© Teknik Elektrik 2017-2024

Metrobüs kıtaları birleştirdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'un ulaşım sorununun çözümüne büyük katkısı sağlayan metrobüsün Zincirlikuyu- Söğütlüçeşme hattının açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'un ulaşım sorununun çözümüne büyük katkısı sağlayan metrobüsün Zincirlikuyu- Söğütlüçeşme hattının açılışını gerçekleştirdi. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul adına, İstanbul'un ulaşımı adına tarihi günlerden birine daha şahitlik edildiğini belirtti. Anadolu ve Avrupa yakasının metrobüsle birleştiğini ifade eden Erdoğan, Avcılar-Topkapı metrobüs hattının kullanımının 2007'de başladığını, sonra Topkapı-Zincirlikuyu arasında hizmet vermeye devam ettiğini, bugün ise Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının açıldığını söyledi. Yeni hatla birlikte metrobüsün 41 kilometreye ulaştığını bildiren Erdoğan, metrobüsle Avcılar-Topkapı-Zincirlikuyu arasının 38 dakika, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arasının ise 25 dakika olacağını kaydetti.

HEDEF 1 MİLYON YOLCU

Metrobüs hattında şu anda 300 otobüsün hizmet verdiğini, 545 bin yolcu taşındığını belirten Erdoğan, yeni hatla birlikte günde 1 milyon yolcuya ulaşmanın hedeflendiğini dile getirdi. Avcılar-Beylikdüzü, Kadıköy-Bostancı ve Harem-Kozyatağı arasında da metrobüs hattı yapılacağını anlatan Erdoğan, İstanbul gibi devasa bir şehirde, bir dünya metropolünde ulaşım sorunlarını çözmenin ciddi maliyet ve çaba gerektirdiğini, İstanbul'un ulaşımına şu ana kadar yaklaşık 17 milyar TL harcandığını bildirdi.

ÖRNEK PROJELER

İstanbul'da ilkleri gerçekleştirdiğini, dünyaya örnek olacak projelere imza attıklarını vurgulayan Erdoğan, 2004-2008 döneminde ulaşıma ayrılan parayla İstanbul'un çehresinin değişmeye başladığını söyledi. İstanbul'da bir modern şehirde olması gereken her şeyin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, “Son 5 yılda İstanbul'a 105 köprülü kavşak yapıldığını düşünürseniz ulaşıma İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği önemi zaten görürsünüz. Fakat ilginçtir ki bazıları 'katlı köprülü kavşaklar çözüm değildir' diyor” şeklinde konuştu.

METROBÜSLE AVCILAR'A

Açılış töreninin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Sögütlüçeşme istasyonundan metrobüse binen Erdoğan, Avcılar'a doğru yola çıktı. Erdoğan, güzergah boyunca halkı selamladı. 63 dakika süren yolculuğun ardından Başbakan Erdoğan Avcılar'a ulaştı. Erdoğan, Avcılar Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. İSTANBUL

 

Ferhat gibi dağları delip Şirin'e kavuştuk

CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da isim vermeden eleştiren Erdoğan, “Ne diyor. Biz gelince ulaşım sorununu kökünden çözeceğiz. Acaba 'bunun kökü nerede' diye sor bunu bulamaz. Bu zihniyetler bu ülkede iktidar olduğu zaman bir katlı köprülü kavşak dahi yapmamışlar yapamamışlardır. Biz gelince bunu yaptık. Şimdi başladılar tünel konuşmaya. Bunların kitaplarında tünel diye bir şey yok. Bize bunlar dağları bıraktılar biz Ferhat olduk dağları deldik, Şirin'e ulaştık” diye konuştu.

YENİŞAFAK

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER