© Teknik Elektrik 2017-2024

İşte CHP'li ve HDP'li belediyeleri işçi kıyımı bilançosu

CHP'li ve HDP'li belediyelerin göreve geldikleri günden bugüne işçi kıyımlarının bilançosu ağırlaşıyor. HAK-İŞ Bakanı Mahmut Arslan, "Hak-İş’e bağlı sendikalarımızdan istifa ettirilen üyelerimizin sayısı 23 bin 953’e ulaşmıştır. .

lerden önce bir işçinin bile çıkarılmayacağını ve bunun kendisi için namus sözü olduğunu söyleyen 'li  Başkanı 'nun  sonrasındaki eylemlerin 13. gününde HAK-İŞ Başkanı  CHP'li ve 'li belediyelerin işçi kıyımı bilançosunu açıkladı.

 

HAK-iş Başkanı Mahmut Arslan Konfederasyon Genel Merkezi'nde düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısı öncesi gündem ve çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hak-İş'e bağlı sendikalardan bugüne kadar 23 bin 953 işçinin istifa ettirildiğini, 2 bin 347 işçinin de işine son verildiğini söyleyen Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP'li ve HDP'li kimi belediyeler tarafından bazı sendikalara yönelik operasyonların devam ettiğini açıkladı. 'da HDP önünde evlat nöbeti tutan annelerinin oturma eyleminin soylu bir mücadele olduğunu belirten Aslan, "Destekliyoruz. Bölgedeki şartları yakinen bilen biri olarak bu anaların bu feryadının ve bu çıkışının ne kadar değerli olduğunu biliyorum" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER