© Teknik Elektrik 2017-2024

Konu Gazze olunca dünya üç maymunu oynuyor

Bilerek 'pasif bir dil' kullanmak, gerçekleri gizlemek, 'soykırım' gibi kelimeleri yasaklamak... Bunlar Batı medyasının katil İsrail'i korumak için yaptıklarından bazıları.

"İnsan hakları örgütlerinin, küresel medya organlarının, konu Gazze'de öldürülen masum çocukların hakları olunca nasıl üç maymunu oynadığına şahitlik ettik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasında bunları söylemişti.

Batı medyasının kullandığı dil ve anlatımla katil İsrail'in işlediği suçu meşrulaştırmaya çalıştığı aşikar. Binlerce can katlediliyorken, Gazze koca bir enkaza dönmüşken bunu görmemeye, dünyaya göstermemeye çalışıyorlar. 

"Görmedim, duymadım, bilmiyorum"
Katilin en büyük destekçisi tabii ki ABD. ABD Başkanı ve başkan adayları başta olmak üzere Batı'da birçok lider İsrail'e desteğini her fırsatta dile getiriyor. Sadece bununla da kalmıyor, medya da Gazze'de yaşanan vahşete sürekli gözlerini kapatıyor. Ne görüyor ne duyuyor ne de bildiğini aktarıyor. Birkaç örnekle medyanın nasıl 'üç maymun'u oynadığını anlatalım...

İngiltere merkezli Sky News, geçtiğimiz günlerde ölen İsrail askerlerini 'genç kurbanlar' olarak tanımlarken, Gazze'de öldürülen Filistinlilerden ise 'kurban' olarak bahsedemedi... Soykırımcı askerler onlara göre birer kurbanken, Filistinlilere gelince durum değişiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER