© Teknik Elektrik 2017-2024

Kılıçtaroğlu'ndan; O da oldu

Kemal Kılıçdaroğlu, 1993 yılındaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunmaması ile ilgili yine hükümeti suçladı.

24 Ocak 1993’te bombalı suikast ile öldürülen Uğur Mumcu’nun anma töreninde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, merhum gazeteci üzerinden siyaset üretmeyi ihmal etmedi.

Başkan Erdoğan’ın, “Biz belediye başkan adaylarını belirlerken Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan, Emniyet’in istihbaratından bilgi alıyoruz” sözlerini çarpıtan Kılıçdaroğlu, şu sözlerle Uğur Mumcu cinayetini de AK Parti’ye yıkma çabasına girişti:

İSTİHBARAT BAŞKA AMAÇLA KULLANILIYOR

“Eğer siz bu devleti adaletle yönetecekseniz o istihbarat örgütlerini katillerin yakalanması için seferber etmeniz gerekirdi. Kalemini eğmeyen bükmeyen insanların katillerinin yakalanması için seferber etmeniz gerekirdi.

Nasıl bir Türkiye’de yaşıyoruz biz. Nasıl bir devlette yaşıyoruz biz. Bir istihbarat devleti mi burası? Bir aile şirketi mi yönetiyoruz biz? Uğur Mumcu bütün dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir gazeteci. Kalemini dik tutan, ülkesinin bağımsızlığı için mücadele eden... Haksızlığa direnen bir kişi. Ve siz onun katillerini bulmuyorsunuz ama devletin istihbarat örgütlerini başka bir amaçla kullanıyorsunuz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER