© Teknik Elektrik 2017-2024

Liste isyanı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, tahmin edildiği gibi Deniz Baykal ve Önder Sav'a yakın isimlerin tamamını liste dışı bıraktı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, tahmin edildiği gibi Deniz Baykal ve Önder Sav'a yakın isimlerin tamamını liste dışı bıraktı. Listelere alınmayan isimler Kılıçdaroğlu ve ekibini ağır ifadelerle eleştirdi. Eski CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, "Kemal Bey, kurnazlığın altına saklanmış kişiliğini dışa vurdu. Herkesi kesti. Partiye emek vermiş insanları listeye almadı. Sağdan getirdi, yandaşını getirdi. Örgütü dinlemedi. Havaya girdi. Ne oldum delisi oldu. Allah sonunun hayırlı etsin ama ben hayırlı görmüyorum" yorumunu yaptı.

SOSYETE PARTİSİ

3-4 gün sonra bir açıklama yapacağını ifade eden Mehmet Sevigen, "Parti halk partisi yerine sosyete partisi oldu" demekle yetindi.

Baykal'ın en yakınındaki isimlerden biri olan CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, tasfiyenin Baykal'a yönelik operasyonun devamı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun listesine en büyük tepkiyi İzmir Milletvekili Canan Arıtman gösterdi.

LAF OLSUN LİSTESİ

Listede yer almayan Arıtman, "Laf olsun, torba dolsun listesi. Partinin iktidar listesi değil, parti içindeki iktidarın listesi" diye konuştu. Mustafa Özyürek de büyük bir tasfiyeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Özyürek, "Şöyle bir kırgınlığım var: Sayın Kılıçdaroğlu meslekdaşımdır. Kendisinden daha kıdemli bir hesap uzmanıyım. Keşke 'Üstad, çok sıkışık durumdayız, bu dönem kenarda bekleseniz iyi olur' deseydi. Bu nezaketi göstermek iyi olurdu. Listede CHP'nin sağında yer almış önemli isimler var. Daha solunda yer almış isimler var. Bunlar koalisyon görüntüsündedir. Çok karma bir kadro var. Parlamento kadroları açısından büyük bir tasfiyeyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Liste dışı kalmayı beklemediğini ifade eden Ahmet Ersin de, "Şaşkınlık yaşadım. Kendimi bir süre toparlayamadım. Ama şimdi hayatımı düzene koyacağım. Politikaya bir daha döneceğimi sanmıyorum" dedi.

AYSEVER AYRILDI

CHP'nin yeni yüzlerinden ve Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilenen gazeteci Enver Aysever, İstanbul 2. bölge 12. sıradan aday gösterilince hem adaylıktan hem Parti Meclisi'nden istifa etti.

İstifasının 12. sıradan gösterilmesiyle bir ilgisi olmadığını dile getiren Aysever,

"İlhan Cihaner liste dışı kaldı. Fakat Sinan Aygün çok sayıda ret oyu almasına rağmen aday gösterildi. Ben de İlhan Cihaner yoksa ve Sinan Aygün varsa ben yokum dedim" değerlendirmesini yaptı. Aysever gazeteciliğe döneceğini açıkladı.

 

Süheyl Batum getirdi

CHP'nin aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na saat 16.00'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum getirdi. Batum, YSK'ya beraberinde adayların bilgilerini içeren 2 koli evrakı da getirdi. Batum listeyle ilgili yorumu, "Sürpriz yok. Çok değerli arkadaşlarım, hepsini alabilmek mümkün değildi. Üzerinde çok uğraşıldı. Dengeli iyi bir liste oldu ve CHP'yi inşallah iktidara taşıyacağına inanıyorum" şeklinde oldu.

 

Grup Yorum solistinin Ergenekon istifası

CHP'nin Hatay'da 7. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı, parti üyeliğinden ve adaylıktan istifa ettiğini açıkladı. Yarayıcı, parti genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, aday listelerine tepki göstererek, "Sinan Aygün, Mehmet Haberal gibi isimlerin aday gösterildiği, demokrat sol adayların ya hiç gösterilmediği ya da seçilemeyecek yerlerden listeye konulduğu bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi. Bu tablonun CHP'nin yeni yüzünü ortaya koyduğunu ileri süren Yarayıcı, "Yıllardır savunduğum değerler adına ortaya konan bu tabloda yer almam söz konusu olamaz. Bu nedenle milletvekilliği adaylığımdan ve CHP'den istifa ediyorum" diye konuştu.

 

İzmir'de ithal aday protestosu

 

İzmir teşkilatı Ergenekon sanığı Mustafa Balbay dışındaki isimlere büyük tepki gösterdi. İzmir'den aday gösterilen Aytun Çıray'ın DYP, ANAP ve MHP serüveninden sonra CHP'ye gelmesi büyük tepki topladı. Eski Genel Sekreteri Önder Sav'a yakın belediye başkanları ve ilçe yönetimleri istifayı görüştü. Listede 8 ithal aday olması bir grup partili tarafından protesto edildi. CHP İzmir İl Başkanlığı önüne gelen grup aday gösterilmeyen Muhsin Kurt'a destek gösterisi yaptı. Bursa'da da partililer eski DYP'li bakan Turhan Tayan'ın 2. sıradan aday gösterilmesine tepki gösterdi. Bir grup genç Demokrat Parti bayrağı açtı.

 

Urfa'da toplu istifa

 

CHP Şanlıurfa il yönetimi istediği bazı isimlerin aday gösterilmemesi nedeniyle toplu olarak istifa etti. yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER