© Teknik Elektrik 2017-2024

Malezya'ya ASELSAN tank ve uçakları damgasını vurdu!

Aselsan, başta Malezya olmak üzere Asya-Pasifik Bölgesi'nde savunma sanayisi ihtiyaçlarının karşılanması için yeni sorumluluklar almaya hazırlanıyor. Malezya'da düzenlenen Asya-Pasifik Bölgesi'nin alanında en önemli fuarı Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı ASELSAN damgasını vurdu.

Malezya'da düzenlenen Asya-Pasifik Bölgesi'nin alanında en önemli fuarı Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı (LIMA 2019) Türk savunma sanayisi firmalarının katılımıyla sürüyor.

 

DENİZLER ASELSAN İLE KORUNUYOR

Son dönemde Malezya'da özellikle deniz platformları için stabilize silah sistemleri sağladıklarına işaret eden Görgün, sistemlerin bir kısmının teslim edildiğini, teslimatların önümüzdeki günlerde de süreceğini bildirdi. ASELSAN'ın Malezya'da takip ettiği, talip olduğu projelere ilişkin de bilgiler veren Görgün, şöyle konuştu:

"Hava ve kara platformlarıyla alakalı takip ettiğimiz projelerimiz var. Uçak modernizasyonu konusunda takip ettiğimiz bir proje var. İnşallah onu Türk mühendisleriyle kendi ülkemizde Malezya için geliştirir ve teslim eder olacağız. Tank sistemleri için modernizasyon projeleri var. Bunların hepsi iki ülke arasında ticaretin artması, ilişkilerin gelişmesi konusunda fırsatlar. Gayretle çalışıyoruz, takip ediyoruz. Bu fuarda üst düzey yöneticilerle önemli toplantılar gerçekleştirdik. Bizim için iyi oldu. Buraya katılmaktan memnunuz. İlişkilerimizin, iş birliklerimizin artacağına inanıyoruz. Geniş bir katılımla geldik. ASELSAN Yönetim Kurulu üyelerimizden, icradan katılan arkadaşlarımız var."

 

 

 

 

Diğer Türk firmaları gibi üzerlerine düşenin en iyisini yaparak, Malezya'da ve bölgede ihtiyaç duyulan sistemleri karşılayacak yönde çalışmaların gayreti içinde olduklarını vurgulayan Görgün, "Yeni sözleşmeler için kuvvetli işaretler var. İnşallah tamamlandığında sizlerle paylaşacağız." dedi.

 

 

 

 

8 BİN TELSİZİN TESLİMATI YAPILDI

Savunma Sanayii Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı bağlıları, kuvvet komutanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığının telsiz ihtiyacının karşılanması amacıyla 2008'de ASELSAN ile TSK Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz (ÇBSMT) sözleşmesi imzaladı.

Proje, kara, deniz ve hava unsurlarının taktik ve stratejik telsiz ihtiyaçlarının karşılanması ve TSK'nın standart telsizinin oluşturulmasına yönelik olarak yazılım tabanlı telsizlerin geliştirilmesi ve üretimini içeriyor. Telsizler, kara, hava ve deniz platformları için ayrı olarak, HF ve VHF/UHF bantlarında çalışacak, milli kriptolu ve milli elektronik harp korumalı cihazlar olarak tasarlanıyor.

 

 

 

 

 

Söz konusu telsizler, çok bantlı, sayısal, yazılıma dayalı, yazılım ile yönetim, kontrol, konfigürasyon ve geliştirme imkanı olan, NATO ve milli sistemlerle karşılıklı ve emniyetli çalışabilir özelliklere sahip bulunuyor.

Proje, IP temelli İç Haberleşme Sistemi ve el telsizinin de dahil edilmesiyle 14 tipte toplam 9 bin 520 telsiz üretimini kapsayacak şekilde geliştirildi. Bahse konu telsizlerden 8 bin 37'sinin kabulü yapılarak TSK'ya teslimi gerçekleştirildi.

Değişik tipte milli üretim telsizlerin başarıyla geliştirilmesi neticesinde bunların yaygınlaşması amacıyla 26 Ekim'de ASELSAN ile ek sözleşme imzalandı. Ek sözleşme kapsamında, seri üretim tedariklerinin devamı niteliğinde TSK'nın 2019-2024 dönemi için ihtiyaç duyduğu 18 bin 203 telsiz yerli olarak tedarik edilecek.

 

 

 

 

 

ELEKTRONİK HARP TEHDİDİNE KARŞI ÖNLEM

 

Bu telsizlerle, kuvvetlerin müşterek harekatta kullanabileceği ortak milli kriptolu ve elektronik harp korumalı telsiz çözümü oluşturuluyor.

Tüm kuvvetlerin ağ destekli harekat yeteneğinin temelini oluşturan yüksek hızlı telsiz veri ağı çözümü gerçekleştiriliyor. Milli kriptolu ve frekans atlamalı HF çözümü ortaya konuluyor.

Geniş frekans bandında frekans atlama yeteneğiyle elektronik harp tehdidine karşı beka kabiliyeti kazanılıyor. Kuvvet kullanıcılarının Türkiye'deki tüm haberleşme altyapılarına (TASMUS, TAFICS, JEMUS, SAHMUS, Türk Telekom) otomatik entegrasyonu sağlanıyor. Yazılım tabanlı telsiz teknolojisiyle gelişmeye açık bir haberleşme altyapısı oluşturuluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER