© Teknik Elektrik 2017-2024

MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBUNDAN KINAMA

Değerli Basın Mensubu; Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen " Enerji Kimlik Belgesi" uzmanlık eğitimine katılan ve Sakarya’da serbest mimar ve mühendis olarak çalışan Elif Silahlı (Mimar) , Nesrin Kılıç (Mimar), Zeynep Şenel (Mimar) Meryem Civan Sağlam (Mimar), Esra Akbaş`a (İnş.

Değerli Basın Mensubu;
Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen " Enerji Kimlik Belgesi" uzmanlık eğitimine katılan ve Sakarya’da serbest mimar ve mühendis olarak çalışan Elif Silahlı (Mimar) , Nesrin Kılıç (Mimar), Zeynep Şenel (Mimar) Meryem Civan Sağlam (Mimar), Esra Akbaş`a (İnş. Müh.) başörtülü fotoğraf verdikleri gerekçesiyle ücretini ödedikleri belgeleri verilmemektedir. Eğitimini aldıkları ve sınavını kazandıkları belgeyi alabilmelerinin tek şartının başı açık fotoğraf vermeleri olduğu bildirilen bayan mühendis ve  mimarlar  kamu  görevlisi  olmadıklarını, serbest çalıştıklarını  belirtmelerine rağmen söz konusu haksızlığın düzeltilmesi için bir adım atılmadığına tanık olmaktayız. Üyelerinin mesleki gelişimine katkı sağlaması ve gerektiği zaman onların hak ve hukuklarını araması gereken odanın, üyelerinin en temel insani hakları arasında yer alan kendilerini ifade etme şekline saygı duyması gerekirken adeta onlara karşı bir duruş göstermesi ahlaki ve teknik açıdan anlaşılabilir bir tutum değildir.

 

Hiçbir meşru zemini olmayan; en temek hak ve özgürlükleri zorbaca, çağdışı, baskıcı ve toplumsal barışı zedeleyici şekilde kısıtlamaya çalışan bu uygulamayı Mimar ve Mühendisler Grubu olarak kınıyor ve sorumlularını bu insanlık dışı tutumlarından dolayı özür dileyip mağdurların haklarını teslim etmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER