© Teknik Elektrik 2017-2024

Makam peşinde değiliz, değerlerimizi bir kostüm gibi çıkarmayacağız

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye katılımla ilgili yapılan eleştirilere 'değerler' vurgusu yaparak cevap verdi.

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Numan Kurtulmuş, AK Parti'ye katılımla ilgili yapılan eleştirilere 'değerler' vurgusu yaparak cevap verdi. Şan, şöhret peşinde koşan insanlar olmadıklarını kaydeden Kurtulmuş, "Bundan sonra da medeniyet adına taşıdığımız değerleri kostüm gibi çıkarıp kenara koymayacağız." ifadelerini kullandı. AK Parti'ye katılımın bir koalisyon ya da işbirliği süreci olmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, yeni ve güçlü bir Türkiye'nin kurulması yönünde bir bütünleşme olduğunu kaydetti.

HAS Parti'nin feshi amacıyla dün yapılan Olağanüstü Kongre, partinin Ankara Balgat'ta bulunan genel merkezinde gerçekleştirildi. Kongrede bir konuşma yapan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hiçbir pazarlığın içerisinde olmadığını vurguladı. Kurtulmuş, "Makam, mevki, servet, şan ve şöhret peşinde koşan insanlardan değiliz. Bundan sonra da medeniyet adına taşıdığımız değerleri kostüm gibi çıkarıp kenara koymayacağız. Bunları biz, düşüncelerimizin temel değerleri olarak göreceğiz." diye konuştu. Konuşmasının sonunda delegelerden helallik isteyen Kurtulmuş, "Siz beni bırakmadıkça ben sizi bırakmayacağım." dedi. Kurtulmuş'un ardından konuşan eski HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ise partisinin kapatılıp AK Parti'ye katılması noktasında kendisinin ikna olmadığını söyledi. Daha sonra oy verme işlemine geçildi. Çıkan sonuca göre 179 delegenin 165'i partinin kapatılması yönünde oy kullandı. Partinin fesih işlemlerinin başlanmasına karar verildi. Bu arada Numan Kurtulmuş, konuşmalar ve oylama bittikten sonra Kurucular Kurulu ve il başkanlarının salondan ayrılmamasını istedi. Kurtulmuş'un basına kapalı görüşmede Kurucular Kurulu üyelerine ve il başkanlarına, AK Parti'ye katılmak isteyenlerin isimlerini yazdırmasını istediği öğrenildi. zaman

TÜM HABERLER