© Teknik Elektrik 2017-2024

Mehmet Topuz, Kartala uçtu

Sezonu iki kupayla kapatan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek transfere hızlı girdi.

Sezonu iki kupayla kapatan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek transfere hızlı girdi. Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin 'Gelecek yıl da Beşiktaş'tayım' açıklamasının ardından çalışmalara başlayan Demirören, ilk icraatını Kayserispor'un yıldız oyuncusu Mehmet Topuz'u Siyah-Beyazlı renklere bağlayarak yaptı. Dün akşam saatlerinde Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile bir araya gelen Demirören, Topuz için pazarlığa oturdu. 8 milyon Euro üzerinden başlanan görüşmeler 6 milyon Euro'ya kadar indi. Demirören'in bonservis bedeli olarak 5 milyon Euro'da diretmesi üzerine Kayserispor Başkanı Mamur bir de oyuncu verilmesi üzerinde durdu. Prensip olarak anlaşmaya varılırken son karar Mehmet Topuz'a bırakıldı. Topuz'la da 2 milyon Euro'ya ikna edildi. Beşiktaş'ın iki yıldır almak istediği başarılı futbolcu, uzun bir aradan sonra Kartal oldu. Topuz, her zaman büyük takımlarda oynamak istediğini ve Beşiktaş'ın kendisini uzun süredir istediğini belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takımın formasını giyeceğim. Benim açımdan bir sorun yok. Yöneticilerin vereceği karar burada önemli." ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin listesinde yer alan Topuz, Beşiktaş'ın hızlı davranması sonucu Siyah-Beyazlı takımın yolunu tuttu. Başkan Demirören, Trabzonspor'un transfer konusunda ağır davranması üzerine bir saat içinde Yusuf Şimşek'e Beşiktaş forması giydirmişti.

Seneye de beraberiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, son günlerde basında yer alan, "Gelecek sezon Beşiktaş'ta olmayacak." haberlerine açıklık getirdi. Denizli, gelecek sezon da Siyah-Beyazlı ekibi çalıştıracağını söyledi. Tatilini geçirmek üzere Çeşme'ye gelen Mustafa Denizli'yi bir grup Beşiktaşlı taraftar karşıladı. 'Şampiyonluk Bizim, Kupa Bizim' yazılı tişörtler giyen futbolseverler, tezahüratları eşliğinde şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Yusuf Şimşek: Trabzon 1,5 ay uğraştı, Beşiktaş bir günde transfer etti

Beşiktaş'ın devre arasında Bursaspor'dan transfer ettiği Yusuf Şimşek, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e ima yüklü bir cevap yolladı. Yusuf, devre arasında görüştüğü Trabzonspor'a gitmemesi konusunda, Şener'in, "Yusuf doğuştan Beşiktaşlı olduğu için gelmedi." açıklaması üzerine, "İşin aslı Sadri Şener'in dediği gibi 'almadık' değil. Alamadılar bence. Trabzonspor'un 1,5 ayda yapamadığını, Beşiktaş bir günde yaptı ve beni takıma kattı." dedi. Beş ayda iki büyük mutluluk yaşadığını belirten tecrübeli oyuncu, "Yaşlı eleştirilerine konuşarak değil, çalışarak, iyi futbol oynayarak cevap verdim." ifadesini kullandı. Süper Kupa'yı kazanarak alınmadık kupa bırakmayacaklarını kaydeden Yusuf, takımdan ayrılırsa Denizlispor'a gideceğini vurguladı.

Alman Fabian Ernst, Türkçe'ye meraklı

Beşiktaş'a devre arasında gelen Fabian Ernst, Alman spor dergisi Kicker'e yaptığı açıklamada taraftarların desteğinin olağanüstü olduğunu söyledi. Alman futbolcu takıma adapte olmakta zorlanmadığını belirterek, Türkçe öğrenmeye başladığını kaydetti. İki kupanın her zaman alınamayacağına değinen tecrübeli oyuncu, Şampiyonlar Ligi için takviyenin şart olduğunu vurguladı.

ZAMAN

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER