© Teknik Elektrik 2017-2024

Motoru havada alev aldı

Antalya Havalimanı'ndan kalkan yolcu uçağı, motorlarından birindeki teknik arıza nedeniyle havalandıktan 23 dakika sonra acil iniş yaptı.

Antalya Havalimanı'ndan kalkan yolcu uçağı, motorlarından birindeki teknik arıza nedeniyle havalandıktan 23 dakika sonra acil iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Air Berlin'e ait Boeing 757-200 tipi yolcu uçağı, 7 mürettebatı ve 1'i bebek 206 yolcusuyla İsviçre'nin Zürih kentine gitmek üzere saat 12.56'da Antalya Havalimanı'ndan havalandı. Ancak aradan 4 dakika geçtikten sonra saatler 13.02'yi gösterirken yolcu uçağının pilotu, kuleye motorlardan birinde teknik arıza olduğunu bildirdi. Bunun üzerine havalimanında sağlık ekipleri, ambulanslar ve itfaiye ekipleri acil durum için hazır hale getirilerek gerekli tüm önlemler alındı.

HAVADA 23 DAKİKA KALDI

Sol motoru havada alev alan yolcu uçağı, kalkıştan tam 23 dakika sonra saat 13.19'da Antalya Havalimanı'na geri dönerek acil iniş yaptı. Antalya Hava Limanı Mülki Amiri, Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık ekipleri tüm yolcularla ilgilendi. Hiçbir panik havası yok” dedi. Firmanın başka bir uçak temin etmeye çalıştığını dile getiren Vali Yardımcısı Balcıoğlu, uçaktaki tüm yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve yeni bir uçağın temin edilmesinden sonra yolcuların Zürih'e gideceğini dile getirdi.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER