© Teknik Elektrik 2017-2024

Kartal, mesajı Ankaradan aldı

Ligin ilk yarısını 6.

Ligin ilk yarısını 6. sırada tamamladıktan sonra 2009 yılına iyi başlayan Siyah-Beyazlılar, oynadığı 19 karşılaşmada 14 galibiyet elde ederken, 4 maçı berabere tamamladı, sadece 1 kez yenildi. Beşiktaş, bu performansıyla şampiyonluğun en güçlü adayı haline geldi. Kupada ise Ankaraspor rövanşı dışında tüm maçları kazanarak finale yükselme başarısı gösterdi. Üst üste alınan seri galibiyetlerde Tello, Ekrem Dağ, Nobre, Sivok, Ernst, İbrahim Üzülmez ve Yusuf'un form grafikleri etkili olmuştu.

Her takımın dönemsel düşüşler yaşayabileceğini dile getiren Mustafa Denizli, şampiyonu belirleyecek maçları az kayıpla atlatmak için çeşitli önlemler alıyor. Sakatlıktan yeni kurtulan Delgado'ya daha fazla süre vererek Yusuf'u dinlendiriyor. Takımın oyun temposunu ayarlayan Tello, Ekrem ve Sivok'u kısa süreli de olsa kulübüde oturtarak dinlenmelerine imkan sağlıyor. Tello'yu ikinci yarı oyuna dahil etti. Tecrübeli çalıştırıcı futbolcularla daha sık görüşmeler yaparak stresten uzak kalmalarını sağlamaya çalışıyor. 23 Nisan'da futbolcular ve eşleriyle birlikte tesislerde yemek yendi. Böylelikle kampların verdiği sıkıcı ortam dağıtıldı. Denizli, yaptığı küçük hamlelerle futbolcuları kaybetme korkusundan uzak tutmaya gayret gösteriyor. Form durumunda düşme tespit ettiği isimlerle birebir görüşerek moral veriyor. Ankaraspor mağlubiyeti sonrası özeleştiri yapan Denizli, "Bazı şeyleri tekrar gözden geçirmemiz lazım. Tüm maçlarımızı ve idmanlarımızı yoğun bir tempoda yapıyoruz. Belli oyuncularımızda yorgunluk oluştu, bu nedenle tempomuzu tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı. Tecrübeli çalıştırıcı Kocaeli ve Bursa maçlarında farklı kadro seçimi ile eleştirilere neden olmuştu.

Tayfur hoca 39 yaşında

Beşiktaş'ın yardımcı antrenörü Tayfur Havutçu 39. yaş gününü Teknik Direktör Mustafa Denizli ve futbolcularla birlikte pasta keserek kutladı. Denizli'nin bizzat kendi elleriyle pasta ikram ettiği Havutçu en büyük arzusunun teknik adam olarak şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi. Öte yandan Eskişehir maçı hazırlıklarına başlayan Kartal'da sakatlığı devam eden Mert Nobre dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER