam etmektedir.

Tüm bunları yaparken NASSA elektrik satış – proje – lojistik hizmetini aksatmadan sürekliliğini koruyan ekibine güvenmekte; her biri kendi konusunda tecrübe sahibi olan ekibi NASSA’ ya başarıyı getirmektedir.

Alper bey Nassa Elektrik ürün gamına her geçen gün bir yenisini dahil ediyor. Kısaca ürün gamınızdan bahsedebilir misiniz?
NASSA elektrik her geçen gün artan ve her biri kendi içinde farklı kollarda iş yapan müşterilerine aksatmadan ve anında hizmet alabilmek adına; güç kablolarında (1 kV’tan 36 kV’a) zayıf akım kablolarına; alçak gerilim şalt ürünlerinden aydınlatma ve dekoratif aydınlatma ürünlerine; orta gerilimde trafodan seksiyoner ve izolatörlerden; sarf malzemeler kadar A dan Z ye tüm ürün gruplarında; kaliteli ve güvenilir markalarla ve geniş stok ağıyla hizmete devam etmektedir. 2012 yılının ortalarına doğru bu ürün gamına fiber optik kablo distürübütörlüğünü ekleyen NASSA elektrik baştan sona elektrik sloganını bu yüzden imaj sloganı olarak belirlenmiştir. Müşterilerimize hızlı, kaliteli ve uygun fiyatta mal ve hizmet sunmak adına işimizden kazandığımız her bir kuruşu yine işimize yatırmaya devam ediyoruz. Bu konuda kararlılığımızı sürdürüyoruz.

Müşterilerimizle karşılıklı memnuniyet ve kazanca dayalı iş birliğimizi geliştirmek adına geniş stok ağımızı koruyoruz. Gerek proje – taahhüt; gerek son kullanıcı ve gerekse alt bayii mantığıyla çalıştığımız satıcı dost ve müşterimiz ile ortak başarı ve kazancı yakalamak adına işbirliğimizi güçlendirmek her türlü ürünü; mevcut ürün gamımıza ekleyebiliriz.

Nassa Elektrik olarak sadece İzmir de değil Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgesinde pazarlama faaliyetlerinizi sürdürüyorsunuz. Hem kaliteli ürünler, hem uygun fiyat hem de müşteri memnuniyeti hepsini bir araya getirmek zordur, siz bunu nasıl yapıyorsunuz?
Günümüz ticari koşullarında yaptığımız işle ilgili hedeflerimizi büyük tutmamız gerekiyor. Mevcut konjoktür de bizim gibi toptancı distribütör firmaların artık sadece kendi şehir yada bölgelerinde faaliyet göstermeleri yeterli değildir. Bizde yıllarca emek verip oluşturduğumuz ilişkiler ve hizmet ağımızı başta Ege, Akdeniz, Güney Marmara, İç Anadolu ve Trakya ticari faaliyete çevirmiş bulunmaktayız.

Bütün bunların yaparken İlk günkü heyecan, şevk, azim ve hizmet kalitesinden ödün vermeyen çalışma prensiplerimizi korumaya devam ediyoruz. Elbette bu kadar yaygın ve sürekli devam eden çalışmalar sırasında hatalarımız olacaktır. Oluyor da; ama hatalarımızı minimize etmek adına tüm arkadaşlarımızla canla başla çalışıyoruz. Gerek alt yapı gerekse insana yaptığımız yatırımların başlıca en temel sebebi budur.  Bütün bu çalışmaların sonucunda başarı kendiliğinden gelecektir.  

Sizce elektrik sektörünün en önemli sorunu nedir? Elektrik sektörünün gidişatını nasıl görüyorsunuz?
Bizim sektörün; daha doğrusu ticaretin en temel sorunu öz kaynaksızlık yani sermaye sorunu; tabi sorun elektrik sektöründe biraz daha farklı sebeplere dayanmakta; konuyu açmak gerekirse bizim sektörde firmalar kendi içinde bölünerek çoğalmakta; her geçen gün artan bu satıcı sayısı üreticinin kendisini; ürettiği mal veya hizmet bedeli kadar pazarda rekabet etmekte; bu rekabette kârsızlığı getirmektedir. Gelinen noktada piyasanın içinde bulunduğu likit sorunu hat safhaya ulaşmış olup; öte yandan değişen borçlar hukuku ve ttk ile birlikte çekte cezai müeyyide; karşılıksız çek sayısı hızla artmıştır. Bu durum maalesef ticareti de, tüccarı da sıkıntıya sokmaya devam etmektedir.

Ticareti faaliyetlerde aksamalar yani batmalar artacak finans çevreleri temkinli davranmak adına piyasayı eskisi kadar kolay finanse etmeyecektir. Tabi bu süreçte hem sermaye; hem de şirketin kendi öz kaynakları daha önem kazanacaktır. Bir diğer sorun kârsızlık ki; bu kârsızlık beraberin kendi içinde güçsüz ve güven telkin etmeyen bir elektrik sektörünü yaratmıştır.
 
Artık alanda; satanda kolay mal almayı veya satmayı bırakmaktadır. Teminat esaslarına dayalı daha güvenilir, daha güçlü ve elbette daha karlı bir sektörde iş yapmak için hepimiz şirketimizi güçlü tutmak adına kazandığımızı yine işimize yatırmalıyız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER