© Teknik Elektrik 2017-2024

Kan ağlamayan Kürt evi yok

Eli kanlı terör örgütü PKK’dan evlatlarını isteyen ve onları HDP’nin kandırdığını söyleyen aileler konuştu. “HDP’li yöneticilerin kendilerine hakaret ettiğini söyleyen aileler, “Bizi buraya evlatlarımızın acısı getirdi.

Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde eylem yapan anaların, babaların nabzını tuttuk... Bir haftadır 10 ay önce oğlu Mustafa Biçer’in dağa çıkarıldığını anlatan eylemci annelerden Ayşegül Biçer, “Burada beklemekten asla yorulmuyoruz, yorulmayacağız. Elimiz kırılsın, ayağımız kırılsın bunlar tedavi edilir ama tek tedavisi olmayan şey var evlat acısı. Evlatlarımızı geri istiyoruz. Onları almadan buradan ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.

‘Kürdistan’ davası koca bir yalan

Ağlamaktan sesi kısılan Biçer, şunları dile getirdi: “Mücadelemizi bırakmayacağız ‘Kürdistan’ diye saçma sapan bir davayı kabul etmiyoruz. Çocuklarımızı kurban etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Bu bayrağı başımızın üstünde taşımaya hazırız. Bizim paraya ihtiyacımız yok. Parayı onlara ben vereceğim. Evladımı alıp çıkayım. Evimi de onlara verip çıkacağım, çadırda yaşayacağım. Yeter ki evladım dönsün. Hepimizin acısı aynı.”

HDP’liler bizimle alay ediyor

Geceyi nasıl geçirdiklerini sorduğumuz Biçer, şöyle devam ediyor: “Çok geç vakitlerde evimize dönüyoruz. HDP’liler bize ‘makarnacılar, kömürcüler kolay gelsin’ diyerek dalga geçiyor. El kol hareketleri yapıyorlar. Canımız yanıyor. Bende burayı yakarım. İçerde olsunlar olmasınlar dediğimi yaparım. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Ne biçim bir davanın peşindeyiz.

Oğlum, bu yol şehitlik yolu değil!

Oğluna da seslenmek istediğini ve çoğu insanın PKK ve HDP’den korktuğu için dağdan inemediğini söyleyen anne Ayşegül Biçer; “Oğlum belki beni dinler görür. Oğlum geri dön yanlış yoldasın. Şehitlik yolu değil, şehit olacaksın diye kandırıyorlar. Dinin için, bayrağın için savaşırsan namazında niyazında olursan şehitlik nasipte olacaksa olacaktır. Geri dönmelerini istiyorum bütün evlatlarımızın” dedi.

Hani sözde sanatçılar nerede?

Şevket-Songül Altıntaş çifti ise oturma eylemine Gaziantep’ten katılmış. Acılı baba Altıntaş, şunları anlatıyor: “Türkiye’den bizi bırakmamalarını istiyorum. Ben özellikle sanatçıları sesimizi duyurmaya davet ediyorum. Ekranlara çıkıp, ‘bu askerler, bu çocuklar bırakılsın istiyoruz’ diyecekler. Başka bir şey istemiyorum. Bizler bu ülkenin vatandaşıyız. Bir kıvılcıma bakıyoruz biz. Kıvılcım atıldı. Çocuklarımıza inşallah kavuşmak istiyoruz.”

 

Yeniakit

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER