© Teknik Elektrik 2017-2024

Multitek 2.1 Megapiksel IP IR Ledli Bullet Kamera

Multitek Elektronik olarak bayilerimizden gelen istek üzerine CCTV sistemlerini de ürün gamımız içine alarak artık bayilerimizin bu yöndeki taleplerini de karşıladığımızı geçen ayki  yazımızda bildirmiştik. Bu bu ay ki yazımızda , IP CCTV sistemlerimizde mevcut  2.1 Megapiksel IP IR Ledli Bullet kameramızı tanıtmak arzusundayız.

 

Söz konusu bu IP kameramız 1/2.8" Sony Exmor MX122 Yeni nesil 2.1 Megapiksel Cmos görüntü sensörüne sahip olup, etkin piksel sayısı 1980 (H) X 1080 (V)'dir  ve tarama özelliği Progresivve scan 'dır.

 

Kameranın F:1,2 açıklığında ışık değerleri renklide 0.05 lux, Siyah/Beyaz da ise 0.005 lux olup düşük ışık seviyelerinde de kameranın randımanlı olarak çalışmasını sağlamaktadır. 0 lux ışık değerinde ise Ø5 lux değerindeki 42 ad kızılötesi IR Led ile 40 metrelik kızılötesi aydınlatma mesafesine sahiptir.

 

2.8-12 mm 3 Mega Verifocal lensi ile değişik odak mesafelerine sahip olup odaklanma kontrolü manuel olarak yapılmaktadır.

 

H.264 sıkıştırma formatında 25 Frame resim üretimi mevcut olup Beyaz ışık (AWB)dengesi ile kazanç kontrolunü otomatik olarak yapmaktadır.

 

2D (DNR) seviyesinde gürültü azaltma özelliği yanında  Back Light (BLC) özelliği;Geniş dinamik alan (DWDR) özelliği;Parlak ışık maskeleme (HLC) özelliği ile Smart IR Led özellikleri mevcuttur.

 

IOS ,Android,Windows Phone,Blackberry,Symbian,vb gibi akıllı telefon uygulamalarına açıktır.

 

DC 12V/1 A 'lik bir güç kaynağı ile çalışmakta olup,dış etkenlere karşı IP66 koruma sınıfına sahiptir.

Kameramızda yukarıda kısaca belirttiğimiz özelliklerin ne anlama geldiği hakkında aşağıda bilgiler sunulmaktadır:

 

(AWB)OTOMATİK BEYAZ IŞIK DENGELEMESİ: Kameralarda kullanıldığı ortamdaki ışık kaynaklarının farklılığı yüzünden beyaz renkte sapmalar olabilir.Bu durumda beyaz rengi oluşturan renklere farklı kazançlar uygulanıp orjinal beyaz renge ulaşılır.

Bunu otomatik yapan özelliğe de AWB özelliği denir. Ayrıca beyaz dengesi için ATW, AWC gibi farklı yöntemlerde kullanılabilir.

 

(DNR)DIGITAL GÜRÜLTÜ 

AZALTMA: Kameralarda düşük ışık seviyelerinde görüntüde oluşan kumlanma efektini gidererek,dijitale çevrilmiş görüntüde yüksek band genişliği tasarrufu sağlayan teknolojidir.

(BLC) ARKA IŞIK DENGELEME: Kamerada arka plandan yüksek seviyede ışık gelmesi durumunda, bu ışığı bastırarak kadrajda oluşan karanlık alanların (silüet efekti) detaylandırılmasını sağlıyan özelliktir.

(WDR)GENİŞ DİNAMİK ALAN: Kamerada sahip olduğu çift taramalı sensör vasıtasıyla görüntüyü yüksek ve düşük hızda pozlayıp,karanlık alanlar için düşük hızda pozlama, parlak alanlar için yüksek hızda pozlama ile elde edilen görüntüleri birleştirerek görüntüyü elde eden teknolojidir. Kamerada, görüntüdeki parlak ve karanlık alanlara ait kazanç değerini değiştirerek daha net ve belirgin bir görüntü alınmasını sağlayan özelliğe Dijital WDR denir.

(HLC)PARLAK IŞIK 

MASKELEME: Yüksek parlak ışıkları (projektör, Halojen lamba, Araba farı vb) önüne maske koyarak parlak ışığın görüntüde yarattığı bozulmayı engelleyip görüntüyü netleştirme özelliğidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER