© Teknik Elektrik 2017-2024

Kartal, Adayı fethetti

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, B Grubu beşinci maçında grup lideri Manchester United'ı Old Trafford'da 1-0 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, B Grubu beşinci maçında grup lideri Manchester United'ı Old Trafford'da 1-0 mağlup etti. Kartal, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını son maça taşıdı. İngiltere'de ilk yarısı da temsilcimizin 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada Beşiktaş'a zaferi getiren gol 20. dakikada Tello ile geldi. Mücadeleye daha baskılı başlayan ev sahibi, Beşiktaş'ın yaptığı top kayıplarını da değerlendirerek etkili olmaya çalıştı. İngilizler, ileri uçta özellikle Obertan, Macheda ve Welbeck ile zaman zaman tehlikeli gelse de Siyah-Beyazlılar zamanında müdahale ederek gole izin vermedi. Beşiktaş daha çok uzaktan şutlarla gol aradı. Kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan Kartal, Fink ve Bobo'nun şutlarından sonuç alamadı. Bu sezon ortaya koyduğu performansla eleştiri oklarının hedefi olan Beşiktaş'ın Şilili oyuncusu Tello, Old Trafford'da müthiş bir gole imza attı. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde hızlı gelişen atağımızda Tello kaleye yaklaşık 27-28 metre uzaklıktan sağ kanatta topla buluştu. Meşin yuvarlağa çok sert vurdu, savunmaya da çarpan top köşeden ağlarla buluştu: 0-1. Kartal ilk yarıda bu skoru korudu.

Manchester United adına işler iyi gitmeyince devreye Alex Ferguson girdi. Ferguson ikinci devrede as oyuncuları Michael Owen, Carrick ve Evra'yı sahaya sürerken Park, Gibson ve Rafael'i kenara aldı. Siyah-Beyazlılar ise sakatlıklarla sarsıldı. Sahanın başarılı isimlerinden İbrahim Toraman, rakibiyle girdiği hava topu mücadelesinde kanlar içinde yerde kaldı. Toraman daha sonra sedyeyle soyunma odasına götürüldü. Bu yetmiyormuş gibi Tello da sakatlandı ve oyuna devam edemedi. İki taraftaki değişiklikler Manchester United'ı mağlubiyetten kurtarmaya yetmedi.

Başbakan Erdoğan telefonla tebrik etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manchester United'ı devirerek büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş'ı kutladı. 1-0'lık galibiyetin ardından soyunma odasına giden futbolcu ve yöneticileri telefonla arayan Başbakan Erdoğan, önce Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, ardından Teknik Direktör Mustafa Denizli ve sonrasında Rüştü ile konuşarak tebriklerini iletti. Bu arada karşılaşmadan sonra soyunma odasına giren Başkan Demirören bütün oyuncularını tek tek alınlarından öptü. Teknik Direktör Mustafa Denizli ise, "Bu Beşiktaş'ın değil, Türkiye'nin galibiyetidir. Tek çıkış noktamız 3 puandı. Başka bir sonuç düşünmüyorduk. Bu akşam buradan çıkan sadece Beşiktaş değil, Türk futboluydu. Bu da bizim ruhumuzu okşuyor." ifadelerini kullandı. Denizli, Milli Takım'ın teknik patronluğu konusundaki soru üzerine destek vermekten kaçınmayacağını söyledi.

Avrupa Ligi bileti Wolfsburg'a bağlı!

M.United galibiyetiyle B Grubu'ndaki puanını 4'e yükselten Beşiktaş'a Avrupa Ligi bileti için CSKA galibiyeti yetmeyecek. Kartal, son maçında CSKA Moskova'yı 1-0 yenerse, Wolfsburg'un M.United'tan en az 1 puan alması gerekiyor. Eğer Beşiktaş, CSKA'yı yener, Wolfsburg da United'tan puan koparırsa temsilcimiz Avrupa Ligi biletini cebine koyacak. Bu arada Rüştü dün gece yaptığı kurtarışlarla tarihe geçti. 1996'da F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı kendi sahasında 40 yıl sonra Boliç'in golüyle 1-0 mağlup ettiği karşılaşmadaki kadroda da yer alan başarılı kaleci, 1996'daki mücadelede olduğu gibi dün de mücadelenin son anlarında yaptığı kritik kurtarışla takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Chelsea'den sonra ikinci zafer

Şampiyonlar Ligi'nde düne kadar deplasmanlarda oynadığı 14 maçtan sadece 1'ini kazanan Beşiktaş, 15. karşılaşmasında dış sahadaki galibiyet sayısını 2'ye çıkardı. Kartal bu arenada rakiplerine 11 kez yenildi, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Devler Ligi'nde deplasmandaki tek 3 puanını 2003-2004 sezonunda Sergen Yalçın'ın golleriyle Londra'da Chelsea'ye karşı (2-0) alan Kartal, dün Machester United'ı Old Trafford Stadı'nda mağlup ederek yeni bir başarıya daha imza attı. Kartal ayrıca 2003-2004'te İtalya'nın Lazio takımıyla Roma'da 1-1 berabere kalmıştı. Beşiktaş bu sene de Bundesliga'nın son şampiyonu Wolfsburg'a karşı Almanya'da golsüz beraberlik elde etmişti.

MAÇIN ADAMI - Galibiyeti Rüştü armağan etti

Bir kaleci düşünün ki sezon başında ıslıklanıyor, hakarete uğruyor. Ancak o profesyonelliğin verdiği engin tecrübesini Old Trafford'da hoşgörüsüyle birleştiriyor. Kendisine kızanlara da kurtarışlarıyla öyle bir galibiyet armağan ediyor ki fazla söze gerek bırakmıyor.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER