İşte HDP'nin sandık terörünün belgesi
GÜNCEL7 Haziran seçimlerinde terör örgütü PKK’nın tehditleri ile barajı geçen HDP, 1 Kasım seçimlerinde de tehditlerine devam ediyor.
HDP’nin belirlediği aileler terör örgütü PKK tarafından tehdit edilip, oylarını HDP’ye vermeleri için baskı yapılıyor.
7 Haziran seçimlerinde terör örgütü PKK'nın tehditleri ile Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlara zorla HDP'ye oy verdirilmişti. CHP, Doğan Medyası ve Pensilvanya'nın desteğini arkasına alan HDP merdiven altında mühür bastığı binlerce mükerrer oyla 7 Haziran'da barajı geçti. 7 Haziran’dan sonra çözüm sürecini bitiren PKK ve HDP, Doğu ve Güneydoğuyu savaş alanına çevirdi. Yapılacak erken seçimde oy kaybetmeye başlayan HDP, 1 Kasım seçimi öncesinde tehditlere devam etti. HDP'nin belirlediği aileleri dağdan şehre inen PKK'lı teröristler tehdit edip, ikna etmeye çalışıyor. HDP'nin hazırladığı listelere ulaşan Milat, HDP ve PKK'nın 1 Kasım oyununu ortaya çıkarttı.
İkna komisyonu devrede
Milat gazetesinden Miktad Çakar'ın haberine göre; 1 Kasım seçimleri öncesi, bölgede oy kaybetmeye başlayan HDP, baskılarla oy toplamaya başladı. Van’ın Tuşpa ilçesinde HDP’ye oy vermeyen aileler tehdit edildi. HDP’nin kurduğu ikna heyetlerinin belirlediği aileleri, dağdan gelen PKK’lı teröristler tehdit etti. Oluşturulan listelerde ailelerin oy vermedikleri, mualif oldukları ikna edilmesi gerektiği belirtiliyor. İkna komisyonun aileleri ziyaret edip ölümle tehdit ettikleri belirtildi. HDP sempatizanı olan bir ailenin ise şehir dışında olduğu, getirilmesi gerektiği talimatı yer aldı.
Seçmen listeleri PKK'lıların evinden çıktı
Terör örgütü PKK'ya yönelik İstanbul merkezli olarak 5 ilde düzenlenen terör operasyonunun detayları netleşti. 52 şüpheliden 15'inin tutuklandığı operasyonlar kapsamında örgütün hücre evlerine yaptığı baskında ele geçirilen dijital veriler içinde İstanbul'un tüm bölgelerine ait seçmen kütük bilgilerinin yer aldığı ortaya çıktı. HDP Beyoğlu İlçe Merkezi'nin arkasındaki sokakta yer alan KCK karargahındaki belgelere göre örgütün, İstanbul seçmen kütük listesini bölge bölge ele geçirdiği ve listenin üzerinde çalıştığı tespit edildi. Aynı belgelerde örgüte finans sağlamak için haraca bağlanan Kürt kökenli esnaf ve işadamlarının listesi de yer aldı.
Tehdit mektupları
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, PKK bölge halkının oylarını tehdit mektuplarıyla yönlendirmeye çalışmıştı. Muhtarlara ve halka, HPG imzasıyla gönderilen mektuplarla, "Bu köyden AK Parti'ye oy çıkmasın" diye tehdit ediliyor. Terör mektuplarında, terörün kanlı yüzünü gösteren ifadeler yer alıyordu. Ölüm tehdidi mektuplarında, "Eğer sizin ailede tek bir oy AKP veya başka bir partiye giderse o zaman hesabımızın büyük olacağını bilmeniz gerekir" deniliyordu.
HDP’den kanlı tehdit
HDP’li Van Belediye’si bilboardlara, kan akan musluk görseli ve her birinde Türkçe, Kürtçe olarak, “önleminizi alın”, “nefessiz kalmayalım” ,”Korkmuyor musunuz”, gibi afişlerin asıldı. Halk açıkça tehdit edildi.
Pankartla tehdit
Mayıs ayında Van’ın Erciş ilçesi Yeşilova Mahallesi girişindeki caddeye, “HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır” yazılı pankart asıldı. Pankart ile açık şekilde HDP dışında başka bir partiye oy veremezsiniz tehditleri yapıldı.
Sandıkları taşınmadı
Haziran seçimlerinden sonra terör olaylarındaki artış üzerine Şırnak, Hakkâri, Bitlis, Batman ve Diyarbakır’ın da aralarında yer aldığı bazı illerde ilçe seçim kurulları, 1 Kasım’daki seçimde kimi mahalle ve yerleşim birimlerinde sandık kurulmamasını kararlaştırmıştı. Olayların yoğunlaştığı Silvan ve Cizre gibi ilçelerde bazı mahallelerdeki sandıkların, ilçe merkezindeki sandıklarla birleştirilmesine hükmedilmişti. Kimi il seçim kurulları konuyla ilgili YSK’dan görüş isterken, bazı valilikler veya kaymakamlıklar da “vatandaşların oylarını daha güvenli noktalarda kullanmaları için sandıkların taşınması” talebiyle YSK’ya başvurmuştu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), sandıkların, 1 Kasım’daki seçimde güvenlik nedeniyle bazı sandıkların başka mahallelere taşınması yönündeki talepleri oy çokluğuyla reddetti.
YSK yanlışa düşmüştür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgelerde sandıkların taşınması talebini YSK'nın reddetmesine tepki gösterdi. Erdoğan: “Burada bir kavramı bana göre yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil, burada sandıkların yer değerlendirmesi olarak tespit etmeliyiz. Burada YSK'da yanlışa düşmüştür. YSK bunlarla aslında çok ilgilenmez, oy nerede kullanılacak, hangi sandık nereye yerleştirecek bunları İlçe Seçim Kurulu yapar. Vatandaşın demokratik hakkını en ideal olarak kullanabilecek şekilde hazırlanması lazım. YSK almış olduğu bu karar, o kararları bir bakıma yok saymış oldu. Umarım 7 Haziran'daki yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız, yaşarsak da bunun sebebi YSK'dır” dedi.
İlginizi Çekebilir