© Teknik Elektrik 2017-2024

Kılıçdaroğluna göre 26nın nedeni

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hedeflenenin çok altında oy alınmasının nedeni olarak, MHp'nin baraj altında kalma olasığını göstererek "Kaset olayıyla MHP'yi baraj altında bırakmak istediler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hedeflenenin çok altında oy alınmasının nedeni olarak, MHp'nin baraj altında kalma olasığını göstererek "Kaset olayıyla MHP'yi baraj altında bırakmak istediler. İşte, bu endişe yüzünden oylarımızın bir kısmı MHP'ye kaydı." dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına ilişkin olarak şunları kaydetti: "Belentimizi bu oranın üzerindeydi. Ancak gerçekleşmedi. Önceki seçime göre 5 puanlık artış da önemli. AKP ve MHP'de milletvekili sayısı azalırken CHP'de arttı. Sonuçlar tabii ki burukluk getirdi. Bu burukluğu yaşadık. Kaset olayıyla MHP'yi baraj altında bırakmak istediler. İşte, bu endişe yüzünden oylarımızın bir kısmı MHP'ye kaydı. Bu da hayatın başka bir gerçeği. Başka siyasi partiye oy verdi diye kimseyle kavga edecekk halimiz de yok."

CHP Genel Başkanı, seçim sonuçlarının beklendiği gibi çıkmamasından sonra "kurultay" toplanması yönündeki çağrılara da cevap vererek, "Böyle bir öneri gelmedi. Şunu belirtelim; kurultay zamanında yapılacaktır. Kurultay, toplanması için öneriler olabilir. Askeri disiplin içinde değiliz." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER