© Teknik Elektrik 2017-2024

Mayın yasası sil baştan

TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açan mayınların temizlenmesi tasarısı geri çekildi.

TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açan mayınların temizlenmesi tasarısı geri çekildi. Meclis'te iki haftadır görüşülen ancak muhalefetin direnmesi nedeniyle tartışmalara neden olan mayınlı arazinin temizlenmesini öngören yasa tasarısı, partiler arasında sağlanan mutabakat üzerine geri çekildi. Hükümet, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin te-mizlenerek tarım alanı yapılmasına ilişkin tasarıyı geri çekme kararı aldı.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM Genel Kurulu'nda, Danışma Kurulu önerisi lehinde yaptığı konuşmada, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin yasa tasarısının, tekriri müzakere için geri çekildiğini bildirdi. Mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili yasa tasarısı için bugün parti temsilcileri TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında bir araya gelerek tasarı üzerinde yeni düzenleme yapacaklar.

ÇALIŞMA TAKVİMİ BELİRLENDİ

Muhalefetin mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasa tasarısına karşı gösterdiği direnç nedeniyle çalışmaların kilitlendiği Meclis'te, varılan uzlaşma sayesinde yeni çalışma takvimi belirlendi. Meclis Genel Kurulu, gelecek hafta 4 gün çalışma kararı aldı. CHP lideri Baykal, Suriye sınırındaki mayınlı arazide incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tasarının mayınları temizlemenin yanısıra temizlemeden sonra elde edilecek arazinin bir yabancı firmaya 50 yıla yakın bir süre için bırakılmasını öngördüğünü ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

Gönül: Kimseye söz verildiği yok

 

Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yapılan eleştirilere sert çıkan Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Kimseye söz verildiği yok. Açık ihale. Giren alır” dedi. Gönül, TBMM Adalet Komisyonu'nda, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ile CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk'ün, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin tartışmalara yönelik sorularını yanıtladı. Gönül, "Maliye Bakanlığı artık masrafı yapan, sorumluluğu taşıyan bakanlıktır" dedi. Birilerine söz verildiğini iddiasına da yanıt veren Gönül, 'Kimseye söz verildiği yok. Açık ihale. Giren alır' dedi.

 

'Hükümeti kutluyorum kazanan Türkiye oldu'

 

CHP lideri Baykal, mayınlı arazilerin temizlenmesi tasarısının geri çekilmesini memnuniyetle karşıladı. Kanal D'nin ana haber bültenine katılan Baykal, tasarının geri çekilmesi ile Türkiye'nin kazandığını söyledi. Baykal, şunları söyledi: 'Bugün Meclis'ten bir olumlu haber aldık. Sanıyorum hükümet tasarıyı geriye çekiyor. Bu çok önemli olmuştur, çok doğru olmuştur. Türkiye kazanmış oldu. Biz, Türkiye için bunu yapıyorduk, bir şahsi mücadele değildi bu. Ben, hükümeti de aslında böyle bir girişim yaptığı için kutlamak istiyorum, bu demokrasinin zaferidir. Çok yanlış, çok sakıncalı bir projeydi. Sadece ekonomik boyutlarını düşünerek bunu söylemiyorum. Türkiye'nin barışını, huzurunu da sıkıntıya sokacak bir projeydi. Umut ediyorum bir an önce oradaki mayınlar temizlenir. O topraklar oradaki insanların refahına hizmet edecek şekilde kullanılır.'

 

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER