© Teknik Elektrik 2017-2024

Milletten kopmuşluğa sebep olan her türlü şeyi söküp atacağız

Hak-İş genel kurulunda konuşan Erdoğan, "Son dönemdeki dalgalanmalarla birlikte işsizlik oranının bir miktar yükseldiğinin farkındayız" dedi. Hak İş üyeleri ise "Hak İş seninle gurur duyuyor" sloganı attı. Erdoğan'ın konuşmasında Hülagü örneği ile özeleştiri yapması dikkat çekti.

Hak-İş genel kurulunda konuşan Erdoğan, AKP’nin 17 yıllık iktidarında refahı ve zenginliği arttırdığını, zenginliği tabana yaydığını iddia etti. İşsizliğin son dönemde bir miktar arttığının farkında olduğunu söyleyen Erdoğan, işsizliğin de yeniden tek haneye düşürüleceğini iddia etti. Erdoğan’ın konuşması sırasında genel kurul salonunda sık sık ‘Hak İş seninle gurur duyuyor” ve “Reis nerede Hak İş orada” sloganları atıldı.

Erdoğan, “Bolu Belediyesi’nde genel başkanlarının hiçkimse dışarıya atılmayacak dediği halde Hak-İş mensubu işçi kardeşlerimin seçimden hemen sonra kapıya konmasını kınıyorum” dedi. Merkez Bankası’ndaki görev değişimine de değinen Erdoğan, “Faizi tek haneli rakamlara indirmek zorundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş 14. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Erdoğan’ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“Bolu Belediyesi’nde genel başkanlarının hiç kimse dışarıya atılmayacak dediği halde Hak-İş mensubu işçi kardeşlerimin seçimden hemen sonra kapıya konmasını kınıyorum. Bu sabah başka akşam başka yalan söyleyenleri de milletime şikayet ediyorum. Bir kapı kapanır bir kapı açılır. Hukuk yoluyla haklarımızı savunacağız. Hak-İş konfederasyon olarak bu işin arkasındadır bizler de yanındayız.

Hak İş Genel kurulunda Erdoğan lehine ‘Hak İş seninle gurur duyuyor’ sloganı atıldı.

 

Milletimizi kandırmaya asla çalışmadık. 82 milyonun hayat seviyesini yükseltecek icraatlar ortaya koyduk. Milletin, emekçinin yanında yer almak lafla olmaz. Yalanla sloganla içi boş vaatle milleti kandırmaya çalışmadık. Zenginliğin tabanını genişlettik. Otomotivden beyaz eşyaya her alanda üretim ve satış rekorları ortaya koyan ekonomik hareketlilik yarattı.

İŞSİZLİK ORANININ BİR MİKTAR YÜKSELDİĞİNİN FARKINDAYIZ

Son dönemdeki dalgalanmalarla birlikte işsizlik oranının bir miktar yükseldiğinin farkındayız. İşsizliği yeniden tek haneye düşüreceğimize inanıyoruz. Dövizdeki dalgalanma nedeniyle borçlanma oranımız bir parça yukarı çıksa da OECD ülkeleri arasına çok iyi bir noktadayız. Göreve geldiğimizde IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, borcu sıfırladık. Şimdi bize IMF’yi tavsiye edenler var. Bizim için IMF artık söz konusu değildir.

 

“MERKEZ BANKASI PROGRAMIMIZA DAHA GÜÇLÜ DESTEK VERECEK”

Merkez Bankası’nda yaptığımız görev değişikliği nedeniyle özellikle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Bedelini kim ödeyecek siyasetçi ödeyecek. Mutluluğunu banka başındaki yaşayacak. Yok böyle bir şey. Verilen karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu konulara müdahale yetkisini almıştır.

 

REFERANDUM TEPKİSİ: TÜRKİYE TERCİHİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Yeni hükümet sistemini baltalamak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Reform ve değişim kurumlar içinde kesintisiz bir süreci ifade eder. Yeni hükümet sistemi bize hem başarılarımızı hem de eksikliklerimizi gösterdi.

Yönetim değişikliğinin büyüklüğünü düşündüğünüzde ortaya çıkan sorunların tamamının çözülebilir olması sevindiricidir.

Bakanlık ve kurumların zafiyet gösteren yönlerini süratle değiştireceğiz. Zaten bizim de tespitlerimiz ve çözüm yöntemlerimizi oluştu. Herksin artık yeni yönetim sistemi, tartışmalarından uzak durması gerektiğine inanıyorum.

Millet yüzde 52 ile buna evet diyor. Şimdi çıkıyorsun bunu referanduma götürelim diyorsun. Bu nasıl bir siyaset anlayışı nasıl bir zihniyettir. Tek adamcılık diyorsan biz bunu sizden öğrendik. İl başkanlarının vali olmasını biz bunlardan öğrendik. Böyle bir şey var mı? Valiler CHP’nin il başkanlarından oluşuyordu. Ama bunu genç nesil bilmiyor.

Bunların yaşandığı ülkemizde hak hukuk adalet dersi vermeye çalışıyorlar. Önce bu dersi siz alacaksınız. Türkiye tercihini ortaya koymuştur. Bundan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin daha ileri nasıl taşırız onun yolunu aramalıyız.

Meydanı dışarıdan ve içeriden bu ülkeyi esir almaya çalışanlara terk etmeyeceğiz.

 

HÜLAGÜ ÖRNEĞİ İLE ÖZELEŞTİRİ

Bir takım sıkıntılar yaşıyorsak bunun sebebini burada arayacağız. Ehliyete istişareye önem vereceğiz. Arkamızdan kuyumuzu kazan riyakarlar hedefimize ulaşmamıza engel olamayacaklar.”

Milletimizle muhabbetimizin bittiği gün zaten bizim de bittiğimiz gündür, umudunu bize bağlamış insanlara verecek çok mesajımız var.

Şimdi sizlere geçtiğimiz yıl anlattığım tarihi bir rivayeti tekrar anlatmak istiyorum;

Meşhur Cengiz Han’ın torunu Hülagü Bağdat’ı ele geçiriyor. Saraylar, camiler, kütüphaneler yerle bir ediliyor. Bu zalim hükümdar bölgenin en büyük alimi ile görüşmek istediği haberini gönderiyor. Sonunda Kadı Han görüşmeye gidiyor, giderken de yanına bir deve bir keçi bir de horoz alıyor. Hülagü genç alimi görünce, “Bula bula seni mi buldular” der. Bunun üzerine Kadı Han “İri birini istiyorsan dışarıda bir deve var, sakallı birini istiyorsan dışarıda bir keçi var, sesi gür birini istiyorsan dışarıda bir horoz var. Seni buraya bizim amellerimiz getirdi, Allahın nimetlerinin kıymetini bilmedik Allah da geri almak için seni gönderdi der bunu üzerine Hülagü beni buradan kim gönderebilir der, Kadı Han da “Biz birbirimizle uğraşmaktan vazgeçersek sen zaten buralarda barınamazsın” der.

Şayet bugün bir takım sıkıntılar yaşıyorsak bunun sebebini de yine buralarda arayacağız.

Emanete, istişareye daha çok önem vereceğiz. Kibre, dar kadroculuğa özellikle de milletten kopmuşluğa sebep olan her türlü şeyi söküp atacağız. Allahın izniyle önümüzde duracak hiçbir güç yoktur.

Ne sınırımıza yığılan teröristler, ne onlar gönderenler hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaktır.

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, doğru adımlar atarsak bir anda çeyrek asır öne geçmemiz mümkündür, yanlış adımlar atarsak aynı şekilde çeyrek asır, yarım asır geriye gitmemiz mümkündür.

 

Kaynak:16punto

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER