© Teknik Elektrik 2017-2024

Korkmaz patron, Kalli teknik danışman

Samimi bir atmosferde gerçekleşen törende Başkan Adnan Polat, G.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen törende Başkan Adnan Polat, G.Saray'da futbolun patronunun Bülent Korkmaz olduğunu, Kalli'nin ise teknik danışman olarak görevini sürdüreceğini söyledi. Polat, imzalanmak üzere getirilen sözleşmeyi göstererek Korkmaz'a, "Okudun mu?" diye espri yaparken, Bülent ise gülerek, "okudum" cevabını verdi. Bülent Korkmaz'la, futbolculuğu döneminde 2-3 defa sözleşme yaptığını aktaran Polat, ücret konusunda hiçbirinde talebi olmadığını ifade ederek, "Hepsinde boş mukaveleye imza attı ve sonra ben doldurdum. Teknik direktörlüğünde de aynısı oldu. İçeride konuştuğumuzda, 'Abi ne ücret yazarsan benim için uygundur.' dedi." açıklamasını yaptı.

Polat, Skibbe'nin görevden alınmasının ardından 2'si yabancı olmak üzere toplam 6 alternatifleri olduğunu ve Bülent Korkmaz'la yaptığı yarım saatlik bir görüşmenin ardından kararını bu yönde verdiğini anlattı. Teknik Direktör Skibbe ile idari konuda çok iyi anlaşmalarına rağmen sportif anlamda bekledikleri başarının bir türlü gelmediğini anlatan Başkan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Skibbe, çok centilmen bir insandı. İdari anlamda hiçbir sorun yaşamadık. Ben kendisinin sportif anlamda da başarılı olmasını isterdim. Ligin bitmesine 12 hafta var ve şampiyonluk yarışımız devam ediyor. Bordeaux'yla da çok önemli bir UEFA Kupası maçımız var. UEFA Kupası'nda da finale kadar yükseleceğimize inanıyorum. Bizim için ligde şampiyonluk dışında hiçbir derece başarı değildir. Skibbe gönderildikten sonra herkes bir kurban arıyor. Bir sorumlu aranıyorsa bu sorumlu, başkan olarak benim. Çünkü burada son kararları ben veririm. 92-96 yılları arasında beraber çalıştığımız ve futbolculuğu döneminde güvendiğim ve beni yanıltmayan Bülent Korkmaz'ı göreve getirdik. 93-94 sezonunda Bülent, 24 yaşındayken takım kaptanı yapmıştım. En fazla kupa kazanan kaptan olarak bunun hakkını verdi. Teknik direktör olarak da aynı neticeleri verecek. Biz de yardımcı olacağız. Galatasaray'ın teknik patronu Bülent Korkmaz'dır. Kalli, yine teknik danışmandır."

Sarı-Kırmızılı Kulübün Başkanı Adnan Polat, kötü sonuçların ardından oyuncularla da bir toplantı yaptığını anlatarak, "Takımla uzun bir konuşma yaptım. Burada karar almadan Bülent Hoca'ya bir şans vermem lazım. 10 gün sonra bir kez daha oturup değerlendirme yapacağız. Bundan sonra geriye değil önümüze bakmalıyız. Galatasaray'da hedefler bitmez." diyerek konuşmasını tamamladı.

Galatasaraylı futbolcu kazanmak için oynar

G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz yeniden yuvaya döndüğü için mutlu olduğunu söyledi. Korkmaz, "Yuvama döndüğüm için mutluyum. Biliyorsunuz ki, Bülent Korkmaz'ı Bülent yapan Galatasaray'dı. Hep söyledim, bir gün geri döneceğim diye. Bu da teknik direktör olarak oldu. Galatasaraylı taraftarların ve camianın hangi futbolu beğendiklerini biliyorum ve takımı öyle oynatacağım. Kendime inanıyor ve güveniyorum. Takımıma inanıyorum, onların inançları da devam etsin istiyorum. Her maçı kazanmak istiyoruz. G.Saray futbolcusu, kazanmak için oynamalıdır." açıklamasını yaptı.

Sarı-Kırmızılı takımda futbolculuğu gibi teknik adamlık süresinin de uzun olmasını dilediğini belirten Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nasıl 24-25 yıl futbol oynadıysam teknik adam olarak da uzun yıllar burada kalmak istiyorum. Basamakları teker teker çıkmalısınız. Güçlü karakterim ve duruşumla bu zorlukların üstünden geleceğime inanıyorum." Bülent Korkmaz, ligin en iyi kadrosunun G.Saray'da olduğunu dile getirerek, "En iyi yerli oyuncular Galatasaray'da. Yabancı futbolcuların da kalitesi ortada. Önemli olan, takımı istediğim şekle sokmam. Ben kendi oyun tarzımı takıma yansıtmaya çalışacağım." açıklamasını yaptı.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER