Kaşıkçı cinayetini kitaplaştırarak 3 dilde dünyaya duyurdu
GÜNCELAnadolu Ajansı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin tüm detayları, 3 dilde hazırladığı kitabıyla dünya kamuoyuna ulaştırdı.
Anadolu Ajansı (AA), Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda 2 Ekim 2018'de katledilen Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm gelişmelerin haber, fotoğraf, infografik ve analizlerle derlendiği "Cemal Kaşıkçı Cinayeti" kitabını, İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak dünya kamuoyunun hizmetine sundu.
Orta Doğu'nun etkin gazetecilerinden Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda vahşi yöntemlerle öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti.
Uluslararası gündemde uzun süre ilk sıradaki yerini koruyan cinayetle ilgili ilk andan itibaren yaptığı haber, fotoğraf ve videolarla, olayla ilgili tüm gelişmeleri aktaran AA, organize cinayetle ilgili 3 dilde belge niteliğinde bir kitaba imza attı.
Anadolu Ajansı Yayınlarından çıkan 46. eser olan 66 sayfalık "Cemal Kaşıkçı Cinayeti" kitabı, İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak ocak ayında uluslararası kamuoyunun hizmetine sunuldu.
Dünya basınında ses getiren fotoğraflar
Suudi Arabistan'dan gelen infaz timi üyelerince ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaşanan tüm gelişmeleri barındıran ve "Cemal Kaşıkçı kimdir?" sorusuyla başlayan kitabın girişinde, Suudi gazetecinin öz geçmişi, eserleri ve görüşlerine yer veriliyor.
"Kaşıkçı'nın kaleminden" bölümünde, Cemal Kaşıkçı'nın Riyad yönetimine yönelik bazı eleştirel görüşlerinin de bulunduğu eserde, Suudi gazetecinin evlilik işlemleri için İstanbul Başkonsolosluğuna ilk gittiği tarih olan 28 Eylül 2018'de yaşananlar aktarılıyor.
Cinayetin ardından gün gün yaşanan gelişmelerin kronolojik olarak analiz edilerek derlendiği kitaptaki bilgiler, AA foto muhabirlerinin konuyla ilgili dünya basınında ses getiren fotoğraflarının yanı sıra haber, infografik ve analizlerle de destekleniyor.
Okuyucuya önemli bilgiler sunuluyor
Arşiv niteliğinde önemli bir eser olan "Cemal Kaşıkçı Cinayeti" kitabında, "Suudi Kraliyet Ailesinin Soyağacı" bölümünde Suud yönetiminin tarihine infografi eşliğinde yer vererek okuyucuya önemli bilgiler sunuyor.
Cinayetin ardından Suudi Arabistan tarafından farklı tarihlerde yapılan çelişkili açıklamaları gözler önüne seren kitap, ABD, Avrupa ve diğer ülkelerle kuruluşların tutumları aktarılıyor.
Kitapta yer alan bir fotoğrafta, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Bahreyn Kralı Hamed Bin İsa Al Halife, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan ve BAE Devlet Başkan Yardımcısı ve Dubai Emiri Muhammed Bin Raşid Al Mektum ile Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in bir arada bulunduğu yemekte Kaşıkçı'nın öldürülmesinde kilit rol oynayan ve cinayeti yönettiği belirtilen Suud El-Kahtani de yer alıyor.
"Cemal Kaşıkçı Cinayeti", Kaşıkçı'nın daha önce yazdığı ancak ölümünden sonra 17 Ekim 2018'de The Washington Post gazetesinde yayımlanan son makalesi ile tamamlanıyor.
AA
İlginizi Çekebilir