© Teknik Elektrik 2017-2024

Koronavirüsü durdurduk, İBB’yi durduramadık

Koronavirüsle mücadele kapsamında Beyoğlu'nda maske ve dezenfektan dağıtımı için kullanılan stantlar İBB zabıta ekipleri tarafından sökülerek kaldırıldı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi girişine kurulan Tak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Nostaljik Tramvayın geçişine engel olduğu gerekçesiyle kaldırıldı. İBB ve Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri arasında tartışmaya neden olan olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı. Sabaha karşı 03.00 sıralarında İstiklal Caddesi'ne gelen İBB zabıta ekipleri, bu kez de maske ve dezenfektan dağıtımı için kullanılan stantları kaldırdı. Yaşanan gelişme üzerine İBB ve Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri bir kez daha karşı karşıya geldi.

Twitter adresi üzerinden açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yılmaz, "Koronavirüsü durdurduk, İBB’yi durduramadık! İstiklal Caddesi üzerinde aylardır ücretsiz maske ve dezenfektan dağıtımı yaptığımız stantlar İBB ekipleri tarafından gece yarısı baskınıyla zorbaca sökülmüştür. Takdir milletimizindir." serzenişinde bulundu.